Ηλεία

Αμαλιάδα: Φωτιά σε ψησταριά – Καταστράφηκε ολοσχερώς

Ακούστε το άρθρο

Μεγάλη αναστάτωση προκλήθηκε το βράδυ της Δευτέρας στον πεζόδρομο Αμαλιάδας, από την φωτιά που ξέσπασε σε ψησταριά, η οποία καταστράφηκε ολοσχερώς!

Μάλιστα, πάνω από τον χώρο εστίασης υπάρχουν διαμερίσματα, με τους ενοίκους να κατεβαίνουν έντρομοι, μη γνωρίζοντας τι θα μπορούσε να συμβεί. Επίσης, δίπλα υπήρχαν κι άλλα καταστήματα, χωρίς ευτυχώς να κινδυνέψουν.

Η φωτιά ξέσπασε στις 8 περίπου το βράδυ στο κατάστημα εστίασης “Γύρω Γύρο”. Σύμφωνα με πληροφορίες, ξεκίνησε, κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, από την κουζίνα και πιθανότατα επεκτάθηκε στην ψευδοροφή. Αυτό είχε ως συνέπεια την γρήγορη επέκτασή της και στον υπόλοιπο χώρο, μέχρι την είσοδο.

Οι θαμώνες του καταστήματος και των γύρω μαγαζιών σηκώθηκαν έντρομοι, αφού ο χώρος είχε τυλιχτεί στις φλόγες, ενώ με καπνούς είχε γεμίσει όλος ο πεζόδρομος. Στο σημείο άμεσα έφτασαν δύο οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αμαλιάδας, με επικεφαλής τον διοικητή κ. Κων/νο Χριπάτσιο και άμεσα ξεκίνησε η κατάσβεση της φωτιάς.  Παράλληλα, οι πυροσβέστες απομάκρυναν άμεσα και τρεις φιάλες υγραερίου που υπήρχαν στον χώρο της κουζίνας. Το ευτύχημα ήταν ότι οι εργαζόμενοι κατάφεραν να βγουν έγκαιρα από το μαγαζί.

Οι ζημιές που υπέστη η ψησταριά είναι πολύ μεγάλες, με τον υπεύθυνο να μην μπορεί να πιστέψει αυτό που συνέβη, σε μια χρονική στιγμή που η επιχείρησή του είχε ανοδική πορεία.

Προανάκριση, πάντως, για τα αίτια της φωτιάς διενεργεί το Ανακριτικό Τμήμα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αμαλιάδας.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι μέσα στον Σεπτέμβριο, δύο ψησταριές του κέντρου της Αμαλιάδας παραδόθηκαν στις φλόγες, έχοντας υποστεί σημαντικές ζημιές.

Όλη η επικαιρότητα