Ηλεία

Αμαλιάδα: Με εντατικούς ρυθμούς οι εργασίες ανάπλασης του εμπορικού και ιστορικού κέντρου

Ακούστε το άρθρο

Σε εξέλιξη είναι  το  έργο της « Αστικής Ανάπλασης Εμπορικού και Ιστορικού Κέντρου Αμαλιάδας», συνολικού προϋπολογισμού 2.396.000 ευρώ.

«Στόχος μας, είναι  να αλλάξει  η αισθητική της περιοχής, να αλλάξει η σημερινή εικόνα  και ταυτόχρονα να υπάρχει  λειτουργικότητα των χώρων αυτών. Αυτό που προέχει είναι  να επισπευσθούν  οι εργασίες, ώστε σε σύντομο χρόνο να παραδοθεί το σύνολο του έργου στους πολίτες της Αμαλιάδας.

Οι όποιες καθυστερήσεις υπήρξαν στην αργοπορία εκκίνησης των έργων, οφείλονταν σε παραλείψεις της αρχικής μελέτης – όπως η υπογειοποίηση των δικτύων στις πλατείες ή των μετασχηματιστών στην οδό Σμύρνης.

Οι εργασίες συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς ώστε άμεσα να φτάσουμε στο σημείο της παράδοσης…», δήλωσε ο δήμαρχος Ήλιδας κ. Γιάννης Λυμπέρης.

Στις εργασίες ανάπλασης περιλαμβάνονται η πλατεία Ηρώων, η πλατεία Δημοκρατίας, καθώς επίσης και το ιστορικό κέντρο της Αμαλιάδας, από το Μουσείο Μπελογιάννη, μέσω των οδών Ερμού, Ολυμπίας, της πλατείας Δημοκρατίας και της οδού Αντωνίου Πετραλιά μέχρι τον Πολυχώρο Πολιτισμού, από εκεί στην οδό Σμύρνης που φθάνει μέχρι το άλλο τμήμα της ανάπλασης.
Στον ενδιάμεσο χώρο θα γίνουν και αισθητικές παρεμβάσεις, καθώς επίσης θα τοποθετηθούν και δύο φωτοβολταϊκά δένδρα στην πλατεία Δημοκρατίας και στον ΟΤΕ, για ελεύθερη πρόσβαση WI-FI στους δημότες.

Επίσης, σειρά έργων πραγματοποιούνται  σε κεντρικούς δρόμους  που αφορούν στη διαμόρφωση και διαπλάτυνση πεζοδρομίων, σε δενδροφυτεύσεις, στην αναβάθμιση του οδοφωτισμού και στην ανακατασκευή του οδοστρώματος, για τις οδούς Αντωνίου Πετραλιά που αποτελεί συνέχεια της εισόδου της πόλης, Έλλης, Δημοκρατίας, 25ης Μαρτίου, Κολοκοτρώνη, Γ. Παπανδρέου, Φιλικής Εταιρείας, Ιπποκράτους, 3ης Μεραρχίας, Ιφίτου και Ν. Καζαντζάκη.

Με τις νέες παρεμβάσεις αναβαθμίζονται σημαντικά σημεία του ιστορικού και εμπορικού κέντρου της Αμαλιάδας που παρέμεναν χωρίς αναπτυξιακό σχέδιο για μεγάλο χρονικό διάστημα, γεγονός που είχε ως αποτέλεσμα την αισθητική και λειτουργική τους υποβάθμιση, αλλάζοντας το ιστορικό κέντρο της Αμαλιάδας.

Οι εργασίες στο πλαίσιο της συνολικής εργολαβίας, ξεκίνησαν πριν από ενάμιση χρόνο, από την πλατεία Δημοκρατίας και την πλατεία Ελευθερίας, όπου και εκεί οι παρεμβάσεις συνεχίζονται.

Σε καλό σημείο βρίσκονται οι εργασίες στην πλατεία Δημοκρατίας, ένα από τα πρώτα σημεία που ξεκίνησε η ανάπλαση…

Οι εργασίες «προχωρούν» και στην πλατεία Ν. Καζαντζάκη, που βρίσκεται στον σιδηροδρομικό σταθμό

Σειρά έργων πραγματοποιούνται και  σε κεντρικούς δρόμους  που αφορούν στη διαμόρφωση και διαπλάτυνση πεζοδρομίων, καθώς και άλλες παρεμβάσεις

«Στόχος μας, είναι  να αλλάξει  η αισθητική της περιοχής, να αλλάξει η σημερινή εικόνα  και ταυτόχρονα να υπάρχει  λειτουργικότητα των χώρων αυτών», δηλώνει ο δήμαρχος Ήλιδας κ. Γ. Λυμπέρης

Όλη η επικαιρότητα