Categories: Ηλεία

Αμαλιάδα: Το… ‘στρωσε με τα σκουπίδια της χρονιάς στη Ναυαρίνου

Share

Μια απίστευτη εικόνα αντίκριζε για ένα διήμερο και μέχρι χθες, όποιος περνούσε κάτω από την πλατεία Ανεμομύλου στην Αμαλιάδα.

Εκεί όπου βρίσκονται οι κάδοι απορριμμάτων, επί της οδού Ναυαρίνου υπήρχαν πάνω στον δρόμο σωροί από δεκάδες σακούλες γεμάτες σκουπίδια! Κάποιοι από τους περιοίκους είπαν ότι το προηγούμενο διήμερο δεν έγινε αποκομιδή των απορριμμάτων από τους συγκεκριμένους κάδους.

Χθες πάντως η Υπηρεσία Καθαριότητας του δήμου Ήλιδας… «έπεσε» πάλι σε έναν μεγαλύτερο σωρό, κυρίως με σακούλες γεμάτες χαρτιά. Με εντολή του αρμόδιου αντιδημάρχου Ήλιδας κ. Βαγγέλη Χριστοφόρου έγινε ο έλεγχος των απορριμμάτων και διαπιστώθηκε από ποιόν προέρχονταν!

Προσωπικό της Υπηρεσίας πήγε στο σπίτι συγκεκριμένου πολίτη, ο οποίος φέρεται να παραδέχτηκε ότι άφησε τον μεγάλο απορριμμάτων έξω από τον κάδο, γιατί δεν είχε τι να τα κάνει… Μάλιστα, του επιβλήθηκε πρόστιμο 200 ευρώ!

Τι δήλωσε ο Β. Χριστοφόρου…

Μια άσχημη εικόνα και κατάσταση που δυσκολεύει το έργο της Υπηρεσίας Καθαριότητας, χαρακτήρισε το τελευταίο περιστατικό, μιλώντας στην εφ. «Πατρίς» ο κ. Χριστοφόρου.

«Μετά από συντονισμένο έλεγχο δεύτερη συνεχόμενη μέρα στον ίδιο χώρο, εναπόθεσαν απορρίμματα χωρίς καμία ειδοποίηση προς την υπηρεσία του δήμου λόγω του όγκου τους. Πήγε η Υπηρεσία μας στο σημείο και μετά από έλεγχο που έγινε στα απορρίμματα βρέθηκε ο πολίτης που τα άφηνε στον κεντρικό αυτό δρόμο και του επιβλήθηκε το πρόστιμο από την Υπηρεσία Καθαριότητας και ότι άλλο προβλέπεται από την νομοθεσία.

Το παραδέχτηκε ότι τα πέταξε αυτός, όταν πήγαμε στο σπίτι του και μας είπε ότι θεωρούσε ότι θα τα πάρει ο δήμος. 200 ευρώ πρόστιμο. Να πούμε λοιπόν ότι τα σκουπίδια αυτά είχαν «ονοματεπώνυμο».

Είναι λυπηρό αυτό το πράγμα. Δεν αισθανόμαστε καλά, να επιβάλλουμε πρόστιμα στους συμπολίτες μας. Πρέπει κάποια στιγμή να καταλάβουμε ότι χρειάζεται συνεργασία προς όφελος όλων…».

Ο αντιδήμαρχος Ήλιδας επεσήμανε ότι η Υπηρεσία ανανεώνεται με εξοπλισμό, αλλά χωρίς την στήριξη των δημοτών δεν θα καταφέρει πολλά στο «κεφάλαιο» καθαριότητα:

«Είναι θέμα δημόσιας υγείας και πολιτισμού. Πρέπει οι πολίτες να κατανοήσουν ότι το προσωπικό πρόβλημα δεν μπορούμε να το κάνουμε κοινωνικό. Αντίθετα, θα πρέπει να έρχονται σε επικοινωνία και να βοηθούν την Υπηρεσία Καθαριότητας να λύνουμε τέτοιου είδους προβλήματα.

Και εν μέσω πανδημίας, καταβάλλουμε μια μεγάλη προσπάθεια με όλες μας τις δυνάμεις να έχουμε μια αξιοπρεπή παρουσία και μια καθαρή πόλη.

Με απολυμάνσεις σε κοινόχρηστους χώρους και κάδους. Έχουμε φέρει πρόσφατα και πλυντήριο να πλένονται οι κάδοι. Παραλάβαμε καινούργιο απορριμματοφόρο και έχουμε παραγγείλει και δεύτερο. Αυτά υποδηλώνουν την υπευθυνότητα που επιδεικνύουμε ως υπηρεσία για το έργο που έχουμε κληθεί να επιτελέσουμε σε όλο το δήμο.

Η συνεργασία και η κατανόηση είναι προς όφελος όλων μας».