Αρθρογραφία

Αλήθεια ψάχνετε κτήριο για το ΕΦΚΑ;

Ακούστε το άρθρο

Είναι αλήθεια τελικά  ότι το Ελληνικό Δημόσιο έψαχνε μέχρι  πρόσφατα τρόπο ώστε να οικοδομήσει κτήριο για στέγαση των υπηρεσιών του ΕΦΚΑ, πρώην ΙΚΑ δηλαδή, πουλώντας μάλιστα και το παραμύθι ότι τούτο θα το έκανε στην ανατολική πλευρά της πόλης του Πύργου, για την αναβάθμισή της, όπως έλεγαν και ψιθυρίζουν ακόμη και επιτέλους κατάλαβαν ότι τούτο θα ήταν εντελώς αντιοικονομικό και αναχρονιστικό.

Έλεγαν μάλιστα ότι αφού έχουν το οικόπεδο, το οποίο αγόρασαν βέβαια στον ανατολικό Πύργο, γιατί να μην κτίσουν ακόμη ένα δημόσιο κτήριο για να προστεθεί στα τόσα άλλα δημόσια και ιδιωτικά της πόλης, τα οποία είτε μπορούν να λειτουργήσουν είτε έχουν παραδοθεί στην φθορά του χρόνου.

Και όλα τούτα και ακόμη μάλλον προσφέρονται, ως πολιτικάντικη τροφή στους πολίτες και κατά διαστήματα προσφέρονταν ψηφοφόρους του Πύργου, για την ομηρεία της ψήφου, απ όλες τις Κυβερνήσεις με όλες τις αποχρώσεις τους σε χρώματα και ιδεολογίες και το παιγνίδι του κατόπιν ενεργειών και με πρωτοβουλία μας κλπ. κρατάει πάνω από είκοσι ίσως και τριάντα χρόνια.

Και άντεχε το παραμύθι, αντέχει και ακόμη ίσως, γιατί όταν έψαχναν και αγόραζαν οικόπεδο στην ανατολική πόλη, προσφέρονταν και μάλιστα με προσιτό ενοίκιο, στα πλαίσια των αντικειμενικών αξιών το κτήριο όπου στεγάζονταν για μεγάλο χρονικό διάστημα στην ανατολική πόλη η Νομαρχία Ηλείας.

Και τώρα, ενώ υπάρχουν στον Πύργο πολλά δημόσια και ιδιωτικά κτήρια και μάλιστα εκτός του κέντρου της πόλης και ιδιαίτερα στην ανατολική πλευρά, που λέγεται πως έχει ανάγκη από ενίσχυση και μεταφορά υπηρεσιών που μπορεί να μετακομίσουν από το κέντρο, καλείται ο κόσμος να στενοχωρηθεί, γιατί η κατασκευή κτηρίου «ήταν όνειρο και χάθηκε» και ποιανού αλήθεια ήταν όνειρο, και τι σόϊ όνειρα αλήθεια είναι αυτά που δίνουν ψεύτικες υποσχέσεις και εκ των πραγμάτων περιττές επενδύσεις σε ακίνητα, όταν το δημόσιο έχει έναν σωρό απ αυτά, που μάλλον δεν έχει κάνει και ποτέ απογραφή.

Θέλετε λοιπόν να στεγάσετε τον ΕΦΚΑ σε κατάλληλο κτήριο, θέλετε να ενοικιάσετε κάποιο, θέλετε να το κάνετε στην ανατολική πόλη , κάντε το λοιπόν τώρα,  υπάρχουν κτήρια στην ανατολική πόλη και στην δυτική και στην βόρεια και νότια, παντού υπάρχουν δημόσια και ιδιωτικά κτήρια , κάντε το τώρα, αποκεντρώστε τις υπηρεσίες της πόλης περιφερειακά, αφήστε τα λόγια τα ψεύτικα και μεγάλα και επιτέλους κάντε κάτι, ώστε να λειτουργήσει και η πόλη του Πύργου υπέρ των πολιτών της.-

Όλη η επικαιρότητα