Ηλεία

Αμαλιάδα: Τα φώτα της ράμπας σβήσαν για τον Αντρέα Φραγκογιαννόπουλο

Ακούστε το άρθρο

Ένας ερασιτέχνης θεατράνθρωπος, ένας ρομαντικός της τέχνης, «έφυγε» χθες το ξημέρωμα. Ο Αντρέας Φραγκογιαννόπουλος, ο Αμαλιαδίτης, που ήταν και παραμένει βεβαίως αγαπητός στην μνήμη όλων, «ταξίδεψε» για μια άλλη σκηνή, αφήνοντας ωστόσο γλυκές μνήμες σε όλους.

Ο Αντρέας Φραγκογιαννόπουλος αντιμετώπιζε τα τελευταία χρόνια προβλήματα υγείας, τα οποία αντιμετώπιζε με σθένος, έχοντας δίπλα του, τους δικούς του ανθρώπους.

Αν και πριν συνταξιοδοτηθεί εργάζονταν ως πολιτικό προσωπικό στην 117 Π.Μ. στην Ανδραβίδα, το μεράκι του ήταν οι τέχνες και ο πολιτισμός. Πρωτοστάτησε στην σύσταση θεατρικών ομάδων που άφησαν και συνεχίζουν μάλιστα να αφήνουν το στίγμα τους στα πολιτιστικά δρώμενα του νομού, με τελευταία την θεατρική ομάδα του Κέντρου Κοινωνικής Παρέμβασης του δήμου Ήλιδας.

Χαρακτηριστική φωνή, μοναδική κίνηση, που θα ζήλευαν και επαγγελματίες ηθοποιοί, έμενε σεμνός, γιατί ότι έκανε το έκανε από μεράκι και αγάπη…

Ένας από τους αξιομνημόνευτους ρόλους του, ο Δον Καμίλο, έμεινε στην ιστορία για όσους είχαν την τύχει να τον απολαύσουν στις παραστάσεις, ενώ βοηθούσε χωρίς τυμπανοκρουσίες τους νεότερους.

Σημαντικό επίσης  στέλεχος και των Προσκόπων, αλλά και πολύ καλός συνεργάτης του Ραδιοφωνικού Σταθμού Αμαλιάδας.

Ο θάνατος του, προκάλεσε συγκίνηση και θλίψη στην τοπική κοινωνία, στους ανθρώπους που είχαν συνεργαστεί μαζί του, που είχαν κάνει πρόβες, παραστάσεις…

Η κηδεία του τελείται σήμερα στις 11 το πρωί, στον ναό της Φραγκαβίλλας, όπου συγγενείς και φίλοι θα του πουν το τελευταίο «αντίο».

Στον γιο του, συνάδελφο – αθλητικογράφο Σοφοκλή Φραγκογιαννόπουλο, και στους οικείους του,  η εφ. «Πατρίς» και το patrisnews.com εκφράζουν ειλικρινή συλλυπητήρια.

Καλό ταξίδι Αντρέα…

 

Η Θεατρική Ομάδα ερασιΤΕΧΝΕΣ Αμαλιάδας για τον Αντρέα…

Τα φώτα της ράμπας έσβησαν για τον δάσκαλο μας Αντρέα Φραγκογιαννόπουλο.

Πριν από 2 δεκαετίες με μπροστάρη τον Αντρέα και 5 –  ρομαντικούς ιδρύσαμε την ομάδα εθελοντών του Κέντρου Κοινωνικής Παρέμβασης.

Μάθαμε από αυτόν την αλήθεια του θεάτρου. Το θέατρο της πόλης μας ,ο πολιτισμός της πόλης μας έχασε σήμερα έναν αφανή, αλλά μεγάλο ηθοποιό. Έναν δάσκαλο που οι περισσότεροι από μας δεν χορταίναμε να τον βλέπουμε να παίζει και να διδάσκει.

Το ταλέντο του, που ήταν τεράστιο , πολύ καλύτερο από πολλούς επαγγελματίες τον έκανε τέλειο στη σκηνή. Η αγάπη του για την πόλη του και η προσφορά του τεράστια.

Η θεατρική μας ομάδα συλλυπείται την αγαπημένη οικογένεια του και εμείς θα τον έχουμε πάντα στην καρδιά μας σαν άνθρωπο σαν δάσκαλο σαν παράδειγμα. Αιώνια του η μνήμη. Σε απότιση φόρου τιμής η επόμενη παράσταση μας θα είναι αφιερωμένη σ’ αυτόν.

Συλλυπητήρια από Κέντρο Κοινωνικής Παρέμβασης

Το Διοικητικό Συμβούλιο και τα μέλη της θεατρικής ομάδας του Κέντρου Κοινωνικής Παρέμβασης Δήμου Ήλιδας με βαθύτατη θλίψη αποχαιρετούμε σήμερα τον αγαπημένο μας φίλο και παλαιό μέλος της ομάδας μας Ανδρέα Φραγκογιαννόπουλο που έφυγε σήμερα από τη ζωή.

Ο Ανδρέας υπήρξε από τους πρωτοπόρους του ερασιτεχνικού θεάτρου της πόλης μας, ήταν ιδρυτικό μέλος της θεατρικής ομάδας του Κέντρου, πρωταγωνίστησε σε πολλές παραστάσεις δίνοντας καταπληκτικές ερμηνείες στους ρόλους που ενσάρκωσε. Με τη δράση του βοήθησε τα μέγιστα στην ανάπτυξη του θεάτρου και την προώθηση του πολιτισμού της περιοχής μας.

Ιδιαίτερα για εμάς, τα μέλη της θεατρικής ομάδας ήταν ένας αγαπημένος φίλος, ένας ηθοποιός με αστείρευτο ταλέντο και ένας δάσκαλος πάνω και κάτω από τη σκηνή.

Εκφράζουμε τα ειλικρινή συλλυπητήριά μας στην οικογένεια και τους οικείους του.

Φίλε Ανδρέα δεν θα σε ξεχάσουμε ποτέ!!

Το ΔΣ και τα μέλη της Θεατρικής Ομάδας του Κέντρου Κοινωνικής Παρέμβασης Δήμου Ήλιδας.

Όλη η επικαιρότητα