Ηλεία

Αναβάλλεται η 18η Πανελλήνια Λαμπαδηδρομία Συλλόγων και Φορέων Εθελοντών Αιμοδοτών στην Αμαλιάδα

Ακούστε το άρθρο

Αναβάλλεται η προγραμματισμένη για την Παρασκευή 9 Οκτωβρίου, 18η Πανελλήνια Λαμπαδηδρομία Συλλόγων και Φορέων Εθελοντών Αιμοδοτών της (Π.Ο.Σ.Ε.Α.), η οποία θα λάμβανε χώρα στα όρια της Αμαλιάδας Δήμου Ήλιδας.

Η απόφαση για την αναβολή πάρθηκε από τους διοργανωτές, παρότι είχε προβλεφθεί να τηρηθούν όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα, λόγω της αύξησης των κρουσμάτων που πανελλαδικά παρατηρούνται τις τελευταίες μέρες και σε όμορους Νομούς της περιοχής μας. Σύντομα θα οριστεί  νέα ημερομηνία διεξαγωγής της.

Υπενθυμίζεται πως η διοργάνωση της εκδήλωσης είχαν αναλάβει από κοινού ο Δήμος Ήλιδας, ο Ιατρικός Σύλλογος Αμαλιάδας με τη συμμετοχή του Συλλόγου «Δίνω Ζωή», του Σώματος Εθελοντών Σαμαρειτών Διασωστών  και Ναυαγοσωστών Αμαλιάδας και της ΜΟΤΟΛΕΑ.

Ο θεσμός της Λαμπαδηδρομίας στοχεύει στο να ευαισθητοποιήσει και να τονίσει τη σημασία της προσφοράς των εθελοντών αιμοδοτών ευελπιστώντας στην ένταξη όσο το δυνατόν περισσότερων συμπολιτών μας. Διοργανώνεται κάθε χρόνο από το 2002 και αποτελεί κορυφαία εκδήλωση για τη διάδοση του μηνύματος της εθελοντικής αιμοδοσίας και της δωρεάς οργάνων σώματος στην ελληνική κοινωνία.

Πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας (ΕΚΕΑ), της Ελληνικής Ομοσπονδίας Θαλασσαιμίας (ΕΟΘΑ) και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εθελοντών Αιμοδοτών (ΠΟΣΕΑ).

Όλη η επικαιρότητα