Κόσμος

Ακροδεξιοί σχεδίαζαν να ανατρέψουν την πολιτειακή κυβέρνηση του Μίσιγκαν

Ακούστε το άρθρο

Το Ομοσπονδιακό Γραφείο Ερευνών (FBI) ανακοίνωσε ότι απέτρεψε σχέδιο ανατροπής της πολιτειακής κυβέρνησης του Μίσιγκαν και απαγωγής της κυβερνήτη Γκρέτσεν Ουίτμερ.

Όπως ανακοίνωσε το FBI τουλάχιστον έξι ακροδεξιοί συνωμοτούσαν για τον συγκεκριμένο σκοπό.

Η κυβερνήτης της πολιτείας βρίσκεται στο στόχαστρο πολλών σκεπτικιστών σχετικά με την πανδημία του κορωνοϊού, λόγω των αυστηρών μέτρων που έλαβε για την καταπολέμηση της, τα οποία ανατράπηκαν από έναν δικαστή την περασμένη εβδομάδα.

Σύμφωνα με το FBI, οι συνωμότες θα συνεργάζονταν με κάποια ένοπλη πολιτοφυλακή, που δεν κατονομάζεται, ώστε να φέρουν σε πέρας το σχέδιο της ανατροπής.

Υπενθυμίζεται ότι τον Μάιο σημειώθηκαν απίστευτες εικόνες στο Μίσιγκαν, όπου οπλισμένοι οπαδοί του Ντόναλντ Τραμπ διαφωνούσαν με τα μέτρα περιορισμού κατά του κορωνοϊού, μπήκαν οπλισμένοι στο Καπιτώλιο την ώρα της ψηφοφορίας για την παράταση του lockdown.

Δεκάδες διαδηλωτές, αρκετοί εφοδιασμένοι με τουφέκια, συγκεντρώθηκαν στην είσοδο του Καπιτωλίου, της έδρας του κοινοβουλίου του Μίσιγκαν στην πόλη Λάνσινγκ, την πρωτεύουσα. Κανένας τους δεν φόραγε μάσκα, αν και ορισμένοι είχαν μαντίλια στα πρόσωπα. Αρκετοί φώναξαν όταν μασκοφορεμένοι αστυνομικοί στάθηκαν μπροστά τους για να τους εμποδίσουν να μπουν, απαιτώντας να τους αφήσουν να περάσουν.

«Ακριβώς από πάνω μου, άνδρες με τουφέκια φωνάζουν προς εμάς», ανέφερε μέσω Twitter η Ντέινα Ποουλχάνκι, γερουσιάστρια του Μίσιγκαν, συνοδεύοντας την ανάρτηση με μια φωτογραφία στην οποία τουλάχιστον ο ένας από τους εικονιζόμενους είχε εμφανώς περασμένο με αορτήρα ένα τουφέκι στην ράχη του.

via

Όλη η επικαιρότητα