Πολιτισμός

Αλέξιος Κοτσώρης: Ο αθλητισμός και το θέατρo πρέπει να συνεχίσουν για τα ιερά, αλλά χωρίς τα τέρατα…

Ακούστε το άρθρο

Ταλαντούχος και επιλεκτικός στις Άγριες Μέλισσες του Αντ1

Είναι επαγγελματίας ηθοποιός, σκηνοθέτης και σεναριογράφος, σχεδόν 15 χρόνια. Ο Αλέξιος Κοτσώρης κατάγεται από τη γειτονική Κυπαρισσία και έχει μεγαλώσει στον Πύργο με τον οποίο διατηρεί συγγενικούς και φιλικούς δεσμούς.

Τον βλέπουμε στο επιτυχημένο σίριαλ του ΑΝΤ1 «Άγριες Μέλισσες» στο ρόλο του Θεόδωρου Ελευθερίου ο οποίος αρχικά έδωσε Νομικές συμβουλές στην Ασημίνα και στη συνέχεια ο ρόλος του θα αποκτήσει εξαιρετικό ενδιαφέρον με την ανάμειξη και πλοκή του στο έργο, τις επόμενες ημέρες…

Μέσα στη χρονιά που διανύουμε αναμένεται να κυκλοφορήσει η ταινία του «Dissolved», της οποίας έχει γράψει το σενάριο και συμμετέχει υποκριτικά μαζί με το Γιάννη Βασιλώττο .

Σταθμούς  στην καριέρα του έως τώρα αποτελούν οι τόσο ξεχωριστές συνεργασίες μεταξύ των οποίων η συμμετοχή του στην ταινία μικρού μήκους «Εθελοντές» που έκανε με τον Αντίνοο Αλμπάνη, η ταινία «Λεωφορείο 43» με το Δημήτρη Πιατά, η συνεργασία του με την Αντιγόνη Δρακουλάκη όταν την σκηνοθέτησε στο θεατρικό «Κάποιος να με φωνάξει»,  οι φορές που έχει συνεργαστεί  με τον Στέφανο Κορκολή κ.ά..

Ο Αλέξιος Κοτσώρης, είναι ένας ταλαντούχος άνθρωπος της τέχνης με ευγένεια και ήθος και πληροί τα χαρακτηριστικά κλασικών ηθοποιών, χαρακτηριστικά που συναντάμε στον παλιό καλό κινηματογράφο  και είναι ιδανικός για να τα ζωντανέψει.!

Όσο για το βλέμμα του, άκρως διαπεραστικό και σίγουρα δεν ξεχνιέται…

               

‘’Χρειάζεσαι ανθρώπους δίπλα σου να σε στηρίζουν, όταν δοκιμάζεσαι στις ρωγμές που ανοίγουν’’

Πότε μπήκε το μικρόβιο της υποκριτικής μέσα σου; Επιλογή ή συνέβη τυχαία ;

Αν και έχω να θυμάμαι διάφορα από την παιδική μου ηλικία που ήταν ξεκάθαρα δείγματα του μικροβίου της υποκριτικής στις αλάνες και τις αυλές του Πύργου, το αποφάσισα αφού δοκιμάστηκα σε διάφορα επαγγέλματα και ήταν πολύ συνειδητή επιλογή..

Είσαι σκηνοθέτης, σεναριογράφος και ηθοποιός. Εδώ και αρκετά χρόνια ο χώρος του θεάτρου και της τηλεόρασης βιώνει δυσκολίες,  αλλά εσύ έχεις καταφέρει να κάνεις σταθερά βήματα προόδου. Τι είναι αυτό που σε ωθεί και συνεχίζεις ;

Αγαπώ αυτή την δουλειά, είμαι συντονισμένος σε αυτή και θα συνεχίσω να είμαι. Είναι επάγγελμα που δεν δίνει μόνο χρηματική ανταμοιβή αλλά συμβάλει στην καλλιέργεια και στην εξέλιξή σου, εγκεφαλικά και πνευματικά.

Υπήρξαν άτομα που προσπάθησαν να σε αποθαρρύνουν από αυτή σου την προσπάθεια;

Όχι, δεν συνέβη αυτό σε εμένα ποτέ και αν υπήρξαν ούτε τους άκουσα ούτε τους είδα!

Είναι απαιτητική δουλειά με συνεχή μάθηση και καλλιέργεια, χρειάζεσαι υποστηρικτικούς ανθρώπους δίπλα σου να σε στηρίζουν όταν δοκιμάζεσαι στις ρωγμές που ανοίγουν.

