Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Αεροδρόμια Δυτικής Ελλάδας: Συνάντηση του Αντιπεριφερειάρχη Φωκίωνα Ζαΐμη με τον Γενικό Διευθυντή της “Airport Regions Council”

Κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν εκτενώς τρόποι αξιοποίησης των περιφερειακών αερολιμένων, δηλαδή των Αεροδρομίων Ακτίου, Αράξου και Επιταλίου.
Ακούστε το άρθρο

Την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας επισκέφθηκε ο Γενικός Διευθυντής της Airport Regions Council (ARC), Sergi Alegre, την Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου 2021 και συναντήθηκε με τον Αντιπεριφερειάρχη Επιχειρηματικότητας Έρευνας και Καινοτομίας, Φωκίωνα Ζαΐμη.

Κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν εκτενώς τρόποι αξιοποίησης των περιφερειακών αερολιμένων, δηλαδή των Αεροδρομίων Ακτίου, Αράξου και Επιταλίου. Ο Αντιπεριφερειάρχης, ανέφερε: «Πρόκειται για έναν σοβαρό, εξειδικευμένο φορέα, ένα νέο σύμμαχο που μπορούμε να βασιζόμαστε στην προσπάθειά μας να αυξηθεί η κίνηση των αεροδρομίων στην περιοχή μας και να επαναλειτουργήσει με σωστές βάσεις το αεροδρόμιο του Επιταλίου».

Το Airport Regions Council είναι μια διεθνής μη κερδοσκοπική ένωση περιφερειακών και τοπικών αρχών με ένα διεθνή αερολιμένα εντός ή κοντά στην επικράτειά τους και ιδρύθηκε το 1994 με έδρα τις Βρυξέλλες. Στόχος του είναι να φέρει κοντά την Περιφέρεια και το αεροδρόμιο και να διευκολύνει την αλληλεπίδραση και τη συνεργασία τους σε όλα τα επίπεδα, από τη διακυβέρνηση, την οικονομία, το περιβάλλον, τον πολεοδομικό σχεδιασμό και την κινητικότητα, επιτρέποντας τους να συνεργαστούν για να βελτιώσουν την ποιότητα ζωής των κατοίκων, να αποφύγουν, να αποτρέψουν, να ελαχιστοποιήσουν και να αντισταθμίσουν τις αρνητικές επιπτώσεις των δραστηριοτήτων του αεροδρομίου και να παρέχουν στα μέλη εργαλεία και γνώσεις, ώστε να σχεδιάσουν, να επενδύσουν, να μοιραστούν και να μεγιστοποιήσουν τα οφέλη του αεροπορικού τομέα.

Μέχρι τώρα μέλη του ARC αποτελούν περιφερειακές και τοπικές αρχές της Αυστρίας, του  Βελγίου, της Βαλλονίας, της Τσέχικης Δημοκρατίας, της Φινλανδίας, της Γαλλίας, της Γερμανίας, της Ουγγαρίας, της Ιρλανδίας, του Ισραήλ, της Μάλτα, της Ολλανδίας της Νορβηγίας, της Πολωνίας, της Πορτογαλίας, της Ρουμανίας, της Ισπανίας και της Σουηδίας.

Κατόπιν της επίσκεψης στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας ακολούθησε ξενάγηση του Γενικού Διευθυντή της ARC από το έμπειρο προσωπικό του Αρχαιολογικού Μουσείου της Πάτρας, αναδεικνύοντας ένα σημαντικό κομμάτι της πολιτιστικής κληρονομιάς της Πάτρας, καθώς και των περιοχών της νότιας και δυτικής Αχαΐας.

Όλη η επικαιρότητα