Ηλεία

Αλλάζει όψη το λιμάνι του Κατακόλου – Υπογραφές από τον Περιφερειάρχη Νεκτάριο Φαρμάκη για την αναβάθμιση της χερσαίας ζώνης

Ακούστε το άρθρο

Στην υπογραφή Προγραμματικής Σύμβασης με το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Πύργου για την αναβάθμιση της χερσαίας ζώνης του Λιμένα Κατακόλου και στην ανάθεση του έργου, συνολικού προϋπολογισμού 10,5 εκατ. ευρώ προχώρησε την Τρίτη 13 Οκτωβρίου 2020 ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριος Φαρμάκης.

Ειδικότερα, για την υλοποίηση των παρεμβάσεων που θα μεταμορφώσουν τους χερσαίους χώρους του λιμανιού, ο Περιφερειάρχης προχώρησε σε Προγραμματική Σύμβαση με τον Δήμαρχο Πύργου Παναγιώτη Αντωνακόπουλο, βάσει της οποίας, η Περιφέρεια αναλαμβάνει την υλοποίηση του έργου, προκειμένου να εκτελεστούν άμεσα οι διαδικασίες, να προχωρήσει η εκτέλεση των εργασιών και να παραδώσει πλήρεις και λειτουργικές τις νέες εγκαταστάσεις στον κύριο του έργου που είναι το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Πύργου.

Επίσης ο Περιφερειάρχης υπέγραψε σύμβαση με τον ανάδοχο του έργου, που χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα “Δυτική Ελλάδα 2014-2020”, γεγονός που σηματοδοτεί και την άμεση έναρξη των εργασιών.

Ο ανάδοχος του έργου θα προχωρήσει στην κατασκευή τριών νέων κτιρίων που θα καταστήσουν περισσότερο λειτουργική την χερσαία ζώνη στο Λιμάνι Κατακόλου.

Συγκεκριμένα θα κατασκευαστούν:

κτίριο υποδοχής επιβατών στη θέση του πρώην τουριστικού περιπτέρου, σε δύο επίπεδα (ισόγειο και α’ όροφος) συνολικής επιφάνειας 1.310,07m2,

κτίριο Schengen με χρήση γραφείου ελέγχου επιβατών κρουαζιέρας και αποσκευών, σε δύο επίπεδα συνολικής επιφάνειας 774,25m2,

κτίριο εκθέσεων – πολιτισμού. Πρόκειται για τις πρώην αποθήκες σταφίδας που θα μετατραπούν σε εκθεσιακό χώρο και θα συμπληρωθούν με την προσθήκη ενός όμοιου κτιρίου. Η συνολική επιφάνεια του εκθεσιακού χώρου θα είναι 785,99 τ.μ.

Στην ίδια εργολαβία προβλέπεται και η ανάπλαση της χερσαίας ζώνης Δ’  Λιμένα Κατακόλου η οποία περιλαμβάνει επιστρώσεις με βιομηχανικά δάπεδα, ασφαλτοστρώσεις, διαμορφώσεις δρόμων ήπιας κυκλοφορίας, έργα πρασίνου και ηλεκτροφωτισμό του περιβάλλοντα χώρου.

 

Όλη η επικαιρότητα