Ηλεία

Αμαλιάδα: Επιτακτικό το… «λίφτινγκ» σε Λαζαράκειο & Βιβλιοθήκη!

Ακούστε το άρθρο

Σε «λίφτινγκ» του Λαζαρακείου Δημοτικού Μεγάρου Αμαλιάδα και της Παπαχριστοπουλείου Δημοτικής Βιβλιοθήκης,  προτίθεται να «προχωρήσει» ο δήμος Ήλιδας, λόγω των σημαντικών φθορών που φέρει το κτίριο συνολικά.

Το θέμα τέθηκε στην ημερήσια διάταξη της προ ημερών τακτικής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Ήλιδας και συγκεκριμένα για την παράταση της υλοποίησης του έργου προγραμματικής σύμβασης «τεχνικός σύμβουλος για την ωρίμανση και σύνταξη υποβολής πρότασης για χρηματοδότηση των έργων: Ενεργειακή αναβάθμιση του Λαζαρακείου Δημοτικού Μεγάρου & Επισκευή – Ενεργειακή αναβάθμιση της Παπαχριστοπουλείου Δημοτικής Βιβλιοθήκης.

Όπως ανέφερε ο δήμαρχος Ήλιδας κ. Γιάννης Λυμπέρης αποτελεί επιτακτική ανάγκη να γίνουν αυτές οι παρεμβάσεις με δεδομένο ότι το Λαζαράκειο εμφανίζει πολλά προβλήματα, ενημερώνοντας ότι θα αλλάξει χρήση και εμφάνιση.

Η στατική επάρκεια του κτιρίου κρίνεται  απαράδεκτη, με βάση τα σημερινά δεδομένα και την τεχνολογία, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Στον πρώτο όροφο θα είναι σίγουρα το γραφείο δημάρχου και τίθεται και η δημιουργία ενός μουσείου ιστορίας της Αμαλιάδας και στον δεύτερο θα τελούνται οι πολιτικοί γάμοι. Επίσης, στον δεύτερο όροφο θα δημιουργηθεί και ένα roof garden, για την πραγματοποίηση μικρών δεξιώσεων μετά τους πολιτικούς γάμους

Το ισόγειο θα χρησιμοποιείται για «μικρές» εκδηλώσεις, αφού ήδη ο δήμος διαθέτει ένα σύγχρονο κτίριο, αυτό του Πολυχώρου Πολιτισμού.

Όσον αφορά στις  δημοτικές υπηρεσίες,  θα μεταφερθούν στον χώρο του Συνεδριακού Κέντρου – Διοκητηρίου.

Όλη η επικαιρότητα