Ηλεία

Αμαλιάδα: Άτυχη χρονιά για «Το Στέκι» – Στις φλόγες τυλίχτηκε η γνωστή ψησταριά

Ακούστε το άρθρο

ΣΟΒΑΡΕΣ ΟΙ ΖΗΜΙΕΣ

Μια από τις γνωστότερες ψησταριές της Αμαλιάδας «Το Στέκι», που βρίσκεται στην πλατεία Αγ. Αθανασίου, «παραδόθηκε» χθες τα ξημερώματα στις φλόγες, με αποτέλεσμα να υποστεί σοβαρές ζημιές!

Η πυρκαγιά, υπολογίζεται ότι ξέσπασε περίπου στις  5 τα ξημερώματα και παρότι έγινε άμεσα αντιληπτή με επίσης άμεση επέμβαση της Πυροσβεστικής  Υπηρεσίας Αμαλιάδας, προκάλεσε μεγάλες ζημιές στον εξοπλισμό, αλλά και στον χώρο του καταστήματος.

Στο σημείο έφτασαν δύο οχήματα της Π.Υ. Αμαλιάδας με επικεφαλής τον διοικητή κ. Κων/νο Χριπάτσιο, ενώ στο σημείο έφτασε και ο ιδιοκτήτης της ψησταριάς κ. Σταύρος Παναγόπουλος με την οικογένειά του, μη μπορώντας να πιστέψουν αυτό που έβλεπαν…

Με το πρώτο φως της ημέρας η εικόνα μέσα στην ψησταριά ήταν αποκαρδιωτική. Ο εξοπλισμός κατεστραμμένος και όλος ο χώρος μαυρισμένος… Απαρηγόρητοι οι ιδιοκτήτες, προσπαθούσαν να κάνουν μια καταγραφή με επαγγελματίες, ώστε άμεσα να ξεκινήσει η αποκατάσταση των ζημιών, για την επαναλειτουργία του καταστήματος. Εκεί, και οι εργαζόμενοι δεν μπορούσαν να πιστέψουν αυτό που είχε συμβεί, λίγες ώρες αφότου είχαν σχολάσει.

Κι όλα αυτά σε μια περίοδο, που οι ιδιοκτήτες της ψησταριάς προσπαθούσαν να βγάλουν τα «σπασμένα» από την καραντίνα το προηγούμενο διάστημα. Το 2020 για «Το Στέκι», δεν ήταν και η καλύτερη χρονιά… Εκτός από τις επιπτώσεις της καραντίνας που έτσι κι αλλιώς έπληξαν ολόκληρη την αγορά και τα καταστήματα εστίασης, το «Στέκι»… «έφαγε καμπάνα», γιατί ο ιδιοκτήτης σέρβιρε έξω από το κατάστημα σε… μέλος της οικογένειάς του,  αν και η απόφαση του δικαστηρίου το επόμενο διάστημα ήταν αθωωτική.

Όσον αφορά στα αίτια της πυρκαγιάς από το Ανακριτικό Τμήμα της Π.Υ. Αμαλιάδας διενεργείται προανάκριση, για το εάν δηλαδή προκλήθηκε από βραχυκύκλωμα ή από κάποιο εύφλεκτο υλικό.

Όλη η επικαιρότητα