Κόσμος Υγεία

Αγοράκι γεννήθηκε με τρία πέη -Η πρώτη καταγεγραμμένη περίπτωση

Ακούστε το άρθρο

Ένα αγοράκι στο Ιράκ γεννήθηκε με τρία πέη και σύμφωνα με τους γιατρούς είναι η πρώτη καταγεγραμμένη περίπτωση παιδιού που γεννιέται με αυτή τη σπάνια γενετική ανωμαλία.

Οι γιατροί στο βόρειο τμήμα της χώρας, κοντά στη Μοσούλη, πιστεύουν ότι είναι οι πρώτοι που κατέγραψαν περίπτωση ανθρώπινης τριφαλλίας, κατά την οποία κάποιος έχει τρία πέη.

Μόνο το ένα λειτουργούσε, οπότε τα άλλα δύο -προσκολλημένα στον άξονα του πραγματικού πέους και στο κάτω μέρος του οσχέου του- αφαιρέθηκαν χειρουργικά.

Το μωρό, του οποίου το όνομα δεν έχει δοθεί στη δημοσιότητα και κατάγεται από το Κουρδιστάν, ήταν τριών μηνών όταν η ιστορία δημοσιεύθηκε για πρώτη φορά πέρυσι.

Οι γιατροί δήλωσαν ότι ένα στα πέντε έως έξι εκατομμύρια αγόρια γεννιέται με περισσότερα από ένα πέος, με περίπου 100 περιπτώσεις διφαλλίας να καταγράφονται παγκοσμίως.

Ωστόσο, το αγόρι από την πόλη Νταχόκ του Ιράκ είναι το πρώτο που είχε τρία πέη, σύμφωνα με την έκθεση που δημοσιεύθηκε στο International Journal of Surgery Case Reports.

Οι γονείς του αγοριού το μετέφεραν αρχικά στο νοσοκομείο λόγω πρηξίματος στο όσχεο, ωστόσο όταν το εξέτασαν οι γιατροί έμειναν με ανοικτό το στόμα, ανακαλύπτοντας πως είχε δύο επιπλέον πέη.

Το ένα ήταν 2 εκατοστά και βρισκόταν στη ρίζα του κύριου και λειτουργικού πέους, ενώ το άλλο είχε μήκος 1 εκατοστό και βρισκόταν κάτω από το όσχεό του.

Το μωρό εξετάστηκε αν είχε εκτεθεί σε ναρκωτικά κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης ή αν είχε κάποιο οικογενειακό ιστορικό γενετικών ανωμαλιών, ωστόσο δεν ίσχυε τίποτα από τα δύο και η κατάστασή του παρέμεινε ένα περίπλοκο μυστήριο.

Ουρολόγοι διαπίστωσαν επίσης ότι κανένα από τα δύο πέη δεν είχε ουρήθρα, ούτε τα ούρα διέρχονταν από κάποιο από αυτά, αποφασίζοντας έτσι ότι η χειρουργική αφαίρεσή τους ήταν η καλύτερη επιλογή.

Έναν χρόνο μετά την επέμβαση, ο μικρός, τον οποίο συνέχισαν να παρακολουθούν οι γιατροί, δεν εμφάνισε κάποιο πρόβλημα, σύμφωνα με τον Dr Shakir Saleem Jabali, συγγραφέα της έκθεσης.

Οι επιστήμονες εξακολουθούν πάντως να μην έχουν καταλήξει στην αιτία της σπάνιας αυτής γενετικής ανωμαλίας, που αναφέρθηκε για πρώτη φορά το 1600.

Ο Dr Jabali υποστήριξε ότι κάθε περίπτωση είναι διαφορετική. «Απ’ όσο γνωρίζουμε, αυτή είναι η πρώτη υπόθεση τριφαλλίας. Δεν υπάρχει παρόμοια καταγεγραμμένη υπόθεση», ανέφερε στη μελέτη, επιβεβαιώνοντας πως έχουν υπάρξει αναφορές για αγόρια που μπορούν να ουρήσουν, αλλά και να εκσπερματίσουν και από τα δύο πέη.

Στην περίπτωση ωστόσο του μικρού Ιρακινού, τα δύο πέη δεν ήταν λειτουργικά, καθιστώντας έτσι την επέμβαση λιγότερο περίπλοκη και τη μετέπειτα ζωή του ευκολότερη.

Μια παρόμοια υπόθεση στην Ινδία έγινε viral το 2015, αλλά οι ειδικοί δεν μπόρεσαν να επαληθεύσουν την ιστορία, επειδή δεν καταγράφηκε λεπτομερώς σε ιατρικό περιοδικό.

via

Όλη η επικαιρότητα