Παιδί

Ανήσυχο μωρό; Έτσι θα το ηρεμήσετε

Ακούστε το άρθρο

Πολλοί είναι οι γονείς που έχουν κληθεί να αντιμετωπίσουν το διαρκές κλάμα του μωρού, που φαίνεται ότι δεν μπορούν να ησυχάσουν με οποιοδήποτε τρόπο προσπαθήσουν. Συχνότερα αυτές οι στιγμές είναι συνυφασμένες με τα νεογέννητα βρέφη, που δεν σταματούν να κλαίνε ακόμα και αν αισθάνεστε ότι έχετε δοκιμάσει τα πάντα. Τότε μπορεί να χάσετε και την ψυχραιμία σας, καθώς οι περισσότεροι γονείς δεν γνωρίζουν τι πρέπει να κάνουν. Αυτή η αίσθηση είναι φυσιολογική,  επειδή εσείς και το μωρό σας δεν έχετε ακόμη μάθει να επικοινωνείτε και να κατανοείτε ο ένας τον άλλον. Με τον καιρό, βελτιώνεται καθώς γνωρίζετε τις ανάγκες του μωρού σας. Μέχρι τότε, όμως μπορείτε να δοκιμάσετε:

Βρείτε την αιτία

Θα ήταν ιδιαίτερα χρήσιμο να βρείτε τον λόγο που το μωρό σας μπορεί να είναι ανήσυχο. Στα πλαίσια αυτού μπορείτε να διατηρήσετε ένα ιστορικό σχετικά με τις συνήθειες του ύπνου, της σίτισης, του κλάματος και των ωρών που το μωρό σας είναι ξύπνιο, καθώς έτσι θα είναι πιο εύκολο να εντοπίσετε την ακριβή αιτία της ανησυχίας.

Κρατήστε το μωρό

Σύμφωνα με τον παιδίατρο Kristie Rivers, κρατώντας και κουνώντας ακόμα το μωρό μπορείτε να το βοηθήσετε να χαλαρώσει, καθώς αυτή η κίνηση έχει μια ηρεμιστική επίδραση τόσο για εκείνο όσο και για εσάς, καθώς μειώνει τον καρδιακό του ρυθμό και χαλαρώνει τους μυς του. Δοκιμάστε να το κρατήσετε στην αγκαλιά σας, καθώς κάνετε μικρές δουλειές στο σπίτι και θα το δείτε να χαλαρώνει και να ηρεμεί.

Χρησιμοποιείστε ήχους

Μερικές φορές η σιωπή είναι τόσο ενοχλητική όσο ο θόρυβος για το νεογέννητό μωρό σας. Για αυτό θα μπορούσατε να δοκιμάσετε μια ήπια playlist σε χαμηλή ένταση. Η καταπραϋντική μουσική αποσπά το μωρό από το κλάμα του, δίνοντάς του κάτι άλλο να επικεντρωθεί. Εάν η μουσική δεν λειτουργεί για το μωρό, δοκιμάστε ένα νανούρισμα ή ένα βουητό. Μπορείτε επίσης να δοκιμάσετε να του τραγουδήσετε, καθώς η φωνή της μαμάς που συνοδεύεται από ρυθμό, ηρεμεί το νευρικό σύστημα του μωρού, μειώνοντας τον καρδιακό ρυθμό του και χαλαρώνοντάς το.

Βοηθήστε το να νιώσει άνετα

Ένας τρόπος για να το βοηθήσετε να αισθανθεί άνετα είναι να σβήσετε τα φώτα και να αφήσετε το μικρό σας στο σκοτάδι. Η ησυχία και η απουσία του φωτός μιμούνται τις συνθήκες της μήτρας, στις οποίες είχαν συνηθίσει, γεγονός που μπορεί να τα βοηθήσει να ηρεμήσουν. Διαφορετικά δοκιμάστε να του κάνετε ένα ζεστό μπάνιο και ένα χαλαρωτικό μασάζ και φροντίστε να νιώθει άνετο στην κούνια του.

via

Όλη η επικαιρότητα