Ελλάδα

Αλόννησος: Αναστάτωση από την επίθεση φώκιας σε τουρίστρια – Σοκάρει η μαρτυρία της αδερφής της

Ακούστε το άρθρο

Δύσκολες στιγμές πέρασε μια τουρίστρια στην Αλόννησο μετά από επίθεση που δέχτηκε από φώκια με την αδερφή της να περιγράφει το σοκαριστικό σκηνικό.

Η αδερφή της μίλησε στην εκπομπή LIVE NEWS για τα όσα έγιναν μπροστά στα μάτια της, μαζί με τις πρόσφατες προειδοποιήσεις ψαράδων της περιοχής, δίνουν τροφή για σχόλια και συζητήσεις.

Όλα έγιναν χθες το απόγευμα. Η 50χρονη και η αδελφή της, έφτασαν στο σημείο μαζί με δύο μέλη από το πλήρωμα του σκάφους και έπεσαν για μπάνιο στην θάλασσα.

Δείτε το βίντεο εδώ 

«Μπήκαμε στο πλοίο γύρω στις 4 το απόγευμα και απλά θέλαμε να κολυμπήσουμε εκεί και να χαλαρώσουμε στο νερό. Και μετά θέλαμε να πάμε με το πλοίο στην άλλη πλευρά του νησιού και να διανυκτερεύσουμε εκεί. Η αδερφή μου ήταν η πρώτη που μπήκε στο νερό και απλά κολυμπούσαμε από τη μία πλευρά στην άλλη. Ξαφνικά ακούσαμε την αδερφή μου να ουρλιάζει. Δύο άτομα από το προσωπικό του πλοίου πήγαν κατευθείαν σε εκείνη και την έβαλαν πάνω σε μια σανίδα. Είχε δεχτεί δύο επιθέσεις από μια μεγάλη φώκια», ανέφερε στη μαρτυρία της.

Στο σημείο επικρατεί πανδαιμόνιο. Η τραυματισμένη γυναίκα σφαδάζει από τους πόνους και μεταφέρεται αρχικά στο Κέντρο Υγείας Σκοπέλου. Εκεί, οι γιατροί βλέπουν τα τραύματά της στα πόδια και κρίνουν αναγκαία τη μεταφορά της σε νοσοκομείο του Βόλου.

Όπως λέει η αδερφή της, η 50χρονη δεν προσπάθησε να χαϊδέψει τη φώκια. Τονίζει πως όταν την είδε στο οπτικό της πεδίο κολύμπησε για να απομακρυνθεί αλλά δεν τα κατάφερε.

«Δεν έκανε τίποτα κακό, απλά κολυμπούσε στο νερό. Είδε ότι η φώκια ήταν μεγάλη, προσπάθησε να κολυμπήσει μακριά πίσω στο πλοίο, αλλά η φώκια της επιτέθηκε» είπε.

Οι εικόνες που περιγράφει στο LIVE NEWS έχουν γίνει στο νησί της Αλοννήσου κεντρικό θέμα συζήτησης. Ψαράς που γνωρίζει τα νερά όσο λίγοι, υποστηρίζει ότι τα τελευταία χρόνια οι διάσημες φώκιες, έχουν αρχίσει να δημιουργούν προβλήματα.

«Έχουμε πάρα πολλές φώκιες. Έχουν τριπλασιαστεί. Μας κάνουν ζημιά».

Πάντως για την ώρα, οι καταγεγραμμένες επιθέσεις από φώκιες είναι εξαιρετικά σπάνιες και κόντρα στον κανόνα που θέλει τα πανέμορφα θηλαστικά της περιοχής εξοικειωμένα με τους ανθρώπους.

Όλοι πάντως αναγνωρίζουν πως το θαλάσσιο πάρκο με τις φώκιες φέρνει έσοδα λόγω του τουρισμού και διαφημίζει το νησί των Σποράδων σε ολόκληρο τον κόσμο. Όπως και το υποβρύχιο μουσείο που εγκαινίασε πέρυσι ο Σάκης Ρουβάς, σε βάθος 25 μέτρων.

Έναν χρόνο μετά, η περιπέτεια της τουρίστριας ήρθε να επισκιάσει τα πάντα.

Πλέον η 50χρονη βρίσκεται κοντά στην αδερφή της και προσπαθεί να αφήσει πίσω τα όσα έζησε στη θάλασσα της περιοχής.

Πηγή: newsit.gr

Όλη η επικαιρότητα