Ηλεία

Ανάπλαση χερσαίας ζώνης του Λιμανιού στο Κατάκολο – Υπογράφεται η σύμβαση

Ακούστε το άρθρο

Έως το τέλος της επόμενης εβδομάδας θα έχουν πέσει οι υπογραφές στη σύμβαση που αφορά την υλοποίηση των έργων στη χερσαία ζώνη του Κατακόλου στην περιφέρεια στην Πάτρα.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες απομένει ο Περιφερειάρχης Νεκτάριος Φαρμάκης να καθορίσει την ακριβή ημέρα, όπου θα μεταβεί ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Κατακόλου και Δήμαρχος Πύργου, Τάκης Αντωνακόπουλος μαζί με τον εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρείας, ώστε να υπογραφεί  η σύμβαση του έργου.

Αυτό θα έχει γίνει έως το τέλος της ερχόμενης  εβδομάδος βάζοντας το έργο με προϋπολογισμό 10.500.000 ευρώ σε τροχιά υλοποίησης. Όμως η εταιρεία για να μπορέσει να ξεκινήσει τις εργασίες θα πρέπει να εκδώσει απόφαση σύμφωνης γνώμης το Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας που εδώ και δύο μήνες περιμένει την απάντηση του Λιμενάρχη αν συμφωνεί με το έργο….για να μπορέσει να προχωρήσει την σχετική διαδικασία.

Ανάδοχος του έργου έχει ανακηρυχθεί  η εταιρεία ΑΕΤΕΘ “ΑΝΏΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΊΑ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ ΕΜΠΟΡΙΚΏΝ ΕΠΙΧΕΙΡΉΣΕΩΝ ΚΑΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΉΣ” με ποσοστό έκπτωσης 47,45%.

Τι περιλαμβάνουν οι εργασίες

Ο συνολικός προϋπολογισμός για την υλοποίηση της Αναβάθμισης Χερσαίας Ζώνης Λιμένα Κατακόλου ανέρχεται στο ποσό των 10,5 εκ. ευρώ. Το έργο χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Δυτική Ελλάδα 2014-2020».. Στη χερσαία ζώνη του λιμένα θα κατασκευαστούν νέα κτίρια, τα οποία είναι:                                                    -Κτίριο υποδοχής επιβατών στη θέση του πρώην τουριστικού περιπτέρου, το οποίο αναπτύσσεται σε δύο στάθμες (ισόγειο και α΄ όροφος) με συνολική επιφάνεια 1310,07τμ.

-Κτίριο Schengen με χρήση γραφείων ελέγχου επιβατών κρουαζιέρας και αποσκευών. Θα αποτελείται από το ισόγειο και τον α΄ όροφο, με συνολική επιφάνεια 774,25τμ.

-Κτίριο εκθέσεων –πολιτισμού. Πρόκειται για τις πρώην αποθήκες σταφίδας που θα μετατραπούν σε εκθεσιακό χώρο και θα συμπληρωθούν με την προσθήκη ενός όμοιου κτιρίου. Η συνολική επιφάνεια του εκθεσιακού χώρου θα είναι 785,99τμ.

-Ανάπλαση της χερσαίας ζώνης βάσει των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων που περιγράφονται στην επικαιροποίηση του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου του  Λιμένα Κατακόλου. Περιλαμβάνει βιομηχανικά δάπεδα, ασφαλτοστρώσεις, διαμορφώσεις δρόμων ήπιας κυκλοφορίας, έργα πρασίνου και ηλεκτροφωτισμό.

Όλη η επικαιρότητα