Ηλεία

«Αλωνίζει» ο Covid-19 στην Ηλεία – Έκκληση από τους δημάρχους του Κάμπου

Ακούστε το άρθρο

Συναγερμός έχει σημαίνει στον ΕΟΔΥ και σε όλες τις υγειονομικές υπηρεσίες της Ηλείας από τη «έκρηξη» των κρουσμάτων Covid-19, ενώ ειδικά στον Δήμο Ανδραβίδας- Κυλλήνης, όλοι απεύχονται ένα νέο τοπικό lock down μεσούντος του καλοκαιριού.

Στα Λεχαινά έχει κλείσει εδώ και τρεις μέρες καφετέρια, όπως συνέβη και στην Ανδραβίδα αλλά και στη Γαστούνη, όπου συνολικά έχουν κλείσει λόγω επιβεβαιωμένων κρουσμάτων δύο καφετέριες.

Τις τελευταίες ημέρες πραγματοποιήθηκαν πάρτυ, με τη νεολαία να γεμίζει συγκεκριμένα καταστήματα και τη μάσκα να αποτελεί… αξεσουάρ του παρελθόντος.

Από την πλευρά τους οι κάτοικοι ανησυχούν και δεν αποκλείουν ένα νέο τοπικό lock down.

Εκκλήσεις δημάρχων Ανδραβίδας-Κυλλήνης και Πηνειού µέσω της εφ. «Πατρίς»

«Ατομική ευθύνη»

Στον Δήμο Πηνειού, όπου έχει κλείσει μια καφετέρια στη Γαστούνη, η κατάσταση είναι ελεγχόμενη.

Ο Δήμαρχος Πηνειού κ. Ανδρέας Μαρίνος δήλωσε στην εφ. «Πατρίς»:

«Απευθύνω έκκληση προς όλους τους συνδημότες μου να εμβολιασθούν και να αφήσουν τα περί συνωμοσιών.

Θα ήταν πολύ άδικο για την προσπάθεια που έχουμε κάνει ως Δήμος Πηνειού, τυχόν νέα έξαρση της πανδημίας να οδηγήσει σε νέο πισωγύρισμα, με ότι αυτό θα σημαίνει για τη δημόσια υγεία αλλά και την τοπική οικονομία.

Επίσης κοιτώ κατάματα τους νέους και τις νέες του τόπου μας και τους καλώ να δείξουν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους προς τις οικογένειές τους, επιλέγοντας να αυτοπροστατευθούν μέσω του εμβολιασμού, συμβάλλοντας στην προστασία του κοινωνικού συνόλου.

Τηρούμε ευλαβικά το υγειονομικό πρωτόκολλο για να παραμείνει όρθιο το τείχος ανοσίας που μαζί ξεκινήσαμε να χτίζουμε. Δεν μπορούμε να στηλιτεύουμε την κοινωνική ανευθυνότητα, δίνοντας συγχωροχάρτι στην ατομική μας ευθύνη».

«Επιπόλαιοι και ανεύθυνοι»

Οι δήμαρχοι κ.κ. Γιάννης Λέντζας και Ανδρέας Μαρίνος, μέσω της εφ. «Πατρίς» απευθύνουν έκκληση στους συνδημότες τους, ειδικά στη νεολαία, να επιδείξουν υπευθυνότητα.

Ο Δήμαρχος Ανδραβίδας- Κυλλήνης και γιατρός κ. Γιάννης Λέντζας δήλωσε στην εφ. «Πατρίς»:

«Τα κορωνοπάρτι των τελευταίων ημερών λειτούργησαν ως εστίες υπερμετάδοσης. Δυστυχώς όλη η συλλογική προσπάθεια των περασμένων μηνών, το τείχος ανοσίας που χτίζουμε, γκρεμίστηκε από επιπολαιότητα και ανευθυνότητα ορισμένων ατόμων.

Ο κορωνοϊός είναι εδώ.

Μπορεί η κοινωνία να επιστρέφει στην κανονικότητα αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι αγνοούμε τα υγειονομικά πρωτόκολλα. Αντιθέτως συνεχίζουμε να τα τηρούμε με ευλάβεια. Δυστυχώς τα κρούσματα είναι αρκετά.

Και ας σκεφθούμε ότι όταν οι νέοι επιστρέφουν στα σπίτια τους υπάρχουν ηλικιωμένοι που τους περιμένουν, ηλικιωμένοι που θα κινδυνέψουν με δεδομένο ότι στην Ηλεία τα ποσοστά εμβολιασμένων είναι χαμηλά».

11 κρούσματα στο νομό μας

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες στην Ελλάδα είναι 619, εκ των οποίων 11 εντοπίστηκαν στην Ηλεία.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 425.964 (ημερήσια μεταβολή +0.1%), εκ των οποίων 51.2% άνδρες.

Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 107 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1.182 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα. Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 6, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 12.737 θάνατοι.

Το 95.2% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 177 (67.8% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 66 έτη. To 85.3% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 2.700 ασθενείς.

Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 30 (ημερήσια μεταβολή -33.33%).

Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 36 ασθενείς.

Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 43 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 78 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη).

Ο κορωνοϊός πήγε… Πολύκεντρο

Η αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού στην Ηλεία δεν άφησε ανεπηρέαστο και τον Δήμο του Πύργου αφού σύμφωνα με πληροφορίες της εφ. «Πατρίς» τις τελευταίες ημέρες εντοπίστηκαν δυο θετικά δείγματα στο Γραφείο Κινήσεως στο Πολύκεντρο.

Η εξέλιξη αυτή όπως είναι λογικό αναστάτωσε τόσο τους εργαζόμενους όσο και τους πολίτες που καθημερινά επισκέπτονται το κτίριο προκειμένου να τακτοποιήσουν προσωπικές τους υποθέσεις γι’ αυτό και χθες ο Δήμαρχος Πύργου προέβη σε άμεση απολύμανση όλων των χώρων ενώ οι υπάλληλοι από χθες υποβάλλονται σε μοριακά τεστ τα οποία θα συνεχιστούν και σήμερα αφού ο κίνδυνος των μεταλλάξεων είναι ορατός και όπως επισημαίνουν οι επιστήμονες ιδιαίτερα ανησυχητικός.

Το Πολύκεντρο σήμερα θα παραμείνει κλειστό.

Όλη η επικαιρότητα