Ηλεία

Αμαλιάδα: Προσπάθειες από την «Ανθρώπινη Αλληλεγγύη» για συλλογή τροφίμων

Ακούστε το άρθρο

Σε «αγώνα» δρόμου», ώστε συνάνθρωποί μας που ζουν στην ανέχεια, να καταφέρουν έστω να κάνουν… Πάσχα, καταβάλλουν τα μέλη της αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρείας ενάντια στη φτώχεια και τον κοινωνικό αποκλεισμό «Ανθρώπινη Αλληλεγγύη».

Παρά την έκκληση που έγινε πριν από έναν περίπου μήνα, η ανταπόκριση του κόσμου, όπως αναφέρει στην εφ. «Πατρίς της Κυριακής» ο πρόεδρος της Ανθρώπινης Αλληλεγγύης κ. Αποστόλης Αποστολόπουλος είναι μηδαμινή έως ανύπαρκτη.

Η οικονομική δυσχέρεια στην οποία έχουν περιέλθει πολλά νοικοκυριά τον τελευταίο κυρίως χρόνο και η κακή ψυχολογία, συμβάλλει – όπως δυστυχώς αποδεικνύεται – στο να έχουν σταματήσει οι προσφορές, ακόμα και μεταχειρισμένων ειδών ένδυσης, που έχει ανάγκη η οργάνωση, για να συνεχίσει το έργο της.

«Δυστυχώς,  ο κόσμος δεν ανταποκρίνεται πλέον καθόλου. Η δύσκολη οικονομική κατάσταση έχει επηρεάσει και την οργάνωση μας, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να προσφέρει στις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες του Νομού μας όσα προσέφερε μέχρι πρότινος.

Παρά τις συνεχείς εκκλήσεις μας, δεν υπάρχει ανταπόκριση και έχουμε ξεκινήσει και πάλι την προσπάθεια ώστε να καταφέρουμε να προσφέρουμε κάτι για την περίοδο του Πάσχα…», δηλώνει ο κ. Αποστολόπουλος.

Ελπίζουν στα σούπερ – μάρκετ…

Τις τελευταίες μέρες η Ανθρώπινη Αλληλεγγύη βρίσκεται σε επαφή με τα σούπερ – μάρκετ Πύργου και Αμαλιάδας, ώστε το επόμενο διάστημα να ξεκινήσουν να προσφέρουν στην οργάνωση για να καλυφθούν οι διανομές του Πάσχα.

Για την πραγματοποίηση των διανομών, θα πρέπει να υπάρξουν κάποιες ποσότητες προϊόντων, ώστε να έχει αντίκρισμα η διαδικασία, μιας και τα αιτήματα είναι πάρα πολλά.

Η Ανθρώπινη Αλληλεγγύη ζητά την βοήθεια με κάθε τρόπο, είτε με χρηματική ενίσχυση, είτε με την προσφορά προϊόντων μακράς διαρκείας, όπως όσπρια, γάλα, μακαρόνια κ.λ.π.

«Πιστεύω τουλάχιστον τα σούπερ – μάρκετ να ανταποκριθούν και φέτος το Πάσχα κάποιοι συνάνθρωποί μας να καταφέρουν να περάσουν λίγο καλύτερα. Δεν λύνεται έτσι το πρόβλημα, γιατί μιλάμε για ανθρώπους που προσπαθούν να επιβιώσουν καθημερινά, που αγωνιούν για ένα πιάτο φαί για τα παιδιά τους. Όμως αυτό που μπορούμε να κάνουμε για αυτούς, παλεύουμε καθημερινά να το πετύχουμε και να προσφέρουμε.

Θέλω να ελπίζω ότι όλα θα πάνε καλύτερα τις επόμενες μέρες και τα σούπερ – μάρκετ να μας διαθέσουν διάφορα είδη», επεσήμανε ο πρόεδρος της Ανθρώπινης Αλληλεγγύης.

Όσοι ενδιαφέρονται να συνεισφέρουν και να στηρίξουν την δράση της Ανθρώπινης Αλληλεγγύης μπορούν να επικοινωνούν με τα εξής τηλέφωνα:  2622038144 (γραφεία) & 6973551418 κ. Αποστολόπουλος,  6973255597 κ. Δημητρόπουλος, 6907692972 κ. Καψής, 6942845736 κ. Δούλος.

Όλη η επικαιρότητα