Μουσική

Αλέξανδρος Γαβαλάς – «Εμπόριο»: Συγκινεί το πρώτο τραγούδι και βιντεοκλίπ Έλληνα τραγουδιστή και στην νοηματική γλώσσα (βίντεο)

Ακούστε το άρθρο

Με ένα αυθεντικό ζεϊμπέκικο, κάνει το ντεμπούτο του, στην ελληνική δισκογραφία, ο  Αλέξανδρος Γαβαλάς.

Ένα καθαρόαιμο λαϊκό τραγούδι, που υμνεί το μπουζούκι, αλλά και την απουσία του, από τα μουσικά δρώμενα, έχοντας καταντήσει «Εμπόριο», ενός μουσικού μοντερνισμού.

Σε στίχους του Γιάννη Μαλλιά, μουσική του Ιορδάνη Παύλου, και με μία εντυπωσιακή ενορχήστρωση, που «ξυπνάει» μνήμες, των διαχρονικότερων, ποιοτικών, λαϊκών ασμάτων, το μπουζούκι, ξανά «ζει», μέσα από το «Εμπόριο», που απογειώνει με τη φωνή του, ο Αλέξανδρος Γαβαλάς!

Ένας πολλά υποσχόμενος καλλιτέχνης, που ακούτε, για πρώτη φορά, αφού η συνεργασία του με τη «G Music», αποτελεί τη θερμή είσοδό του, στη μουσική αγορά…

Συγκινητικό όμως δεν είναι μόνο το άκουσμά του, αλλά και η οπτικοποίησή του, όπου υπό τη σκηνοθεσία του Pan Pan(Πάνου Παπαπαναγιώτου), το «Εμπόριο», αποτελεί, το πρώτο τραγούδι Έλληνα καλλιτέχνη, που «ακούγεται», και «τραγουδιέται», και μέσα από την νοηματική γλώσσα!

Με μότο μας, «Η μουσική είναι η φωνή όλων και μας ενώνει και μέσα από τη νοηματική γλώσσα», ο Χρήστος Δαγρές, και η Σχολή Νοηματικής Γλώσσας «Κρατύλος» (https://noimatiki-kratilos.gr), χωρίς δεύτερη σκέψη, είπαν το μεγάλο «ναι», να δώσουν το ηχηρό παρών τους, σε αυτό το τραγούδι-«κόσμημα», «τραγουδώντας» και ενώνοντας όλοι μαζί τις φωνές μας, για το «Εμπόριο», «σπάζοντας», με τη βαρύτητα των στίχων, αλλά και τις πενιές της μουσικής,  τη «σιωπή» του μπουζουκιού!

«Το τραγούδι, είναι συναισθήματα, δρα ευεργετικά στη ψυχή μας, είναι ο τρόπος να ξεφεύγουμε, από τα προβλήματα της καθημερινότητας… Δεν είναι «Εμπόριο»! Για αυτό και συμμετείχαμε, στην ομάδα αυτή, που με τη θετική τους ενέργεια, κατάφεραν να αναδείξουν την ουσία, της ελληνικής μουσικής, με ένα αυθεντικό λαϊκό τραγούδι. Η συγκίνησή τους, για την απόδοση αυτού του μηνύματος, στη νοηματική γλώσσα, ήταν έκδηλη, κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων, και μας έδινε, ακόμα μεγαλύτερο κίνητρο για δουλειά. Ελπίζουμε να σας αγγίξει, όπως και εμάς…», κατέθεσε δημοσίως, και στα social media, ο Χρήστος Δαγρές!

Κυκλοφορεί, από τη  «G Music»!

Όλη η επικαιρότητα