Πολιτική

Ακραία επίθεση Βελόπουλου στον πρέσβη Αποστολίδη: «Σαν να στέλνετε τον Εφιάλτη στις Θερμοπύλες…»

Ακούστε το άρθρο

Πρωτοφανής επίθεση του Κυριάκου Βελόπουλου στον επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας στις διερευνητικές επαφές με την Τουρκία

Επίθεση με ακραίους χαρακτηρισμούς στον επικεφαλής της εθνικής αντιπροσωπείας για τις διερευνητικές με την Τουρκία Παύλο Αποστολίδη εξαπέλυσε στη Βουλή ο Κυριάκος Βελόπουλος.

Την στιγμή της κορύφωσης των διερευνητικών επαφών με την γειτονική χώρα, ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης προσπάθησε να υπονομεύσει την αξιοπιστία του κορυφαίου Έλληνα διπλωμάτη αποκαλώντας τον «Εφιάλτη».

«Ένα δείγμα του κυρίου αυτού ο οποίος ήταν γραμματέας στην πρεσβεία στην Κύπρο το 1974 είναι όσα σχετικά είχε πει στο ΕΛΙΑΜΕΠ. Ακούστε τι έλεγε: Το 1974 τουρκική δύναμη αποβιβάστηκε στο νησί. Και αυτόν τον στέλνουμε στις διερευνητικές. Σαν να στέλνετε τον Εφιάλτη στις Θερμοπύλες. Στις Θερμοπύλες όμως στέλνεις τον Λεωνίδα να πει ή την ή επί τας» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Κυριάκος Βελόπουλος. «Ό,τι κερδήθηκε με αίμα το ξαναπαίρνεις με αίμα αν το χάσεις. Η Θράκη, τα Δωδεκάνησα, το Αιγαίο αν χαθούν θα τα επανακερδίσουμε μόνο με αίμα και όχι με διπλωματικές συμφωνίες» είπε σε άλλο σημείο ενώ επεκτείνοντας την τοποθέτησή του και στην Κύπρο ανέφερε «Στην Κύπρο όλοι ήσασταν με το σχέδιο Ανάν. Η Κύπρος μπήκε όμως στην Ευρώπη με το ΟΧΙ του Παπαδόπουλου. Τα “ΟΧΙ” που λες είναι το κέρδος στο εθνικό σου θέμα.

Έναν Τάσσο Παπαδόπουλο χρειάζεται η ΕΛΛΑΣ. Όχι να δίδεις γη και ύδωρ» κατέληξε ο Κυριάκος Βελόπουλος.

Πηγή: protothema.gr

Όλη η επικαιρότητα