Επιχειρήσεις Ηλεία

Αγορά Πύργου: Τι λένε για την κίνηση οι έμποροι – «Καλύτερα έστω και έτσι…»

Ακούστε το άρθρο

Σαφώς καλύτερα από την περσινή περίοδο, κινήθηκε η αγορά του Πύργου, κατά την Μεγάλη Εβδομάδα.

Παρ’ ότι η αγοραστική κίνηση δεν ήταν ιδιαίτερα καλή τις πρώτες μέρες, εντούτοις από τη Μ. Πέμπτη και κυρίως την Μ. Παρασκευή και το Μ. Σάββατο, τα καταστήματα είδαν αρκετούς πελάτες να περνούν το κατώφλι τους και να αγοράζουν ρούχα, παπούτσια, διάφορα πασχαλιάτικα δώρα, για τα παιδιά τους, για τα βαφτιστήρια τους και για τους ανθρώπους που αγαπούν. Και φυσικά πολύ μεγάλη κίνηση υπήρξε στα καταστήματα τροφίμων και κυρίως στα κρεοπωλεία, που είχαν την τιμητική τους τις μέρες της Μεγάλης Εβδομάδας.

Πλέον το Πάσχα τελείωσε, όσοι ετεροδημότες κατέβηκαν σιγά-σιγά επιστρέφουν στις κατοικίες τους και οι επιχειρηματίες του Πύργου κάνουν τον απολογισμό τους, που σίγουρα δεν ήταν τόσο καλός όσο τα προηγούμενα χρόνια, πριν φυσικά από το ξέσπασμα της πανδημίας του κορωνοιού, αλλά δεν είχε επαναλαμβάνουμε και καμία σχέση με την περσινή περίοδο.

Η εφ. «Πατρίς» μίλησε με τον πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Πύργου κο Ηλία Ξανθούλη και με καταστηματάρχες της πόλης, οι οποίοι φυσικά ευχήθηκαν να παραμείνει η αγορά ανοιχτή και το επόμενο Πάσχα να είναι σαφώς καλύτερο, χωρίς να υπάρχουν τα περιοριστικά μέτρα λόγω του ιού. Κάτι που φυσικά το ευχόμαστε όλοι…

Κωνσταντίνος Ντεβενέζος: «Όταν ανοίξει ο τουρισμός θα είναι καλύτερα τα πράγματα»

O Κωνσταντίνος Ντεβενέζος από κατάστημα ανδρικών ενδυμάτων ΝΤΕΒΕΝΕΖΟΣ, δήλωσε.

«Η Μεγάλη Εβδομάδα δεν ξεκίνησε ικανοποιητικά, τις τελευταίες μέρες όμως και επειδή είχαν έρθει κάποιοι ετεροδημότες, όχι όπως άλλες χρονιές, είδαμε να έχει περισσότερη κίνηση.

Είμαστε ικανοποιημένοι σε σχέση με πέρυσι που ήμασταν και κλειστοί. Από την μη κάθοδο των ετεροδημοτών σίγουρα επηρεάστηκε η αγορά, αφού άλλες χρονιές υπήρχε πολύς κόσμος, ενώ φέτος ήταν πολύ λιγότερος. Ευελπιστούμε ότι τώρα που θα ανοίξει και ο τουρισμός, στις 15 Μαΐου, θα να είναι καλύτερα τα πράγματα».

Ηλίας Ξανθούλης: «Η κίνηση στην αγορά κορυφώθηκε μετά τη Μ. Πέμπτη»

Ο Ηλίας Ξανθούλης πρόεδρος Εμπορικού Συλλόγου Πύργου ανέφερε για την κίνηση στην αγορά την Μεγάλη Εβδομάδα. «Η Μεγάλη Εβδομάδα αν και ξεκίνησε παγωμένα, η κίνηση στην αγορά κορυφώθηκε τις τελευταίες ημέρες και κυρίως τη Μ. Πέμπτη και τη Μ. Παρασκευή. Βέβαια αυτό ήταν περισσότερο στα τρόφιμα και λιγότερο στην ένδυση, γιατί δεν κατέβηκαν πολλοί ετεροδημότες, που δίνουν ζωή στην αγορά. Το θετικό είναι ότι άνοιξε η εστίαση και αυτό θα μας βοηθήσει πάρα πολύ, γιατί ο καταναλωτής θα συνδυάσει τον καφέ του και θα κάνει και τη βόλτα του στα καταστήματα για να ψωνίσει.

