Ηλεία

Αμαλιάδα: «Ψάχνουν» το μισογκρεμισμένο κτίριο επί της οδού Αντωνίου Πετραλιά…

Ακούστε το άρθρο

Κλιμάκιο του υπουργείου Πολιτισμού χθες στην Αμαλιάδα

Το κατά πόσο πληροί τα κριτήρια του διατηρητέου κτιρίου, έλεγξε χθες το πρωί της, κλιμάκιο του Υπουργείου Πολιτισμού, το κτίριο που βρίσκεται επί της οδού Αντωνίου Πετραλιά, ακριβώς απέναντι από την πλατεία Ελευθερίας (Μεταξά) στην Αμαλιάδα.

Το κλιμάκιο των μηχανικών του Υπουργείου Πολιτισμού, προχώρησε μετά από αίτημα που έχει καταθέσει ο Δήμος Ήλιδας, σε επιτόπιο έλεγχο και σε σύντομο χρονικό διάστημα θα σταλεί η οριστική απάντησή του.

Ο Δήμος Ήλιδας με αυτή του την κίνηση επιθυμεί να ξεκαθαρίσει το τοπίο, αφού στην περίπτωση που το κτίριο αποχαρακτηριστεί, τότε μπορεί να απαλλοτριωθεί όλη η ιδιοκτησία και πλέον να εφαρμοστεί το σχέδιο πόλης που προβλέπει τη διάνοιξη της οδού Έλλης προς την πλατεία Ελευθερίας.

Το κλιμάκιο του Υπουργείου υποδέχθηκαν ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ήλιδας κ. Αντώνης Πατρινός (αντικαθιστούσε τον Δήμαρχο) και στελέχη των Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου.

Στις δηλώσεις του ο κ. Πατρινός επεσήμανε: «Στόχος του Δήμου είναι να διαπιστωθεί κατά πόσο το κτίριο παραμένει ή όχι διατηρητέο. Σε αυτή μας την πρόθεση ζητήσαμε από το Υπουργείο Πολιτισμού να προχωρήσει σε αυτοψία και να μας ενημερώσει.

Επιθυμία μας είναι, στην περίπτωση που αποχαρακτηριστεί το κτίριο, να προχωρήσουμε τις διαδικασίες και να ανοίξει επιτέλους η οδός Έλλης προς την πλατεία Ελευθερίας. Παράλληλα θα αλλάξει και η είσοδος της πόλης μας αφού δεν είναι σωστό το πρώτο πράγμα που βλέπει ένας επισκέπτης καθώς μπαίνει στην Αμαλιάδα, να είναι ένα μισογκρεμισμένο κτίριο».

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των στελεχών του Υπ. Πολιτισμού, η οριστική απάντηση θα δοθεί μέχρι τα μέσα του καλοκαιριού.

Όλη η επικαιρότητα