Ποδόσφαιρο

Ήττα για τον Ολυμπιακό στο Μάντσεστερ, 3-0 από τη Σίτι

Ακούστε το άρθρο

Ο Ολυμπιακός προσπάθησε για το καλύτερο δυνατό κόντρα στη Μάντσεστερ Σίτι αλλά δεν απέφυγε την ήττα.

Από το ξεκίνημα του ματς οι Άγγλοι, όπως αναμενόταν, πήραν την μπάλα και έψαξαν το γκολ, έχοντας τρεις τελικές προσπάθειες πριν το 10λεπτο, ευκαιρία στο 12′ με τον Ντε Μπρόινε και γκολ λίγα δευτερόλεπτα αργότερα, όταν ο Βέλγος πέρασε την πάσα στον Φεράν Τόρες, ο οποίος μπήκε στην περιοχή και πλάσαρε τον Σα (1-0).

Η ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα, όπως επίσης αναμενόταν, συνέχισε στον ίδιο ρυθμό και είχε την κατοχή της μπάλας, κάνοντας το παιχνίδι της. Το καλό είναι ότι δεν υπήρξε… καταιγισμός ευκαιριών, αφού η Σίτι είχε τον έλεγχο, έφτιαχνε τις προϋποθέσεις για να απειλήσει αλλά δεν το έκανε με καθαρές ευκαιρίες.

Από την άλλη, βέβαια, δεν ένιωθε και κάποιον κίνδυνο στην άμυνά της, αφού ο Ολυμπιακός ολοκλήρωσε το πρώτο ημίχρονο χωρίς τελική προσπάθεια και αυτό τα λέει όλα για τις δυσκολίες που αντιμετώπιζε.

Στο δεύτερο πάντως, το οποίο άρχισε με τους Πέπε και Μπρούμα να μπαίνουν στις θέσεις των Μπουχαλάκη και Ραντζέλοβιτς, τα πράγματα ήταν καλύτερα. Η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς είχε πολύ καλή ευκαιρία για να ισοφαρίσει στο 54′ με τον Βαλμπουενά, μετά το λάθος που έγινε στην άμυνα των γηπεδούχων, ενώ και στο 58′ η Σίτι ανησύχησε, μετά το γύρισμα του Καμαρά για τον Ελ Αραμπί.

Τρία λεπτά μετά ο Μαροκινός έκανε το σουτ αλλά ο Έντερσον μπλόκαρε και στο 76′ άφησε τη θέση του στον Χασάν, με τον Μαρτίνς να αλλάζει επιθετικό ψάχνοντας την ισοφάριση. Ονειρο που έμεινε τέτοιο, αφού στο 81′ ο Ζεσούς έκανε ωραία προσποίηση στον Σισέ και με σουτ έγραψε το 2-0, «κλειδώνοντας» τη νίκη της Σίτι που έβαλε και τρίτο γκολ στο 90′ με τον Ζοάο Κανσέλο και πήγε στους 9 βαθμούς, ενώ ο Ολυμπιακός έμεινε στους 3, πίσω από Πόρτο (6) και μπροστά από Μαρσέιγ (0).

Μάντσεστερ Σίτι: Έντερσον, Ζιντσένκο, Ακέ, Στόουνς, Γουόκερ (82′ Ζοάο Κανσέλο), Γκιντογκάν, Φόντεν (68′ Ρόντρι), Ντε Μπρόινε, Μαχρέζ (68′ Ζέσους), Στέρλινγκ (82′ Σίλβα), Τόρες.

Ολυμπιακός: Σα, Χολέμπας, Σεμέδο, Σισέ, Ραφίνια, Εμβιλά, Μπουχαλάκης (46′ Πέπε), Καμαρά (73′ Μασούρας), Βαλμπουενά (85′ Σουντανί), Ραντζέλοβιτς (46′ Μπρούμα), Ελ Αραμπί (76′ Χασάν).

Πηγή: newsbeast

Όλη η επικαιρότητα