Γ Εθνική

Αλέξης Νικολακόπουλος (Ποδοσφαιριστής Εθνικού Σκουλικάδου): «Εκμεταλλευτήκαμε την επανάπαυση του Αίαντα!»

Ακούστε το άρθρο

Ο  Ηλείος στην καταγωγή  Αλέξης Νικολακόπουλος  που  φέτος  αγωνίζεται στον  Εθνικό Σκουλικάδου, ήταν ο παίκτης που  «έκλεψε»…  την παράσταση στην  6η  αγωνιστική  του πρωταθλήματος της Γ΄ εθνικής στον 9ο όμιλο  με την ομάδα του!  Όχι γιατί  πέτυχε δυο γκολ για την ομάδα του μέσα στη Γαστούνη, αλλά κυρίως με την απόδοσή του και της «ηγετικές» ικανότητες που έδειξε στο ματς, παρασύροντας… και τους συμπαίκτες του!

Ποιος είναι ο  Αλέξης  Νικολακόπουλος

Ο Ηλείος ποδοσφαιριστής που είναι γιός του Τάκη  Νικολακόπουλου(παλαίμαχου ποδοσφαιριστή) , έχει  γεννηθεί στις 17/11/99, και  έκανε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα στον Αίολο Πύργου, ενώ στην Ηλεία αγωνίστηκε ακόμα σε Αργοναύτη, Δόξα Ελαιώνα, Κένταυρο Μαγούλας και Ολυμπιακό Σαβαλίων. Ακολούθησε το άλμα στον Αστέρα Τρίπολης, αρχικά στην Κ17 και στη συνέχεια στην Κ20, υπογράφοντας μάλιστα και επαγγελματικό συμβόλαιο με την ομάδας της Αρκαδίας, μένοντας στην Τρίπολη για 4 χρόνια. Μετά έπαιξε σε Αιγινιακό ,  Ατρόμητο Πειραιά,  Κιθαίρων Καπαρελλίου ομάδα Γ΄ Εθνικής κατηγορίας,  και  Πανηλειακό.  Ο παίκτης   αγωνίζεται εξίσου καλά, τόσο στα άκρα της επίθεσης όσο και στον άξονα.

Σήμερα λοιπόν  ο Πυργιώτης   στην καταγωγή παίκτης, που πλέον έχει πολιτογραφηθεί  Ζακυνθινός, μιλά στην «Πατρίς – Σπορ» για όλους και όλα!

Αλέξη  καταρχήν θεωρείς  ότι  ήταν  επιβεβλημένη  η  διακοπή της Γ΄ εθνικής για 5,5 μήνες  λόγω του κορονοϊού; 

“Νομίζω πως ναι! Άλλωστε ήταν θέμα υγείας , ανεξάρτητα αν όλοι  εμείς οι  άνθρωποι του αθλητισμού, κοντέψαμε να ξεχάσουμε το ποδόσφαιρο, όμως υπάρχουν οι ειδικοί που αποφασίζουν  για αυτό. Η υγεία πάνω απ’ όλα”.

Πως πέρασες το διάστημα της καραντίνας, έκανες προπόνηση, γυμναζόσουν;

“Ήταν μια δύσκολη και πρωτόγνωρη περίοδος για όλους. Με μεγάλο διάστημα αποχής για πρώτη φορά στα χρονικά! Προσπάθησα με διάφορους τρόπους να γυμνάζομαι  στον Πύργο που ήμουν, με κάποιες ασκήσεις μέσα στο σπίτι, αλλά όπως είναι το γήπεδο και οι ομαδικές  προπονήσεις, δεν είναι!”.

Πως ήταν η επιστροφή  σας στο γήπεδο  και την προετοιμασία;

«Σίγουρα η επιστροφή  ήταν πάρα πολύ δύσκολη, καθώς   με ένα μήνα  προετοιμασία, δεν είναι δυνατόν ένας  παίκτης να είναι έτοιμος  για  ένα τέτοιο  δύσκολο πρωτάθλημα της Γ΄ εθνικής! Για αυτό όπως βλέπετε μετά το 60΄ οι περισσότερες  ομάδες πέφτουν σε  απόδοση και ρυθμό»! 

Τι πιστεύεις ότι θα αλλάξει στο ποδόσφαιρο, ερασιτεχνικό και επαγγελματικό, μετά την πανδημία του κορονοϊού;

“Είναι μια δύσκολη ερώτηση και ίσως νωρίς για να απαντηθεί. Εύχομαι να μην αλλάξουν πολλά πράγματα, αλλά αυτό είναι κάτι που θα το κρίνουν άλλοι”.

