Ελλάδα

Αλόννησος: Διάσωση φώκιας στο λιμάνι από Σουηδούς τουρίστες – Συγκλονιστικό βίντεο

Ακούστε το άρθρο

Με κομμένη την ανάσα ντόπιοι και τουρίστες παρακολούθησαν την επιχείρηση απεγκλωβισμού και διάσωσης μιας ενήλικης φώκιας στο Πατητήρι Αλοννήσου.

Το όμορφο θηλαστικό, στην προσπάθειά του να στριφογυρίσει όπως κολυμπούσε, εγκλωβίστηκε με τα σχοινιά τουριστικών σκαφών, που ήταν δεμένα στο λιμάνι.

Όσο προσπαθούσε να απεγκλωβιστεί, τόσο έσφιγγαν τα σχοινιά γύρω από το λαιμό του σαν θηλιά.

Έλληνες και ξένοι τουρίστες που βρέθηκαν στο λιμάνι δίστασαν να επιχειρήσουν τον απεγκλωβισμό του άτυχου ζώου, μέχρις ότου ένα ζευγάρι Σουηδών τουριστών, που κάνουν τις διακοπές τους στο νησί, αποφάσισαν να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους και να δράσουν, με κίνδυνο να τραυματιστούν, καθώς η φώκια ήταν σε στρες και μπορούσε να τραυματίσει σοβαρά τους διασώστες της.

Η θαρραλέα Σουηδέζα έσπευσε πρώτη και άρχισε τις προσπάθειες απεγκλωβισμού της φώκιας. Δευτερόλεπτα αργότερα, ακολούθησε ο σύζυγός της.

Μάλιστα, παραλίγο να πέσουν και οι δύο στη θάλασσα, καθώς η φώκια με τις δαγκωνιές της έσκισε τον αεροθάλαμο του τέντερ και αυτό ξεφούσκωσε.

Λίγο πριν είναι αργά για τη φώκια και λίγο πριν πέσει το ζευγάρι των Σουηδών στο νερό, ο ιστιοπλόος έκοψε το σχοινί και η φώκια απελευθερώθηκε προς μεγάλη ανακούφιση των παρευρισκομένων.

Η φώκια, μέσα σε δευτερόλεπτα, χάθηκε στα νερά της Αλοννήσου.

Δείτε τη διάσωση της φώκιας στο βίντεο που ακολουθεί:

Πηγή: in.gr

Όλη η επικαιρότητα