Αιτωλοακαρνανία

Αγρίνιο: Κοινόχρηστα ηλεκτρικά ποδήλατα θα μπορούν να χρησιμοποιούν από σήμερα οι κάτοικοι

Ακούστε το άρθρο

Τα κοινόχρηστα ηλεκτρικά ποδήλατα θα μπορούν να χρησιμοποιούν από σήμερα οι κάτοικοι του Αγρινίου, αφού τίθεται σε πιλοτική εφαρμογή το αντίστοιχο σύστημα του δήμου.

Ειδικότερα, οι πολίτες άνω των 18 ετών, θα μπορούν να χρησιμοποιούν δωρεάν καθημερινά για μια ώρα, από Δευτέρα έως Σάββατο, τα 67 κοινόχρηστα ποδήλατα που έχουν εγκατασταθεί σε εννέα σταθμούς της πόλης, ενώ μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα ο αριθμός των ποδηλάτων θα φθάσει τα 81. Μάλιστα δύο από τους σταθμούς θα διαθέτουν βάση για ποδήλατα ΑΜΕΑ.

Αναφερόμενος ο δήμαρχος Αγρινίου, Γιώργος Παπαναστασίου, στα οφέλη της προώθησης του ποδηλάτου, ως εναλλακτικού μέσου μετακίνησης επεσήμανε: «Αλλάζουν οι συνήθειές μας και το Αγρίνιο γίνεται μια πόλη πιο ανθρώπινη με έντονο περιβαλλοντικό αποτύπωμα. Στόχος μας είναι να εξοικειώσουμε τους συνδημότες μας με την ηλεκτροκίνηση και να προσπαθήσουμε όλοι μαζί για έναν σύγχρονο δήμο. Σε εννέα σημεία της πόλης μας οι Αγρινιώτες, αλλά και οι επισκέπτες μας, θα μπορούν να χρησιμοποιούν ηλεκτρικό ποδήλατο για να απολαμβάνουν τη βόλτα ή για τις υποχρεώσεις τους, χωρίς να αναγκάζονται να πάρουν το αυτοκίνητό τους».

Επίσης, ο Γιώργος Παπαναστασίου τόνισε ότι «το σύστημα κοινόχρηστων ποδηλάτων θα λειτουργήσει πιλοτικά για ένα εύλογο χρονικό διάστημα και ανάλογα με την ανταπόκριση των δημοτών και τα στοιχεία που θα προκύψουν από τη λειτουργία, θα γίνουν οι ανάλογες τροποποιήσεις».

Παράλληλα, ο δήμαρχος σημείωσε ότι «κινούμαστε στο μέλλον δημιουργώντας σταδιακά μια πόλη πιο φιλική προς το περιβάλλον».

Η εγκατάσταση των ηλεκτρικών ποδηλάτων εντάσσεται στο 4ο έργο του προγράμματος Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης και ο προϋπολογισμός φθάνει τα 500.000 ευρώ, ενώ στο πλαίσιο λειτουργίας του συστήματος θα υπάρχουν ηλεκτρονικές βάσεις ασφάλισης, σταθμός φόρτισης με αυτόνομες φωτοβολταϊκές εγκαταστάσεις, καθώς και συστήματα Wi – Fi spot, για την εξυπηρέτηση των δημοτών.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Όλη η επικαιρότητα