Κόσμος

Αλμπέρτ Μπουρλά-Κορωνοϊός: Μέσα στο 2022 θα επιστρέψουμε στη κανονικότητα

«Νομίζω ότι το πιο πιθανό σενάριο είναι οι ετήσιοι εμβολιασμοί», τόνισε ο διευθύνων σύμβουλος της Pfizer
Ακούστε το άρθρο

Το γεγονός ότι θα εξελιχθεί σε εποχική γρίπη ο κορωνοϊός τόνισε ο διευθύνων συμβούλου της Pfizer, Άλμπερτ Μπουρλά.

Ο ίδιος είπε ότι θα επιστρέψουμε στην κανονικότητα μέσα στον επόμενο χρόνο, ενώ θα εμφανίζονται συνεχώς νέες μεταλλάξεις.

Σε συνέντευξή του στο ABC News και στον Τζορτζ Στεφανόπουλος, αναφέρθηκε και στις δηλώσεις του συναδέλφου του στη Moderna, Στεφάν Μπανσέλ, ο οποίος είπε την περασμένη εβδομάδα ότι η πανδημία «θα τελειώσει μέσα στον επόμενο χρόνο».

Ο Μπουρλά σχολιάζοντας τα λόγια του Μπανσέλ ανέφερε: «Συμφωνώ με την άποψη ότι μέσα σε ένα χρόνο θα μπορέσουμε να επιστρέψουμε στην κανονική ζωή» προσθέτοντας ωστόσο, πως «αυτό δεν σημαίνει πως νέες μεταλλάξεις θα πάψουν να μας απασχολούν».

Ο ίδιος συνέχισε λέγοντας: «Νομίζω ότι το πιο πιθανό σενάριο είναι οι ετήσιοι εμβολιασμοί. Αλλά δεν το γνωρίζουμε πραγματικά. Πρέπει να περιμένουμε και να δούμε τα δεδομένα».

Σχολίασε και την ενισχυτική δόση του εμβολίου κατά του κορωνοϊού λέγοντας ότι είναι ένα ιδιαίτερα θετικό βήμα. Αναφορικά με την απόφαση της διευθύντριας του CDC για την τρίτη δόση προς τους ηλικιωμένους και άλλους ευάλωτους, είπε ότι είναι «πολύ καλή». Σχολίασε, δε, πως «ανυπομονούμε να μπορέσουμε να εμβολιάσουμε όλους αυτούς τους ευάλωτους ανθρώπους, ώστε να μπορέσουμε να βάλουμε ένα τέλος σε αυτήν την πανδημία».

Ο ίδιος συνέχισε λέγοντας: «Νομίζω ότι το πιο πιθανό σενάριο είναι οι ετήσιοι εμβολιασμοί. Αλλά δεν το γνωρίζουμε πραγματικά. Πρέπει να περιμένουμε και να δούμε τα δεδομένα».

Σχολίασε και την ενισχυτική δόση του εμβολίου κατά του κορωνοϊού λέγοντας ότι είναι ένα ιδιαίτερα θετικό βήμα, ενώ σχετικά με την απόφαση της διευθύντριας του CDC για την τρίτη δόση προς τους ηλικιωμένους και άλλους ευάλωτους, είπε ότι είναι «πολύ καλή». Σχολίασε, δε, πως «ανυπομονούμε να μπορέσουμε να εμβολιάσουμε όλους αυτούς τους ευάλωτους ανθρώπους, ώστε να μπορέσουμε να βάλουμε ένα τέλος σε αυτήν την πανδημία».

Όλη η επικαιρότητα