Αθλητισμός

Αλέξης Καλογερόπουλος: Γεννημένος στην Ανδραβίδα έκανε ντεμπούτο στην πρώτη ομάδα του Ολυμπιακού

Ακούστε το άρθρο

Γεννημένος το 2004 στην Ανδραβίδα, έκανε ντεμπούτο στην πρώτη ομάδα του Ολυμπιακού το απόγευμα της Τετάρτης. Σε ηλικία 16 ετών και εννέα μηνών μπήκε στο 77 αντί του Μοχάμεντ Ντρέγκερ και έγινε ο έκτος νεότερος ποδοσφαιριστής που πήρε το βάπτισμα του πυρός στην πρώτη ομάδα των πρωταθλητών.

Ο Καλογερόπουλος ξεκίνησε από την Ακαδημία της Δάφνης, στην οποία πρόεδρος είναι η μητέρα του, Αγγελική Κονταλή. Από την ομάδα της Ανδραβίδας τον απέκτησε ο Αστέρας Τρίπολης, ώσπου το προηγούμενο καλοκαίρι ο 16χρονος κεντρικός αμυντικός έφυγε από την πρωτεύουσα της Αρκαδίας. Ο ΠΑΟΚ προσπάθησε σε μεγάλο βαθμό να τον αποκτήσει και μάλιστα, επιθυμία και της αρκαδικής ΠΑΕ ήταν η παραχώρησή του στον Δικέφαλο του Βορρά ενώ πριν πάει στον Αστέρα, τον Καλογερόπουλο τον είχε πολιορκήσει στενά και η ΑΕΚ. Ο ταλαντούχος αμυντικός όμως, επιθυμούσε να συνεχίσει την καριέρα του στον Ολυμπιακό, έχοντας πειστεί από το πρότζεκτ που του παρουσιάστηκε.

Θεωρούσε ότι θα ήταν καλύτερο για το μέλλον του να παίξει στους «ερυθρόλευκους». Παρά τις πιέσεις που δέχτηκε ο μικρός, αυτό που μέτρησε στο τέλος ήταν η δική του επιθυμία. Είχε δώσει τον λόγο του στους ανθρώπους του Ολυμπιακού και τήρησε την υπόσχεσή του. Οι «ερυθρόλευκοι» έκαναν χρήση του νόμου, τον έκαναν επαγγελματία και υπέγραψε μέχρι το 2023.

Όλη η επικαιρότητα