Ηλεία

Αμαλιάδα: Συνάντηση της δημοτικής αρχής με τις απλήρωτες καθαρίστριες – Στις 23/12 θα πληρωθούν

Ακούστε το άρθρο

Την δέσμευση, ότι θα τους καταβληθούν στις 23 Δεκεμβρίου τα δεδουλευμένα 3 μηνών από την έναρξη της σχολικής χρονιάς έως τις 30 Νοεμβρίου, έλαβαν χθες οι καθαρίστριες πλήρους και μερικής απασχόλησης, που απασχολούνται στις σχολικές μονάδες του δήμου Ήλιδας και παραμένουν απλήρωτες, λόγω λαθών, παραλείψεων και γραφειοκρατίας…

Χθες το πρωί οι καθαρίστριες, τηρώντας τα μέτρα προστασίας, βρέθηκαν έξω από το δημαρχείο Αμαλιάδας και αντιπροσωπεία συναντήθηκε με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο διοικητικών υπηρεσιών Ήλιδας κ. Χρήστο Νικολόπουλο, ζητώντας συγκεκριμένες απαντήσεις για το πότε θα πληρωθούν.

Ο κ. Νικολόπουλος αναφέρθηκε στα θέματα που προέκυψαν, με αποτέλεσμα να υπάρξει αυτή η μεγάλη καθυστέρηση και τελικά γνωστοποιήθηκε στις καθαρίστριες ότι θα πληρωθούν στις 23 του μήνα.

Λίγο αργότερα, ο κ. Νικολόπουλος  και ο αντιδήμαρχος οικονομικών κ. Ευγένιος Αστερής, εξέδωσαν κοινή ανακοίνωση, η οποία ανέφερε ότι:  «Από την πρόσληψή τους έως και τώρα, λόγω αρκετών διαδικαστικών προβλημάτων που εμφανίστηκαν, δεν κατέστη δυνατή από την πλευρά του Δήμου, η πληρωμή των μισθών.

Οι φάκελοι ολοκληρώθηκαν χθες  και θα έχουν πιστωθεί οι λογαριασμοί με τα ποσά που οφείλονται και αφορούν τους μισθούς των τριών μηνών αλλά και τα επιδόματα παιδιών και ανθυγιεινών επαγγελμάτων. Λίγη ακόμα υπομονή και το θέμα θα κλείσει».

«Σίγουρα»,  συμπλήρωσαν, «οφείλουμε να ζητήσουμε συγνώμη για την ταλαιπωρία στην οποία υπεβλήθησαν όλοι αυτοί οι άνθρωποι και να τους διαβεβαιώσουμε πως αυτό δεν πρόκειται να ξανασυμβεί».

Μετά την συνάντηση η εκπρόσωπος των καθαριστριών κα Μαρία Παναγοπούλου δήλωσε χαρακτηριστικά: «Τελικά, μας είπαν ότι θα πληρωθούμε στις 23 Δεκεμβρίου τα δεδουλευμένα από την έναρξη της σχολικής χρονιάς μέχρι 30 Νοεμβρίου. Εμείς θέσαμε στον αντιδήμαρχο κ. Νικολόπουλο, ότι όλο αυτό γίνεται, γιατί μια υπάλληλος δεν κάνει σωστά την δουλειά της.

Στον δήμο Πύργου για 58 γυναίκες να έχουν φτιάξει τα χαρτιά και να έχουν πληρωθεί και εμείς να μην έχουμε πληρωθεί και πηγαίνουμε πλέον για τον τρίτο μήνα;

Για μια ακόμη φορά σήμερα (σ.σ. χθες), τον παρακαλέσαμε να κοιτάξει να πληρωθούμε. Έρχονται άγιες μέρες. Εμείς πως ζούμε; Τι θα κάνουμε; Δεν έχουμε σπίτια; Παιδιά; Υποχρεώσεις;

Για τον μήνα Δεκέμβριο, μας είπαν τα χρήματα θα τα πάρουμε στις 10 Ιανουαρίου. Μας είπαν και ένα μεγάλο συγνώμη…».

Όλη η επικαιρότητα