Ηλεία

Αλλαγή «σκυτάλης» στην Δ/νση Β’ Θμιας Εκπαίδευσης Νομού Ηλείας

Ακούστε το άρθρο

Ψηλά ο πήχης για μένα, στόχος μου να αναλάβω καινοτόμες δράσεις», τόνισε ο νέος διευθυντής Γιώργος Φωτεινόπουλος. – Συγκινημένος ο απερχόμενος διευθυντής Βασίλης Δημητρέλλος, ευχήθηκε κάθε επιτυχία στον κ. Φωτεινόπουλο

Αλλαγή «σκυτάλης» είχαμε χθες στην διεύθυνση Β’ θμιας Εκπαίδευσης Νομού Ηλείας με τον κ. Γιώργο Φωτεινόπουλο να παίρνει την θέση του κ. Βασίλη Δημητρέλλου.

Μια αλλαγή που έρχεται σε δύσκολους καιρούς για την εκπαίδευση στην χώρα μας, λόγω των προκλήσεων που υπάρχουν μπροστά, αλλά και λόγω του κορωνοιού, που επιβάλλει νέες συνθήκες στην διδασκαλία.

Ο κ. Βασίλης Δημητρέλλος, φανερά συγκινημένος, αφού αφήνει μια θέση την οποία τίμησε για πολλά χρόνια, με μεγάλη επιτυχία μάλιστα, δήλωσε κατά την τελετή παράδοσης – παραλαβής.

«Με ιδιαίτερη χαρά καλωσορίζω το νέο διευθυντή εκπαίδευσης της περιφερειακής ενότητας Ηλείας, τον αγαπητό συνάδελφο Γιώργο Φωτεινόπουλο. Μετά από μια πολυετή θητεία μου στην β’θμια εκπαίδευση, αποχωρώ με τις καλύτερες εντυπώσεις και ενθυμούμενος από ένα καταπληκτικό συνέδριο, το οποίο είχε πραγματοποιηθεί από την β’ θμια εκπαίδευση Ηλείας με την Ιερά Μητρόπολη. Στο τέλος το προσωπικό μου προσέφερε μια ανθοδέσμη και μια ευχή για τον διευθυντή της καρδιάς τους. Εξίσου το προσωπικό της διεύθυνσης ήταν και θα είναι η καρδιά της διεύθυνσης και θα είναι μέσα στην καρδιά μου έντονα χαραγμένη η συνεργασία και τα αποτελέσματα αυτής. Είναι ένα σημαντικό κομμάτι της ζωής μου, το οποίο διατέθηκε στην υπηρεσία της β’ Θμιας εκπαίδευσης, που είναι μια κοιτίδα πολιτισμού, έχοντας όχι μόνο ως κορωνίδα την Αρχαία Ολυμπία, αλλά τα πολιτιστικά ιδεώδη έντονα σε όλο τον πληθυσμό της Ηλείας. Θέλω από τη θέση αυτή φεύγοντας, να ευχαριστήσω πρωτίστως το προσωπικό της διεύθυνσης, το εκπαιδευτικό προσωπικό της περιφερειακής ενότητας Ηλείας, όλους τους φορείς με τους οποίους εκτιμώ ότι συνεργαστήκαμε αγαστά, καλοπροαίρετα και αποτελεσματικά, να ευχηθώ σε όλους υγεία και να τονίσω στον κ. Φωτεινόπουλο ότι έρχεται σε μια εποχή που αντιλαμβάνομαι ότι είναι αρκετά δύσκολη, εκτιμώ όμως τις οργανωτικές σας ικανότητες, την επικοινωνιακή σας δεινότητα, το ότι είστε γνώστης των εκπαιδευτικών προβλημάτων της περιοχής και εκτιμώ ότι θα τα πάτε πολύ καλά».

«Σηκώνουμε τα μανίκια και ξεκινάμε»

Από την πλευρά του ο νέος διευθυντής β’ θμιας εκπαίδευσης Ηλείας κ. Φωτεινόπουλος τόνισε ότι ο πήχης γι’ αυτόν είναι πολύ ψηλά, αφού διαδέχεται έναν επιτυχημένο διευθυντή και ότι θα αναλάβει άμεσα καινοτόμες δράσεις για την βελτίωση της εκπαίδευσης στην Ηλεία.

«Με αυτά τα λόγια που είπε ο κ. διευθυντής, καταλάβατε ότι ο πήχης είναι ψηλά. Άρα χρειάζεται ιδιαίτερη προσπάθεια τουλάχιστον για να τον φτάσω. Θα ήθελα να σας συγχαρώ διότι με την παρουσία σας στην εκπαίδευση της Ηλείας αφήσατε έντονο το στίγμα σας και ευδιάκριτο το αποτύπωμά σας στην εκπαιδευτική διαδικασία. Θα ήθελα να σε ευχαριστήσω για την φιλία που μου πρόσφερες, κάτι που με τιμά ιδιαίτερα. Σηκώνουμε τα μανίκια και ξεκινάμε. Στόχος μου είναι να αναλάβω καινοτόμες δράσεις, να αντιμετωπίσω τα κρίσιμα προβλήματα της εκπαίδευσης, να συμβάλω στην σύνθεση ιδεών και απόψεων, και να άρω αμφιβολίες και αμφισβητήσεις. Γνώμονας μου θα είναι η αρχή ότι η διοίκηση της εκπαίδευσης γίνεται όχι μόνο με την εφαρμογή νομικών διατάξεων και επιστημονικών αρχών, αλλά με ανθρώπινο πρόσωπο για την εξυπηρέτηση των πολιτών και της κοινωνίας. Αυτή θα είναι μια δύσκολη χρονιά και λόγω του κορωνοιού. Θα κάνουμε ότι είναι δυνατόν για να είναι τα σχολεία μας ασφαλή και για να παρέχουμε την καλύτερη εκπαίδευση στους μαθητές μας. Σε αυτή την πορεία θα επιδιώξω την συνεργασία με τους καθηγητές, τους μαθητές, τους γονείς, την ΕΛΜΕ και όλους τους φορείς. Είμαι βέβαιος ότι με την υποστήριξη των συνεργατών στην β’ θμια εκπαίδευση θα πετύχουμε τους στόχους μας».

Όλη η επικαιρότητα