Εσύ όμως την περασμένη Κυριακή  Αλέξη ,  έδειξες έτοιμος και οδήγησες τον  Εθνικό  Σκουλικάδου  στη νίκη. Πως είδες αυτό το ματς με τη Γαστούνη;

«Νομίζω πως κερδίσαμε δίκαια! Από την αρχή μπήκαμε δυνατά , δεν φοβηθήκαμε καθόλου το ματς , και εκμεταλλευτήκαμε το γεγονός ότι ο Αίας είχε επαναπαυθεί  στις δυο εντυπωσιακές εκτός έδρας νίκες του! Ευτυχήσαμε στο 3΄με δικό μου γκολ να προηγηθούμε,  κάτι που μας έδωσε άλλο «αέρα» για τη συνέχεια! Έτσι μεταφέραμε το άγχος  στον αντίπαλό μας,   βγάλαμε πάθος και αντίδραση και καταφέραμε  έως το 35΄ να κάνουμε το 0 – 3 ! Έκτοτε  και ιδίως στο 2ο  μέρος  όπου και ανέβηκε ο Αίας, εμείς προσπαθήσαμε να διαχειριστούμε το σκορ, κάνοντας διαχείριση δυνάμεων ενόψει του καθοριστικού εξ αναβολής εντός έδρας ματς με  τον Διαγόρα Βραχνείκων!  Ένα ματς μια κατηγορία και για τις δυο ομάδες(τελικά αναβλήθηκε για 28/04)»!

Π ως είδες τα αποτελέσματα  της Κυριακής στον 9ο όμιλο, και ποια  η συνέχεια;

«Πραγματικά η επιστροφή στη Γ΄ εθνική ιδίως στον όμιλο μας,  μέχρι τώρα κρύβει   πολλές εκπλήξεις, κάτι που πιστεύω θα γίνεται μέχρι το φινάλε. Καθώς πρόκειται για έναν  πολύ αμφίρροπο όμιλο, με πολλές ισάξιες ομάδες, και το   βασικότερο δεν υπάρχουν έδρες! Καθώς μπορεί να δείτε στην πορεία τον τελευταίο να κερδίζει εκτός έδρας τον  πρώτο! Για αυτό και θεωρώ, ότι ο τίτλος του ομίλου θα κριθεί στο παρά – πέντε, καθώς δεν υπάρχει το μεγάλο φαβορί, ενώ σε ότι αφορά την «ουρά», όλα είναι ρευστά, και τίποτα δεν είναι σίγουρο»!

Τις  δυο Ηλειακές  ομάδες της Γ΄ εθνικής πως  τις βλέπεις;

«Νομίζω  με τα όσα έχω δει έως τώρα, πως πολύ δύσκολα  θα κινδυνεύουν! Ο  Αίας που είδα την Κυριακή, παρά  την ήττα του, έχει καλή ομάδα, και μέσο – επιθετικά  είναι «φωτιά», και δίκαια  βρίσκεται ψηλά στη βαθμολογία! Όσο για τον ΠΑΟ Βάρδας, θεωρώ πως είναι μια παραδοσιακή ομάδα της  κατηγορίας, ικανή να πάρει βαθμούς σε οποιαδήποτε έδρα, και νομίζω πως δεν θα έχει κανένα  πρόβλημα»! 

 Μέχρι που φτάνουν  κλείνοντας τα όνειρα του  Αλέξη Νικολακόπουλου;

“Ο στόχος  ο δικός μου ερχόμενος στη  Ζάκυνθο είναι να είμαι υγιής, και να  βοηθήσω όσο μπορώ καλύτερα την ομάδα μου να υλοποιήσει τους στόχους της, και  να  πετύχω  οσα περισσότερα γκολ! Από κει και πέρα, τα όνειρα κάθε ποδοσφαιριστή είναι να ανεβαίνει όσο γίνεται πιο ψηλά. Πρώτα απ’ όλα όμως να έχουμε υγεία και από εκεί και πέρα ότι καλό έρθει είναι δεκτό για την καριέρα μου”  Το καλό  είναι ότι βρίσκομαι σε μια ομάδα  με άριστο κλίμα,  που θυμίζει οικογένεια».

Ο  Εθνικός Σκουλικάδου ευχαριστεί  για την φιλοξενία

Το Δ.Σ. του Εθνικού  Σκουλικάδου δια του προέδρου του κ. Νεκτάριου Κολυβά , ευχαριστεί και δημόσια για λογαριασμό της ομάδας, τον Αίαντα Γαστούνης για την άψογη  φιλοξενία του , και εύχεται καλή συνέχεια στο πρωτάθλημα και ευόδωση  των στόχων του!

 

 

Όλη η επικαιρότητα