Ηλεία

Αμαλιάδα: Ένας αθώος και ένας ένοχος για λάδι… κότες και περίπτερο!

Ακούστε το άρθρο

Ο ένας καταδικάστηκε χωρίς αναστολή και άλλος αθωώθηκε για τις διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής που διέπρατταν ένα ολόκληρο βράδυ στην περιοχή της Αμαλιάδας στις αρχές του περασμένου Απριλίου.

Ένοχος κρίθηκε και καταδικάστηκε σε 2 χρόνια φυλάκιση χωρίς αναστολή, ένας 34χρονος από την Αμαλιάδα, ο οποίος μαζί με έναν 24χρονο από την Αμαλιάδα, “μπούκαραν” σε σπίτι, αγρόκτημα και περίπτερο και έκλεβαν μέχρι και τις… κότες!

Αντίθετα από τον 34χρονο, αθώος με σύμφωνη πρόταση της  Εισαγγελέως και του Προέδρου του Μονομελούς Εφετείου Κακουργημάτων Πατρών, κρίθηκε ο 24χρονος  ο οποίος κατηγορούνταν  για το αδίκημα της διακεκριμένης περίπτωσης κλοπής από κοινού και κατ’ εξακολούθηση, τελεσθείσας από δύο ή περισσότερους δράστες που είχαν οργανωθεί με σκοπό την τέλεση κλοπών.

Συγκεκριμένα, ο 24χρονος κατηγορούνταν ότι στις 3 και 4 Απριλίου 2020 τέλεσε από κοινού με το συγκατηγορούμενό του  και πιθανόν και άλλους συνεργούς … διάφορες κλοπές, από λάδι, κότες μέχρι και τηλεόραση!

Συγκεκριμένα, στις 3 Απριλίου  αφαίρεσαν από οικία γνωστού ιατρού της πόλης της Αμαλιάδας πλαστικό δοχείο που περιείχε 60 λίτρα ελαιόλαδο.

Τα ξημερώματα της 4ης Απριλίου διέρρηξαν περίπτερο της πλατείας Αγίου  Αθανασίου Αμαλιάδας και αφαίρεσαν απροσδιόριστο χρηματικό ποσό καθώς και μια τηλεόραση. Κατά την τέλεση της κλοπής οι κινήσεις των  δραστών καταγράφηκαν από κάμερα.

Μετά το περίπτερο, πήγαν… σε αγρόκτημα άλλου γιατρού (!) και αφαίρεσαν  150 λίτρα ελαιόλαδο, 50 κότες (!)  και κάποια αντικείμενα!

Και κατά την συγκεκριμένη κλοπή,   οι κινήσεις των δραστών καταγράφηκαν από κάμερα.

Λίγο αργότερα ο 24χρονος από κοινού με τον  34χρονο,  αφαίρεσαν από αύλειο χώρο κατοικίας στην Αμαλιάδα  μια μοτοσυκλέτα,  καθώς και από ανασφάλιστο χώρο του υπνοδωματίου μία συσκευή κινητού τηλεφώνου και τον αριθμό τηλεφωνικής σύνδεσης!

Λίγες ώρες μετά την τελευταία κλοπή  συνελήφθη αρχικά ο 34χρονος, ο οποίος απολογούμενος στο Τμήμα Ασφαλείας Ήλιδας φέρεται να  παραδέχτηκε την συμμετοχή του σε όλες τις κλοπές, εκτός της κλοπής του περιπτέρου, λέγοντας ότι τις υπόλοιπες τις διέπραξε από κοινού με τον 24χρονο.

Ο 24χρονος, που αθωώθηκε,  έχει και στο παρελθόν απασχολήσει τις αστυνομικές και δικαστικές αρχές για παρόμοιες πράξεις – κλοπών, ναρκωτικών- ενώ έχει καταδικαστεί αμετάκλητα από το Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων Πατρών για πράξη ληστείας που είχε τελέσει το 2015…

Συνήγορος υπεράσπισης του 24χρονου  ήταν ο Δικηγόρος του Πρωτοδικείου Αμαλιάδας κ.  Δημήτριος Καραγιάννης.

Όλη η επικαιρότητα