Κόσμος

Αμερικανικές εκλογές LIVE: Τα σενάρια της νίκης – Πώς θα κερδίσει ο Μπάιντεν και πώς ο Τραμπ

Ακούστε το άρθρο

Συνεχίζεται το θρίλερ της καταμέτρησης – Τα δύο σενάρια για νίκη του Τζο Μπάιντεν και τα δύο σενάρια για νίκη του Ντόναλντ Τραμπ στις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ

Μέχρι στιγμής, ο Δημοκρατικός Τζο Μπάιντεν προηγείται σε αριθμό εκλεκτόρων, με 238, ενώ ο απερχόμενος Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ έχει εξασφαλίσει 213. Χρειάζονται 270 για να κερδίσει κάποιος τον Λευκό Οίκο.

Πάντως, τα σενάρια σύμφωνα με τον Guadian φαίνονται πιο ευνοϊκά για τον πρώην αντιπρόεδρο των ΗΠΑ.

Τα σενάρια για τον Μπάιντεν

Όσον αφορά στον Τζο Μπάιντεν, το πρώτο σενάριο θέλει καθαρή νίκη του δημοκρατικού υποψήφιου σε Μίτσιγκαν και Πενσυλβάνια. Έτσι, θα εξασφαλίσει συνολικά 36 εκλέκτορες, για να φτάσει στους 270 που χρειάζεται για να πάρει το προεδρικό χρίσμα.

ekloges-ipa-live.jpg
Τα σενάρια της νίκης για τον Τζο ΜπάιντενGuardian

Στο δεύτερο σενάριο, ακόμα και αν χάσει την Πενσυλβάνια, ο πρώην αντιπρόεδρος των ΗΠΑ μπορεί να νικήσει τις εκλογές αν κερδίσει τη Νεβάδα, το Γουινσκόνσιν και το Μίτσιγκαν.

ekloges-ipa-live1.jpg
Πώς θα κερδίσει ο ΜπάιντενGuardian

Το δεύτερο αυτό σενάριο φαίνεται αρκετά πιθανό καθώς ο Μπάιντεν έχει σχεδόν εξασφαλίσει τη νίκη στο Γουινσκόνσιν, ενώ κατέχει ένα ικανοποιητικό προβάδισμα στο Μίτσιγκαν.

Τα δύο σενάρια για νίκη Τραμπ

Δυσκολότερο φαίνεται να είναι το έργο του Ντόναλντ Τραμπ, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του Guardian. Μια ενδεχόμενη νίκη στην κρίσιμη Πενσυλβάνια θα κάνει πιο εύκολο το έργο του προέδρου των ΗΠΑ.

Αν καταφέρει να την κερδίσει, τότε ο Ρεπουμπλικανός υποψήφιος θα χρειαστεί να εξασφαλίσει τη νίκη σε τρεις άλλες πολιτείες: τη Τζόρτζια, τη Νεβάδα και τη Βόρεια Καρολίνα.

ekloges-ipa-live2.jpg
Τα σενάρια της νίκης για τον Ντόναλντ ΤραμπAP

Αν δεν κερδίσει την Πενσυλβάνια, τότε ο Τραμπ θα πρέπει να κερδίσει σε πέντε πολιτείες: τη Τζόρτζια, τη Νεβάδα και τη Βόρεια Καρολίνα καθώς και το Γουινσκόνσιν και το Μίτσιγκαν.

ekloges-ipa-live3.jpg
Πώς θα κερδίσει ο ΤραμπAP

Πηγή: newsbomb

Όλη η επικαιρότητα