ΕΠΣ Ηλείας

Αλφειός Επιταλίου: Στενεύουν τα περιθώρια

Ακούστε το άρθρο

Η «ΠΑΤΡΙΣ ΣΠΟΡ» ΔΙΝΕΙ ΤΟΝ ΛΟΓΟ ΣΤΙΣ ΟΜΑΔΕΣ

Με  αφορμή  την απόφαση της ελληνικής Ομοσπονδίας, να  επιβάλει  νέα  παράταση  στη  διακοπή  των ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων  έως την 7η Ιανουαρίου , η «Πατρίς  Σπορ»,  συνεχίζει  να ξεφυλλίζει … τη νέα  σελίδα της,  που ξεκίνησε  αμέσως μετά  την απόφαση,  φιλοξενώντας κάθε ημέρα και μια από τις  ομάδες της  Α1 κατηγορίας της ΕΠΣ Ηλείας,  με βάση την βαθμολογία που είχαν,  όταν διεκόπη το πρωτάθλημα,  ζητώντας  τη γνώμη του προπονητή,  ενός  κορυφαίου παράγοντα της ομάδας,  και  φυσικά  ενός  παίκτη!

Η  σημερινή  μέρα  είναι  αφιερωμένη  στον  8ο  της βαθμολογίας  μαζί με  τον Ολυμπιακό Σαβαλίων,  Αλφειό  Επιταλίου, που έως τώρα έχει  9 βαθμούς !  Μια από τις ιστορικές   ομάδες της Ηλείας , που  και φέτος  έχει  μια σταθερή πορεία, αν και με την οργάνωση και το υλικό που διαθέτει, θα μπορούσε ακόμα καλύτερα. Ίσως… η αντεπίθεση γίνει όταν επαναρχίσει  η Α1!

Ας δούμε τι δηλώνουν:

ΑΝΔΡΕΑΣ ΓΚΙΟΚΑΣ  (Πρόεδρος  Αλφειού Επιταλίου):

 «Η επιστροφή γίνεται όλο και δυσκολότερη!»

«Θεωρώ με τα όσα έχουμε βιώσει όχι μόνο στην Ηλεία, αλλά σε όλη την Ελλάδα αναμενόμενη την παράταση της καραντίνας έως την 7η Ιανουαρίου! Όμως το ερώτημα που τίθεται είναι,  τι θα γίνει ύστερα? Δεν μπορώ να γνωρίζω αυτή τη στιγμή τί θα γίνει μετά την 7η Ιανουαρίου, και πότε  θα επιστρέψουμε στα γήπεδα. Μπορώ όμως με τα δεδομένα που έχουμε αυτή τη στιγμή, να κάνω μια εκτίμηση. Ενημερωνόμαστε όμως ότι σε κάποιες περιοχές που το lockdown πάει να περιοριστεί…, πάμε πάλι από την αρχή!   Η εστίαση δεν ανοίγει τις γιορτές. Μόνο τα εποχιακά καταστήματα άνοιξαν. Θα αφήσουν να ανοίξουν οι χώροι άθλησης; Στις 8 Ιανουαρίου οι λοιμοξιολόγοι?  Ιδίως μέσα στην καρδιά του χειμώνα,  με ό, τι συνεπάγεται αυτό. Καταλαβαίνετε ότι οι ομάδες θα χρειαστούν ένα εύλογο χρονικό διάστημα προπονήσεων. Η έναρξη των διοργανώσεων δεν μπορεί να γίνει άμεσα γιατί οι παίκτες προέρχονται από μακρά διακοπή. Δεν μπορώ να αισιοδοξώ. Δείτε τι γίνεται. Ούτε τη Σούπερ Λιγκ 2 δεν αφήνουν να  ξεκινήσει ακόμα. Και ας πούμε ότι σταδιακά ανάβει το πράσινο φως να ξεκινήσουν οι προπονήσεις. Αυτό κάτω από ποιες προϋποθέσεις θα γίνει; Θα επιβάλλουν σε ερασιτεχνικές ομάδες εβδομαδιαία τεστ; Θα είναι αδύνατον να ανταποκριθούν. Βλέπω ότι αυτή τη στιγμή, ενδιαφέρονται μόνο για τις επαγγελματικές κατηγορίες. Η Γ΄ Εθνική και τα τοπικά δεν τους ενδιαφέρει. Αυτή είναι η εντύπωσή μου, πράγμα το οποίο σε συνδυασμό με την εικόνα της κατάστασης, η οποία παραμένει δύσκολη, δεν μας αφήνει πολλά περιθώρια».

