Ηλεία

Αίτημα στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας για χρηματοδότηση κατασκευής κτηρίου φοιτητικών κατοικιών στον Πύργο

Ακούστε το άρθρο

Τη χρηματοδότηση για την κατασκευή κτηρίου φοιτητικών κατοικιών σε χώρο του Δήμου, εντός του Σχεδίου Πόλης, που γειτνιάζει με τα κτήρια τα οποία στεγάζουν το Τμήμα Μουσειολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών, ζητεί από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας ο Δήμος Πύργου.

Ήδη έχει διαβιβαστεί κι εγγράφως προς τον Περιφερειάρχη κ. Νεκτάριο Φαρμάκη το σχετικό αίτημα για ένταξη στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας ώστε να γίνει η χρηματοδότηση αυτού του έργου.

Ο Δήμος Πύργου υπενθυμίζεται, στηρίζει τη λεπτομερή πρόταση – μελέτη που έχει ήδη καταθέσει ο Επίκουρος Καθηγητή Τμήματος Μουσειολογίας Πανεπιστημίου Πατρών στον Πύργο (καθώς και Αναπληρωτής Πρόεδρος του Τμήματος) Γιώργος Παναγιωτόπουλος, για την ίδρυση Σχολής Πολιτισμικών Σπουδών στον Πύργο Ηλείας ως μέρος του Πανεπιστημίου Πατρών.

Και την οποία επικαιροποίησε κι εμπλούτισε πρόσφατα, ενώ μεταξύ άλλων έχει στείλει κι ο ίδιος ο κ. Παναγιωτόπουλος καθώς κι ο Δήμος Πύργου από το προηγούμενο ήδη διάστημα στην Υπουργό Παιδείας κ. Κεραμέως και στον Υφυπουργό κ. Συρίγο.

Ταυτόχρονα ο Δήμος Πύργου έχει προβεί στην Προμελέτη κατασκευής κτηρίου φοιτητικών κατοικιών σε χώρο του Δήμου Πύργου, εντός του Σχεδίου Πόλης, που γειτνιάζει με τα κτήρια τα οποία στεγάζουν το Τμήμα Μουσειολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών και το ανωτέρω, καλείται να συνδυάσει και να εξυπηρετήσει τις ανάγκες διαβίωσης των χρηστών φοιτητών του κτηρίου ώστε να χαίρουν ανάλογων συνθηκών που να χαρακτηρίζονται από υψηλή ποιότητα.

Σύμφωνα με το μέγεθος του Τμήματος Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης της πόλης του Πύργου ως έχει αλλά και λαμβάνοντας υπόψη ενδεχόμενη ανάπτυξη του και ισχυροποίηση του στο μέλλον. Καθώς και τη δημιουργία κατ’ αυτό τον τρόπο της ύπαρξης νέων προδιαγραφών που θα επιτρέπουν ακόμα και τη λειτουργία αυτοδύναμου Τμήματος.

Η Προμελέτη προδιαγραφών κτηρίου, την οποία όπως προαναφέρθηκε ήδη διαθέτει ο Δήμος, προτείνει τριώροφη κατασκευή με υπόγειο, με επιφάνεια στάθμης ισογείου περίπου 340.65 τ.μ. και σύνολο δόμησης έως 1.271,36 τ.μ.

Το οποίο δύναται να περιλαμβάνει:

-Πρόγραμμα κατοίκησης με 30-33 φοιτητικές κατοικίες, που θα αναπτύσσονται στον Α’, Β’, Γ’ όροφο.

-Κοινόχρηστους χώρους φοιτητικού ενδιαφέροντος και χρήσης, όπως σίτιση στο ισόγειο, πλυντήρια στεγνωτήρια, χώρο μελέτης.

-Κοινόχρηστους χώρους με δημόσια χρήση, όπως αίθουσα διεξαγωγής ομιλιών, εκθέσεων, εκδηλώσεων δημοσίου χαρακτήρα.

-Βοηθητικούς χώρους και χώρους μη κύριας χρήσης στην υπόγεια στάθμη.

-Διαμορφωμένο υπαίθριο χώρο, ελεγχόμενης χρήσης με κριτήριο το φοιτητικό ωράριο και τον φοιτητικό τρόπο ζωής.

Το κόστος υπολογίζεται σε περίπου 3.000.000 ευρώ. Με την ένταξη στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας για χρηματοδότηση του έργου, το Περιφερειακό Συμβούλιο θα αποδείξει εμπράκτως το ενδιαφέρον του για τη λειτουργία και την ανάπτυξη της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης στο Νομό Ηλείας.

Όλη η επικαιρότητα