Αιτωλοακαρνανία

Αγρίνιο: Ανήλικος σε σπείρα με ναρκωτικά, εκρηκτικά και όπλα

Ακούστε το άρθρο

Βρήκαν στην κατοχή των ενήλικων δραστών κάνναβη και πάνω από 1.400 ευρώ σε μετρητά, ενώ σε έρευνα που ακολούθησε στο δωμάτιο που διέμεναν εντοπίστηκαν 11 εκρηκτικοί μηχανισμοί.

Το ενδεχόμενο να εμπλέκονται σε βομβιστικές επιθέσεις ερευνούν οι αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών για τέσσερις Έλληνες που εμπλέκονται στην διακίνηση ναρκωτικών στο Αγρίνιο, από τους οποίους συνελήφθησαν τρεις και μεταξύ αυτών ένας ανήλικος μόλις 17 χρόνων!

Οι αστυνομικοί τους εντόπισαν το μεσημέρι της Δευτέρας να βγαίνουν από το δωμάτιο του ξενοδοχείου όπου διέμεναν οι δυο από τους ενήλικους, τους έκαναν έλεγχο και στην κατοχή τους βρήκαν 27,8 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, μετρητά ύψους 1.430 ευρώ και διάφορα κλειδιά. Όμως, η έρευνα που ακολούθησε στα δωμάτια του ξενοδοχείου και στο σπίτι του ενός, έκρυβε πολύ περισσότερα πειστήρια.

Συγκεκριμένα, οι αστυνομικοί κατέσχεσαν 11 εκρηκτικούς μηχανισμούς που αποτελούνταν από μασούρια δυναμίτιδας με βραδύκαυστο φυτίλι και ήταν έτοιμοι για χρήση, άγνωστο πού! Ακόμη, βρήκαν ένα περίστροφο με επτά φυσίγγια που εστάλη για βαλλιστική εξέταση, 14 κροτίδες, ένα πτυσσόμενο κλομπ, 304,7 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, μια ηλεκτρονική ζυγαριά και ένα τραπεζικό βιβλιάριο με καταθέσεις που η προέλευσή τους εξετάζεται.

Ο 17χρονος και οι δυο ενήλικοι οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Αγρινίου που άσκησε δίωξη σε βάρος τους για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών, παράβαση του νόμου για τα όπλα και της νομοθεσίας περί ειδών πυροτεχνίας κατά περίπτωση.

Στην δικογραφία περιλαμβάνεται ακόμη ένας Έλληνας, τα στοιχεία του οποίου έχουν ταυτοποιηθεί και αναζητείται.

Όλη η επικαιρότητα