ΚΩΣΤΑΣ  ΜΠΑΚΑΛΗΣ  (Προπονητής Αλφειού Επιταλίου):

«Οι πιθανότητες επανεκκίνησης είναι 60 – 40!»

«Ήταν αναμενόμενη η παράταση της αρχικής καραντίνας, με βάση τα όσα συμβαίνουν γύρω μας! Άλλωστε όλοι οι ειδικοί επιστήμονες συνηγορούσαν σε αυτή την παράταση, καθώς πάντα προέχει η υγεία μας, ανεξάρτητα αν όλοι εμείς οι άνθρωποι του αθλητισμού, πιστεύαμε ότι θα επιστρέψουμε νωρίς στους αγωνιστικούς χώρους! Τώρα πλέον με την κατάσταση να παραμένει στάσιμη, όλα είναι ανοικτά…, και ουδείς μπορεί να πει με σιγουριά τι θα γίνει! Βλέποντας πλέον και κάνοντας, ανεξάρτητα αν εμείς θέλουμε την επιστροφή! Οι πιθανότητες της ποίας,  θεωρώ πως αυτή την ώρα που μιλάμε, είναι 60 – 40! Σίγουρα εμείς  που έχουμε μεγαλώσει με τον αθλητισμό και ιδίως με το ποδόσφαιρο, όσο περνά ο καιρός μας λείπει και περισσότερο! Και δεν μας λείπουν οι αγώνες, μας λείπει το όλο κλίμα του ποδοσφαίρου, δηλ. τα αποδυτήρια, οι πλάκες μεταξύ μας, οι προπονήσεις, η αγωνία της εβδομάδας και η προσμονή για τον αγώνα που έρχεται, και φυσικά το πάθος και η ένταση του αγώνα της Κυριακής! Όλα αυτά μας «γεμίζουν», είναι ο τρόπος ζωής μας, με τον οποίο εμείς έχουμε μεγαλώσει! Θέλω να πιστεύω ότι θα επιστρέψουμε γρήγορα, γιατί αν μας πάρει Μάρτιος, δεν θα αντέξουν οι περισσότερες ομάδες να παίζουν Κυριακή – Τετάρτη, ελέω , τραυματισμών, καρτών, και εποχιακών εργασιών»!

ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΣΑΝΤΙΛΗΣ (Ποδοσφαιριστής Αλφειού Επιταλίου):

«Μας  στεναχωρεί η κατάσταση αλλά ελπίζουμε…»

«Δυστυχώς η κατάσταση είναι δύσκολη, και είμαστε πάλι στο ίδιο έργο θεατές! Η παράταση  στην αρχική καραντίνα έως την 7η Ιανουαρίου ήταν αναμενόμενη, με βάση αυτά που συμβαίνουν γύρω μας! Έχουμε κλειστεί στο σπίτι, βλέποντας ποδόσφαιρο μόνο από την τηλεόραση, και ακολουθώντας τρείς φορές της εβδομάδα ατομικό πρόγραμμα προπόνησης που μας έχει δώσει ο προπονητής μας, προσπαθούμε να είμαστε σε εγρήγορση! Γενικώς έχει αλλάξει πάρα πολύ ζωή μας, η οποία  σίγουρα προέχει, και είναι πιο πολύτιμη  από το ποδόσφαιρο! Χωρίς βέβαια αυτό να σημαίνει ότι δεν μας λείπει και δεν μας στεναχωρεί η απουσία μας από τα γήπεδα, καθώς οι περισσότεροι από εμάς, έχουμε αφιερώσει όλη μας τη ζωή! Πάντως το νέο «λουκέτο»  στο ποδόσφαιρο το περιμέναμε με αυτά που συνέβαιναν γύρω μας, και συμβαίνουν ακόμα , καθώς προέχει η υγεία μας, σε αυτό το πρωτόγνωρο  γεγονός που βιώνουμε. Το  σίγουρο πάντως είναι, ότι κάποια στιγμή θα επανέλθουμε στην κανονικότητα, και ελπίζουμε  άμεσα στην επανέναρξη, την οποία εγώ όμως βλέπω ότι θα αργήσει πολύ, εκτιμώντας ότι θα είναι στις  αρχές Φεβρουαρίου για προπονήσεις, και αρχές Μαρτίου για επίσημους αγώνες, με την ελπίδα βέβαια, ότι ποτέ πια δεν θα ξανά – βιώσουμε τέτοια κατάσταση» !

Όλη η επικαιρότητα