Αιτωλοακαρνανία

Αγρίνιο: Θύελλα για τη «διάγνωση» στην είσοδο του νοσοκομείου

Η ανάρτηση πολίτη από το Αγρίνιο προκαλεί αντιδράσεις.
Ακούστε το άρθρο

Ένα ακόμη απίστευτο περιστατικό φαίνεται να συνέβη το βράδυ της Τρίτης 24 Αυγούστου στο νοσοκομείο Αγρινίου, όπου οι ελλείψεις σε έμψυχο δυναμικό και όχι μόνο, συνεχίζουν να επηρεάζουν καθημερινά τον τρόπο λειτουργίας του και να προκαλούν «πονοκέφαλο» σε πολίτες που ζητούν βοήθεια για διάφορα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Σύμφωνα με το karvasaras.gr, χθες το πρωί με ανάρτησή του στο Facebook γνωστός επαγγελματίας της πόλης γνωστοποίησε τη δική του περιπέτεια που έλαβε χώρα το προηγούμενο βράδυ, όταν μετέβη στο μεγαλύτερο νοσηλευτικό ίδρυμα της Αιτωλοακαρνανίας.

Όπως αναφέρει στη δημοσίευσή του, όταν έφτασε στην είσοδο του νοσοκομείου ζήτησε να τον εξετάσει ΩΡΛ και τον ενημέρωσαν ότι δεν υπάρχει. Έπειτα ζήτησε έστω να τον δει κάποιος που μπορεί να τον βοηθήσει, όμως ο εργαζόμενος, αφού πρώτα πήρε κάποιο τηλέφωνο, του είπε να φύγει. Στη συνέχεια, σύμφωνα με όσα καταγγέλλει ο πολίτης, ρώτησε «ποιος αναλαμβάνει την ευθύνη» και έλαβε την απάντηση να βάλει οινόπνευμα στο σπίτι του.

«Εχθές το βράδυ και μετά το πέρας της εργασίας μου, μετά από έντονο πόνο στο αυτί μου, με πήγε συνάδελφος (τον οποίο ευχαριστώ πολύ) στο νοσοκομείο Αγρινίου γιατί δεν μπορούσα να οδηγήσω» λέει αρχικά και συνεχίζει: «Ζήτησα γιατρό και μου είπαν ότι δεν υπάρχει ΩΡΛ. Ζήτησα κάποιον να με δει και οι ευγενικοί μέχρι ώρας κύριοι στην είσοδο, αφού πήραν κάποιο τηλέφωνο, μου είπαν να φύγω… και όταν έξαλλος ρωτώ «ποιος αναλαμβάνει την ευθύνη», μου είπαν βάλε οινόπνευμα στο σπίτι σου… πράγμα που ήδη ως ενήλικας είχα κάνει, αλλά ο πόνος ήταν αφόρητος και έντονος.

Κανένας δεν ανέλαβε την ευθύνη, κανένας δεν με περιέθαλψε και έφυγα εξοργισμένος και αηδιασμένος για κάτι αυτονόητο… την υγεία μου, που ως Έλληνας, εργαζόμενος, ασφαλισμένος, φορολογούμενος, αφού δεν κοιμήθηκα όλη την νύχτα, να αναγκαστώ να επισκεφθώ γιατρό ΩΡΛ σήμερα το πρωί, να πληρώσω γιατρό και φάρμακα για να λυθεί το πρόβλημα μου.

Σέβομαι τους γιατρούς, τους νοσηλευτές και δεν κρατώ καμία κακία, αλλά δυστυχώς αν δεν πληρώσεις (αν έχεις €) δεν δεν έχεις περίθαλψη και συνάμα υγεία, ενώ όταν το Νοσοκομείο χρειάζεται αίμα ας πούμε για κάποιο συνάνθρωπό μας θα σε πάρουν τηλέφωνο να βοηθήσουν όλοι, γιατί είμαστε ψυχάρες Έλληνες… Λυπάμαι πολύ για την ανάρτηση μου και σκέφτομαι τα χειρότερα, τα οποία απεύχομαι για όλους μας. Δημόσια υγεία για όλους μας, έστω και για ένα τσιρότο».

Όλη η επικαιρότητα