Αχαϊα Εκπαίδευση

Ανέλαβε καθήκοντα ο νέος Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών, Χρήστος Μπούρας

Ακούστε το άρθρο

Τα καθήκοντά της ανέλαβε σήμερα η νέα πρυτανική αρχή του Πανεπιστημίου Πατρών και όπως ανέφερε σε δηλώσεις του ο νέος πρύτανης, καθηγητής του τμήματος Μηχανικών Η/Υ και Πληροφορικής, Χρήστος Μπούρας, «το Πανεπιστήμιο Πατρών επιβάλλεται σε αυτούς τους καιρούς να μετατραπεί σε ένα σύγχρονο πανεπιστήμιο, με ορίζοντα το μέλλον».

«Για να επιτευχθεί αυτό», όπως εξήγησε, «πρέπει να στηριχθεί σε συγκεκριμένους και θεμελιώδεις άξονες, όπως δημοκρατία, δημιουργικότητα, ορθολογισμός, αποφασιστικότητα, συνέργειες και αποτελεσματικότητα, με επίκεντρο την πλήρη διαφάνεια και το ακαδημαϊκό ήθος».

Επίσης, ο νέος πρύτανης επεσήμανε ότι «βρισκόμαστε σε μια δίνη γεγονότων που όλα μεταβάλλονται ραγδαία, αφού οι αιφνίδιες ανατροπές παγκοσμίως διαμορφώνουν ως κανόνα το απρόβλεπτο και εξοβελίζουν τις παλιές βεβαιότητες».

«Αυτήν την νέα συνεχώς μεταβαλλόμενη πραγματικότητα» συνέχισε, «καλούμαστε από την δική μας θέση να διαχειριστούμε και θα την διαχειριστούμε με νέες καινοτόμους μεθόδους και ευρηματικές λύσεις για να αντιμετωπίσουμε την κρίση». Μάλιστα, όπως πρόσθεσε, «με σχεδιασμό και δουλειά, με ήθος και πάθος, μπορούμε να μετατρέψουμε την κρίση σε ευκαιρία στη δεκαετία 2020 – 2030 και να ‘χτίσουμε’ όλοι μαζί το πανεπιστήμιο του μέλλοντος».

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Όλη η επικαιρότητα