Ελλάδα

Αγία Βαρβάρα: Παραδόθηκε και ο τρίτος ανήλικος για τη δολοφονία της 50χρονης

Ακούστε το άρθρο

Στην ανακρίτρια η 15χρονη και ο 17χρονος που κατηγορούνται για το ειδεχθές έγκλημα στην Αγία Βαρβάρα – Ξέσπασε σε κλάματα η μητέρα του νεαρού όταν τον είδε. 

Στις Αρχές παραδόθηκε το απόγευμα της Δευτέρας, 09.11.2020, ο τρίτος ανήλικος για τη δολοφονία της 50χρονης στην Αγία Βαρβάρα, που συγκλόνισε το πανελλήνιο.

Υπενθυμίζουμε πως η άτυχη γυναίκα είχε βρεθεί, θανάσιμα τραυματισμένη από αιχμηρό αντικείμενο, την Παρασκευή, εντός του διαμερίσματος που διέμενε. Για την υπόθεση ήδη κρατούνται η κόρη της και ένας 17χρονος φίλος της.

Οι κατηγορίες εναντίον των ανήλικων

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με πληροφορίες, την Πέμπτη, 12.11.2020, αναμένεται να απολογηθούν η 15χρονη από την Αγία Βαρβάρα που κατηγορείται για την άγρια δολοφονία της μητέρας της και ο 17χρονος φίλος της από τη Ρουμανία, οι οποίοι οδηγήθηκαν σήμερα αργά το απόγευμα στην ανακρίτρια ανηλίκων.

Σε βάρος των δύο εφήβων είχαν εκδοθεί εντάλματα σύλληψης. Ο 17χρονος και ένας ακόμα έφηβος, 16 ετών, ο οποίος παραδόθηκε πριν λίγο στις αρχές, κατηγορούνται για ανθρωποκτονία από κοινού, ενώ η 15χρονη για ηθική αυτουργία στην ανθρωποκτονία. Η 15χρονη και ο 17χρονος οδηγήθηκαν στην ανακρίτρια το απόγευμα της Δευτέρας, 09.11.2020, φορώντας ειδικές στολές προστασίας από τον κορονοϊό. Στην είσοδο του ανακριτικού γραφείου βρισκόταν η μητέρα του 17χρονου. Μόλις αντίκρισε το γιο της ξέσπασε σε κλάματα, εκλιπαρώντας τους αστυνομικούς να την αφήσουν να πλησιάσει. Και οι δύο ζήτησαν και έλαβαν προθεσμία για την ερχόμενη Πέμπτη, προκειμένου να προετοιμάσουν την απολογία τους.

Αγία Βαρβάρα: “Σπάνιο έγκλημα με μεθοδικότητα και σκληρότητα” 

Συγκλονίζει το έγκλημα στην Αγία Βαρβάρα με την 15χρονη να ομολογεί ότι σχεδίασε τη δολοφονία της μητέρας της. Λεπτομέρειες για τη σοκαριστική αυτή υπόθεση φέρνει στο φως ο δικηγόρος της κόρης.

Για το έγκλημα στην Αγία Βαρβάρα ο δικηγόρος της 15χρονης, Σπύρος Δημητρίου, μίλησε στο MEGA και την εκπομπή Live News με τον Νίκο Ευαγγελάτο. Ο κ. Δημητρίου, συνήγορος της ανήλικης έδωσε συνέντευξη για το αποτρόπαιο έγκλημα που έχει σοκάρει την ελληνική κοινωνία.

Η 50χρονη βρέθηκε σφαγμένη στο υπνοδωμάτιό της στο σπίτι της στην Αγία Βαρβάρα. Ήταν δεμένη και έφερε τραύματα από μαχαίρι σε διάφορα σημεία του σώματός της.

Η 15χρονη κόρη του θύματος μαζί με τον 17χρονο σύντροφό της ομολόγησαν τη δολοφονία. Στην κατάθεσή της, η 15χρονη ισχυρίστηκε πως η μητέρα της τής είχε κάνει τη ζωή ανυπόφορη, μετά τον θάνατο του πατέρα της.

Το νέο στοιχείο που προκύπτει είναι ότι οι δύο ανήλικοι φέρεται να σχεδίαζαν τη δολοφονία εδώ και ένα μήνα.

Ο κ. Δημητρίου έκανε λόγο για ένα σπάνιο έγκλημα με μεθοδικότητα και σκληρότητα. Ξεκαθάρισε ότι η υπεράσπιση δεν είναι πάντα “η προσπάθεια ενός δικηγόρου να απαλλάξει τον εντολέα του” και πως προσελήφθη από μια θεία της κοπέλας που και η ίδια φέρει βαρέως την απώλεια της 50χρονης.

Στόχος του δικηγόρου είναι να καταφέρει να μπει “στα σκοτάδια της ψυχής ενός 15χρονου κοριτσιού”, λέει ο κ. Δημητρίου στον Νίκο Ευαγγελάτο.

“Το μόνο μου χρέος δεν είναι η ποινική της μεταχείριση. Το πως θα αποδώσουμε πίσω στο κοινωνικό σύνολο ένα 15χρονο παιδί που τα σκοτάδια του, τυχόν ψυχικές διαταραχές, τα βάθη της ψυχής του ακόμα τα ερευνά και η αστυνομία και εγώ. Θα ζητήσω ψυχιατρική εκτίμηση. Ελέγχονται οι ισχυρισμοί της. Παραδέχεται συμμετοχή, όχι αυτουργία. Παραδέχεται παρουσία της στον χώρο, δεν επιβεβαιώνει παρουσία την ώρα του συμβάντος”.

“Ήταν μια κανονική οικογένεια, υπήρξε η απώλεια του πατέρα, μου περιέγραψε προβλήματα που είχε με τη μητέρα της που ήταν συνηθισμένα προβλήματα, δεν άκουσα κάτι ακραίο”, συνεχίζει ο Σπύρος Δημητρίου στο Live News.

“Όπου προβλέπει ο νόμος ισόβια κάθειρξη η ποινή είναι μέχρι οκτώ χρόνια και μέσα σε ειδικό σωφρονιστικό ίδρυμα” διευκρινίζει.

Παρακολουθήστε τη συνέντευξη του δικηγόρου της 15χρονης στο Live News και στον Νίκο Ευαγγελάτο:

Όλη η επικαιρότητα