Εγώ θα ζητήσω πάλι τα λίγα λεφτά που έχει ο καταναλωτής, γιατί υπάρχει έλλειψη χρημάτων, να τα ξοδέψει στην πόλη μας για να στηριχθούμε όλοι. Δεν ήταν γενικά η κίνηση που υπήρχε τις άλλες χρονιές, αν εξαιρέσουμε φυσικά την περσινή. Ευχόμαστε πλέον να παίρνουμε όλοι προφυλάξεις, να ακολουθούμε τα μέτρα, για να μην έχουμε πάλι υπερφόρτωση του υγειονομικού φορτίου. Πιστεύω ότι δεν θα ξανακλείσουμε, γιατί τώρα με τα self tests που κάνουμε όλοι μία φορά την εβδομάδα, αυτό μας βοηθάει για να ξέρουμε το που πονάμε. Βέβαια σήμερα (σ.σ. χθες) υπάρχει ένα θέμα, αφού πολλοί εργαζόμενοι δεν μπορούν να πάρουν το self test, γιατί έχει μπλοκάρει το σύστημα.

Ενώ και σε κάποιους άλλους τους είπαν ότι έχουν εξαιρεθεί. Αυτό πιστεύουμε ότι τις επόμενες ώρες θα λυθεί. Οι επαγγελματίες χρειάζονται βοήθεια, πρέπει να μας βοηθήσουν, πρέπει να μας ακούσουν, πρέπει επιτέλους να καθίσουμε στο ίδιο τραπέζι εμείς που έχουμε πληγεί, αφού το λιανεμπόριο έχει πληγεί πολύ.

Όπως έχουμε ξαναπεί, είναι πάρα πολλές οι περίοδοι που χάσαμε. Η περσινή χρονιά ήταν ένα δράμα. Εκεί που περιμέναμε μία Ανάσταση για το εμπόριο, ήρθε η βύθιση».

Ξένια Ζούβελου: «Είμαστε ικανοποιημένοι από την κίνηση»

Η Ξένια Ζούβελου από τα υποδήματα Μπαξιβάνη πρόσθεσε για το πώς κινήθηκε η αγορά το ΠΑΣΧΑ.

«Μπορώ να πω ότι είμαστε ικανοποιημένοι από την κίνηση του Πάσχα, ο κόσμος βγήκε, έκανε τις αγορές του, είχε κίνητρο το άνοιγμα της εστίασης, οπότε είχε και λόγο να φορέσει αυτά που αγόρασε.

Η μη κάθοδος πολλών ετεροδημοτών, σίγουρα μας επηρέασε, σίγουρα θα δουλεύαμε παραπάνω, αλλά γενικά πιστεύω ότι ήταν αρκετός ο κόσμος που κατέβηκε. Γενικά όμως είμαστε ευχαριστημένοι από την κίνηση της αγοράς.

Από δω και πέρα πλέον ευχόμαστε να παραμείνουμε ανοιχτοί, ευχόμαστε να δουλέψουμε και να είναι ανοδική η πορεία μας για όλη την αγορά, και επιτέλους τα μαγαζιά να μπορέσουν να δουλέψουν όλα, για να καλύψουμε τα σπασμένα».

Φώτης Βασιλακόπουλος: «Ευχόμαστε να μην ξανακλείσει η αγορά»

Ο Φώτης Βασιλακόπουλος από το κατάστημα ενδυμάτων Jordan τόνισε για την αγοραστική κίνηση. «Η κίνηση την Μεγάλη Εβδομάδα ήταν καλή και κλιμακώθηκε τις τελευταίες ημέρες πριν το Πάσχα δηλαδή.

Αρκετοί ετεροδημότες κατάφεραν να έρθουν στον Πύργο και να γιορτάσουν με τις οικογένειές τους.

Αυτό αποτυπώθηκε στην αγορά, απλά δεν δούλεψαν τα μαγαζιά όλη τη Μεγάλη Εβδομάδα, παρά μόνο προς το τέλος. Το ότι δεν ήρθαν όλοι οι ετεροδημότες, σίγουρα έπαιξε κάποιο ρόλο στο να μην έχουμε τόσες πολλές πωλήσεις, όσες θα είχαμε δηλαδή αν είχαν κατέβει.

Αυτό που ευχόμαστε είναι σίγουρα να μην ξανακλείσει η αγορά και ελπίζουμε και εμείς να έχουμε και μία καλή συμπεριφορά στον ιό, να ακολουθούμε τα μέτρα, για να μην αντιμετωπίσουμε περαιτέρω προβλήματα».

Όλη η επικαιρότητα