Ηλεία

Αλλαγή διοίκησης στο ΚΥ Γαστούνης- Αντικαταστάθηκε από τον Δ. Τασσόπουλο η Στεφ. Βουλιώτη

Ακούστε το άρθρο

Αλλαγή διοίκησης στο Κέντρο Υγείας Γαστούνης με απόφαση του διοικητή της 6ης ΥΠΕ: αντικαταστάθηκε η μέχρι χθες υπεύθυνη ιατρός κ. Στεφανία Βουλιώτη και επιστρέφει στη θέση του επιστημονικά υπεύθυνου συντονιστή του ΚΥ ο παιδίατρος κ. Δημήτρης Τασσόπουλος, ενώ παραμένει η ίδια αναπληρώτρια.

Συγκεκριμένα αναρτήθηκε χθες στη “Διαύγεια” απόφαση του Διοικητή της 6ης ΥΠΕ κ. Γιάννη Καρβέλη με θέμα «Αντικατάσταση και ορισμός νέου υπεύθυνου για την επιστημονική λειτουργία του Κ.Υ. Γαστούνης». Η ιατρός κ. Βουλιώτη είχε αναλάβει καθήκοντα τον Νοέμβριο του 2019.

Η απελθούσα κ. Στεφανία Βουλιώτη και ο νέος επιστημονικός υπεύθυνος κ. Δημ. Τασσόπουλος
Η αναπληρώτρια κ. Γαβριτοπούλου Αναστασία

Το σκεπτικό

Στην απόφαση του κ. Καρβέλη αναφέρονται μεταξύ άλλων τα εξής:

«Έχοντας υπόψη “Την υπηρεσιακή ανάγκη για τον καλύτερο συντονισμό της λειτουργίας των δομών παροχής υπηρεσιών υγείας της περιοχής της Π.Ε. Ηλείας, δηλαδή ολόκληρου του δικτύου των υπηρεσιακών μονάδων των Νοσοκομείων της περιοχής και των υπηρεσιακών μονάδων της 6ης Υ.ΠΕ. Για την αντιμετώπιση των επειγόντων θεμάτων και της κατάστασης υγειονομικής ανάγκης που δημιούργησε η υγειονομική κρίση του covid-19 και εν όψει των αδυναμιών και δυσλειτουργιών που παρατηρήθηκαν μέχρι σήμερα αλλά και της αναγκαιότητας για την ταχύτερη και αποτελεσματικότερη λειτουργία και συντονισμό όλων των δομών παροχής υπηρεσιών υγείας της περιοχής.

Αποφασίζουμε:Α) Την παύση ισχύος της ως άνω (5) σχετικής απόφασης του Διοικητή της 6ης Υ.ΠΕ. όπως τροποποιήθηκε.Β) Ορίζουμε τον ιατρό Τασσόπουλο Δημήτριο , Δ/ντη Παιδιατρικής υπεύθυνο για το συντονισμό της επιστημονικής λειτουργίας του Κ.Υ. Γαστούνης, με αναπληρώτρια την ιατρό Γαβριτοπούλου Αναστασία, Διευθύντρια Γενικής Ιατρικής, για το υπόλοιπο της τριετούς θητείας. Γ) Την χορήγηση του επιδόματος θέσης ευθύνης στον ιατρό Τασσόπουλο Δημήτριο, Δ/ντη Παιδιατρικής ως υπεύθυνου για το συντονισμό της επιστημονικής λειτουργίας του Κ.Υ. Γαστούνης. Δ) Την διακοπή του επιδόματος θέσης ευθύνης στην ιατρό Βουλιώτη Στεφανία, Δ/ντρια Γενικής Ιατρικής».

Ανακοίνωση Σωματείου

Από το Σωματείο Εργαζομένων ΚΥ Νομού Ηλείας εξεδόθη η εξής ανακοίνωση:

“Σχετικά  με την.  Α. Π.: 62486  (4/12/2020) απόφαση του Διοικητή  της  6ης ΥΠΕ Κου Καρβέλη Ιωάννη  η οποία αφορά την τοποθέτηση του Κου Τασσόπουλου Δημητρίου  στην θέση του Επιστημονικά Υπεύθυνου Συντονιστή  του Κ.Υγείας Γαστούνης ,το Σωματείο Εργαζομένων Κ.Υγείας  Ν Ηλείας ανακοινώνει : Η εύρυθμη λειτουργία του Κ.Υ Γαστούνης ήταν και είναι το πρωταρχικό μέλημα του Σωματείου , που αφουγκράζεται τις  ανάγκες του προσωπικού και των ασθενών.

Βασιζόμενοι σε αυτές τις αξίες κινηθήκαμε με ήπιους τόνους και νόμιμες διαδικασίες όλο αυτό το διάστημα. Χαιρετίζουμε με μεγάλη ικανοποίηση την απόφαση του Διοικητή της 6ης ΥΠΕ Κου Καρβέλη Ιωάννη και τον ευχαριστούμε θερμά  για την κατανόηση και την δημοκρατική του συνεργασία.

Στηρίζουμε την τοποθέτηση του Κου Τασσόπουλου Δ. στην θέση του  Επιστημονικά Υπεύθυνου Συντονιστή   του Κ.Υγείας Γαστούνης. και δεσμευόμαστε ότι ,θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε τόσο  για την προάσπιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων, την διασφάλιση ενός ήρεμου εργασιακού περιβάλλοντος , όσο και την 24ωρη και ομαλή λειτουργία του Κ.Υ Γαστούνης ,για την σωστή εξυπηρέτηση των συμπολιτών μας.

Άλλωστε αυτή την περίοδο που η πανδημία δοκιμάζει την σωματική και ψυχική ηρεμία όλων μας η ομόνοια και η συμπόρευση σε ένα κοινό στόχο είναι περισσότερο επιβεβλημένη από ποτέ”.

Όλη η επικαιρότητα