Ηλεία

Αμαλιάδα: Τιμητικές εκδηλώσεις για Μ. Αλεξανδρόπουλο

Ακούστε το άρθρο

Η Παπαχριστοπούλειος Βιβλιοθήκη Αμαλιάδας συμμετέχει στη γιορτή για τα δέκα χρόνια δράσης της Λέσχης Βιβλίων Αμαλιάδας τιμώντας συγχρόνως τον Αμαλιαδίτη συγγραφέα και στοχαστή Μήτσο Αλεξανδρόπουλο με έκθεση για τη ζωή και το έργο του.

Κείμενα από το έργο «Αυτά που μένουν, Α. Η γραμμή της ζωής» – τα οποία μας δίνουν τη δυνατότητα να ανταμώσουμε το λογοτεχνικό στοχασμό του συγγραφέα και να τον γνωρίσουμε, ως λογοτέχνη – πλαισιώνονται από εικόνες του τόπου όπου γεννήθηκε, όπου βίωσε ευχάριστες και δυσάρεστες εφηβικές εμπειρίες και συναντήθηκε με τους πρώτους κοινωνικοπολιτικούς του προσανατολισμούς, καθώς και εικόνες των τόπων, στους οποίους τον οδήγησαν αυτοί οι προσανατολισμοί. Η έκθεση λειτουργεί από χθες το απόγευμα  και θα λειτουργεί αρχικά καθημερινά ώρα 18.00-20.00.

Η Παπαχριστοπούλειος Βιβλιοθήκη σε συνεργασία με το 1ο Γυμνάσιο Αμαλιάδας και στο πλαίσιο των αφιερωμάτων στο Μήτσο Αλεξανδρόπουλο, δημιούργησε ένα πρόγραμμα για μαθητές, το οποίο περιλαμβάνει σύντομο φιλμάκι αναφερόμενο στη ζωή και το έργο του λογοτέχνη και συνομιλία των μαθητών με τον άνθρωπο, πολίτη και λογοτέχνη Μήτσο Αλεξανδρόπουλο μέσα από κείμενά του στο Αναγνωστήριο της Π.Β.Α.

Το πρόγραμμα θα είναι στη διάθεση των σχολείων από την πρώτη εβδομάδα του Οκτωβρίου, πρωινές ή απογευματινές ώρες (τηλ. επικοινωνίας 6979504295).

Επιθυμία της Παπαχριστοπουλείου Βιβλιοθήκης και της  Λέσχης  είναι να προβληθεί επαρκώς το έργο του συντοπίτη λογοτέχνη και σε όλες τις ηλικιακές ομάδες με σειρά εκδηλώσεων.

Χθες βράδυ έγινε η   παρουσίαση και ο σχολιασμός του βιβλίου «Αυτά που μένουν, Α. Η γραμμή της ζωής» του Αμαλιαδίτη συγγραφέα Μήτσου Αλεξανδρόπουλου από τη Λέσχη Βιβλίων Αμαλιάδας στο Αναγνωστήριο της Παπαχριστοπουλείου Βιβλιοθήκη Αμαλιάδας.

Όλη η επικαιρότητα