Ηλεία

Αμαλιάδα: Ελεύθερος για τα 8 κιλά και τα δενδρύλλια

Ακούστε το άρθρο

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους έμεινε χθες, μετά την απολογία του,  με σύμφωνη γνώμη Ανακριτή και Εισαγγελέως Αμαλιάδας, ένας 50χρονος από την περιοχή του Σιμόπουλου, ο οποίος κατηγορείται για καλλιέργεια και κατοχή ναρκωτικών.

Ο 50χρονος συνελήφθη, το πρωί της περασμένης Παρασκευής από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου, οι οποίοι  βρήκαν και κατάσχεσαν στην οικία, στο όχημα και σε αποθηκευτικούς χώρους του  8 κιλά και 315 γραμμάρια κάνναβης, πλήθος σπόρων κάνναβης καθαρού βάρους 7 γραμμαρίων περίπου και δύο ψαλίδες χειρός με ίχνη και… οσμή κάνναβης.

Παράλληλα, οι αστυνομικοί εντόπισαν σε παρακείμενη ρεματιά, μερικώς αποψιλωμένο και κατάλληλα διαμορφωμένο χώρο, όπου βρέθηκαν 4 δενδρύλλια κάνναβης ύψους 2,5 έως 3 μέτρων περίπου.

Στο ίδιο χώρο υπήρχαν ανοιγμένοι τουλάχιστον 20 λάκκοι από καλλιέργεια φυτών κάνναβης, ενώ ανευρέθηκαν και 12 εκριζωμένα δενδρύλλια κάνναβης με ριζικό σύστημα, τα οποία ήταν ήδη πλήρως συγκομισμένα.

Το προσδοκώμενο παράνομο περιουσιακό όφελος που θα αποκόμιζε  από την διακίνηση των ποσοτήτων κάνναβης και από αυτές που θα συγκόμιζε από τα εναπομείναντα δενδρύλλια, εκτιμάται ότι θα ανέρχονταν στο χρηματικό ποσό των 30.000 ευρώ περίπου.

Μετά την σύλληψή του, ο δικηγόρος Αμαλιάδας κ. Κώστας Κότσιφας είχε ζητήσει και έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί ο 50χρονος, και χθες το μεσημέρι μετά την απολογία του αφέθηκε ελεύθερος.

Ο 50χρονος θα πρέπει να παρουσιάζεται δύο φορές τον μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του και του επιβλήθηκε και το ποσό των 1.000 ευρώ ως εγγύηση.

 

Όλη η επικαιρότητα