Categories: Ηλεία

Αγγίζει το 100% η πτώση τζίρου στην Αμαλιάδα

Share

Σχεδόν στο 100%, έχει πέσει ο τζίρος σε κάποιες κατηγορίες του λιανεμπορίου στην αγορά της Αμαλιάδας, με τους καταστηματάρχες να βρίσκονται σε απόγνωση.

Το click away, όπως αποδεικνύεται, δεν αποδίδει καθόλου στα καταστήματα ένδυσης και υπόδησης, αφού το γεγονός ότι οι καταναλωτές δεν έχουν την δυνατότητα να δοκιμάσουν κάποια είδη στον χώρο, αποτελεί αποτρεπτικό παράγοντα για ψώνια, σε συνδυασμό και με το ότι η απαγόρευση των κοινωνικών επαφών δεν «απαιτεί» φρεσκάρισμα της γκαρνταρόμπας!

Όπως ανέφερε χθες ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ήλιδας και μέλος της Ομοσπονδίας Πελοποννήσου κ. Νίκος Σιαψάλης, η κατάσταση για τα καταστήματα ένδυσης και υπόδησης είναι δραματική: «Δεν είναι υπερβολή να πούμε ότι σε αυτά τα καταστήματα η πτώση του τζίρου είναι στο 100%.

Δεν μπορεί ο κόσμος και δεν έχει μάθει να επιλέξει κάτι από το διαδίκτυο ή τηλεφωνικά, να το φέρει ο καταστηματάρχης έξω και να το αγοράσει, ακόμα και αν έχει την δυνατότητα να το αλλάξει αν δεν του κάνει.

Δεν μπορεί ο κόσμος να ψωνίσει έτσι. Αυτή την περίοδο, δουλεύουν μόνο τα καταστήματα τροφίμων, αλλά και αυτά έχουν πτώση τζίρου περίπου 30%.

Δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση, την στιγμή που το λιανεμπόριο, οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις καταστρέφονται. Και αυτό θα φανεί όταν επιστρέψουμε σε μια κανονικότητα, πόσες επιχειρήσεις θα καταφέρουν να ορθοποδήσουν».

Καταλήγοντας ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ήλιδας είπε χαρακτηριστικά: «Με γνώμονα τη διασφάλιση της δημόσια υγείας  και την προάσπιση των συμφερόντων των μικρομεσαίων επιχειρήσεων ζητάμε  άνοιγμα του λιανεμπορίου, βάσει των υγειονομικών πρωτοκόλλων, στις περιοχές που το επιδημιολογικό φορτίο είναι χαμηλό, αλλά και  μείωση του ενοικίου για ένα εξάμηνο.

Αυτό θα έπρεπε να έχει αποφασίσει η κυβέρνηση από τις 13 Δεκεμβρίου και όχι να επιλέξει την μέθοδο του click away για  να διασωθεί ο χριστουγεννιάτικος τζίρος…».