Πρόσφατα σε είδαμε και στις επιτυχημένες Άγριες Μέλισσες του ΑΝΤ1. Πώς προέκυψε αυτή η συνεργασία ; Θα έχει συνέχεια ;

Ναι, και η χαρά μου είναι πολύ μεγάλη για αυτή την εμφάνιση στην πιο επιτυχημένη σειρά. Έγινε με τον κλασικό τρόπο, είχα δηλώσει την διάθεση μου να συμμετάσχω στην σειρά και κάποια στιγμή με πήραν τηλέφωνο και μου ζήτησαν να κάνω αυτή την εμφάνιση. Ο ρόλος παραμένει ανοιχτός και σύντομα θα δούμε την συνέχειά του!

Τί ετοιμάζεις, αν και ξέρω ότι o covid 19, έχει δημιουργήσει καθυστερήσεις και αναβολές σε όλα..

Πέρυσι οριακά πρόλαβα να κάνω μερικές παράστασης στο θέατρο ΑΛΜΑ με το μονόπρακτο που σκηνοθέτησα της Αναστασίας Βούλγαρη «Όρκος στο παρόν» με την Άννα Ψαρρά σε μουσική του Σταύρου Σιόλα και ελπίζω να μπορέσουμε να το επαναλάβουμε. Επίσης περιμένω να ανέβουν οι τρεις παραστάσεις που  συμμετέχω και που μας έχει σταματήσει η πανδημία: «Αngels in America» σε σκηνοθεσία Βαγγέλη Παπαδάκη, το «Strangers on a train/Οι άγνωστοι του τρένου» σε σκηνοθεσία Ανδρονίκης Αβδελιώτη και το «Βαθιά γαλάζια θάλασσα» που το θέατρο “Αγγέλων βήμα” είχε ανακοινώσει  στο επερχόμενο ρεπερτόριο.

Επίσης είναι σε διαδικασία επεξεργασίας και θα βγει μάλλον μέσα στο 2021 η ταινία μεγάλου μήκους «Dissolved» που έχω γράψει το σενάριο και συμμετέχω σε σκηνοθεσία Θ. Βουρνά και σε έναν από τους βασικούς ρόλους είναι ο Γιάννης Βασιλώττος ο αγαπημένος Μπάμπης των Μελισσών.

 Πιστεύεις ότι δίνονται ευκαιρίες στους νέους καλλιτέχνες να αναδείξουν το ταλέντο τους ή πιστεύεις ότι ανακυκλώνονται συνεχώς τα ίδια άτομα ;

Πάντα δίνονται ευκαιρίες άλλα σίγουρα δεν δίνονται σε όλα τα παιδιά που ξεκινούν. Είναι και λίγο θέμα τύχης, συγχρονισμού, πόσο το κυνηγάς… σίγουρα για κάποιους θα είναι άδικο γιατί είναι μεγαλύτερη η διάθεση από την ζήτηση.

Τι σημαίνει για εσένα υποκριτική ;

Είναι να καταφέρεις να αποδώσεις τη ζωντάνια της ανθρώπινης ψυχής, όπως έλεγε ο Στανισλάβσκι και να καταφέρνεις η ενεργός συμπεριφορά να επιτάσσει τον ρεαλισμό και την αλήθεια της πράξης όπως λέει ο Μάισνερ. Εγώ θα πω ότι είναι ‘’ένας διάλογος που πρέπει να συμμετέχεις ολόκληρος’’.

Κατάγεσαι από την Κυπαρισσία αλλά έχεις μεγαλώσει στον Πύργο. Τί μνήμες έχεις;

Μεγάλωσα στο Πύργο και όλες μου οι αναμνήσεις των παιδικών και νεανικών μου χρόνων είναι εκεί. Είναι όμορφο και ευλογημένο μέρος, έρχομαι με κάθε ευκαιρία και επισκέπτομαι συγγενείς και φίλους που έχω στην πόλη και μας συνδέουν ισχυροί δεσμοί.

 Και κάτι τελευταίο, πως σχολιάζεις όλα αυτά που έχουν δει τελευταία το φως της δημοσιότητας σχετικά με την κακοποίηση αθλητών και καλλιτεχνών ;

Στηρίζω όλες και όλους που μίλησαν. Όλα ξεκίνησαν με τη Σοφία Μπεκατώρου και μάλλον ήρθε η στιγμή για κάθαρση. Ελπίζω η δικαιοσύνη να αναλάβει δράση και να κάνει αυτό που πρέπει. Ο αθλητισμός και το θέατρο πρέπει να συνεχίσουν για τα ιερά, αλλά χωρίς τα τέρατα…!

Όλη η επικαιρότητα