Ηλεία

Αμαλιάδα: Ανέστειλαν την απεργία οι ταξιτζήδες για μαθητικά δρομολόγια 

Ακούστε το άρθρο

Την απόφαση να αναστείλουν την απεργιακή κινητοποίηση που εξήγγειλαν για αύριο, αποφάσισαν τελικά χθες τα μέλη της εταιρείας ταξί «Αριστοτέλης» με έδρα την Αμαλιάδα, μια κινητοποίηση που αφορούσε στην μεταφορά μαθητών στα σχολεία του νομού.

Χθες αντιπροσωπεία της εταιρείας με επικεφαλής τον πρόεδρο κ. Νίκο Λουκόπουλο, συναντήθηκε με τον αντιπεριφερειάρχη Ηλείας κ. Βασίλη Γιαννόπουλου, ώστε να βρεθεί λύση σχετικά με την καταβολή και εξόφληση των δεδουλευμένων τους, από την  έναρξη της σχολικής χρονιάς.

Στη σύσκεψη εκ μέρους της Περιφέρειας συμμετείχε ο κ. Γιαννόπουλος και εκ μέρους της εταιρείας ταξί  ο νόμιμος εκπρόσωπός της κ. Ν. Λουκόπουλος, ο πρώην πρόεδρος του Σωματείου Ταξί Πύργου κ.  Ιωάννης Μπούκλης και ο πρώην πρόεδρος του Σωματείου Ταξί Αμαλιάδας κ. Ανδρέας Τσάλλας.

Ύστερα από διεξοδική συζήτηση και εξέταση όλων των πτυχών του ζητήματος ο Αντιπεριφερειάρχης Ηλείας δεσμεύτηκε για την εξόφληση του πρώτου τετραμήνου του σχολικού έτους 2020-2021 (Σεπτέμβριο, Οκτώβριο, Νοέμβριο και Δεκέμβριο του 2020), το αργότερο έως τις 15 Απριλίου.

«Μετά από αυτή την εξέλιξη»,  όπως είπε ο κ. Λουκόπουλος  «και συναισθανόμενοι την ευθύνη μας απέναντι στην μαθητική κοινότητα και την κοινωνία της Ηλείας αναστέλλουμε  τις κινητοποιήσεις μας μέχρι νεωτέρας».

Όλη η επικαιρότητα