Αθλητισμός

Αναγέννηση Πύργου: Οι «Πορτοκαλί» του Κλασικού Αθλητισμού!

Ακούστε το άρθρο

Σε πλήρη ρυθμό βρίσκεται ο «Αθλητικός Σύλλογος Αναγέννηση Πύργου» που δραστηριοποιείται στον Κλασικό Αθλητισμό.

Οι «Πορτοκαλί» του Κλασικού Αθλητισμού, έχοντας βάλει γερές βάσεις τα δύο προηγούμενα χρόνια, ξεκίνησαν δυναμικά για τρίτη χρονιά τις προπονήσεις .

Έχοντας ως βασικό στόχο την διαπαιδαγώγηση των μαθητών – αθλητών, καθημερινά λειτουργούν τμήματα της Ακαδημίας, όπου τα παιδιά είναι χωρισμένα κατά ηλικιακές ομάδες. Με την παιγνιώδη μορφή που ενδείκνυται προπονητικά σε αυτές τις ηλικίες, το ευχάριστο κλίμα και οι παιδικές φωνές γεμίζουν το στάδιο.

Συγχρόνως, λειτουργούν τα αγωνιστικά τμήματα που ήδη έχουν χαρίσει Πανελλήνια μετάλλια. Αποτελούμενα από αθλητές που ήδη κατάφεραν να αξιοποιήσουν το ταλέντο τους και να κάνουν το βήμα παραπάνω, ξεπηδώντας από την Ακαδημία. Σε αυτούς προστέθηκαν φέτος και αθλητές που διέκριναν τη διαφορετικότητα στον τρόπο λειτουργίας του συλλόγου και επέλεξαν να συνεχίσουν να γυμνάζονται με τα πορτοκαλί του συλλόγου.

Για το τέλος , οι μαθητές που προετοιμάζονται για τις Πανελλήνιες και έχουν θέσει ως στόχο την εισαγωγή τους στα Σώματα Ασφαλείας ή τα ΤΕΦΑΑ. Καθημερινά, δίνουν το δικό τους αγώνα να αποκτήσουν την επαφή και τις απαιτούμενες δεξιότητες, για να είναι συνεπείς στους στόχους τους.

Η Αναγέννηση Πύργου αποτελεί πρότυπο σύλλογο, καθώς το προπονητικό επιτελείο αποτελείται από τρεις γνωστούς Καθηγητές Φυσικής Αγωγής.

Τον εμπειρότερο και «μηχανή παραγωγής Πανελληνιονικών» Θανάση Παπαγρηγορίου.

Το Μάκη Κόκκαλη, που μεταπήδησε από το χώρο του ποδοσφαίρου, ο οποίος ξεκίνησε το εγχείρημα και χτίζει επί μια τριετία την Αναγέννηση Πύργου, μαζί με τους, πραγματικά, δραστήριους ανθρώπους του συμβουλίου.

Το Δημήτρη Ζαφειρόπουλο, παλαιό αθλητή του Θανάση Παπαγρηγορίου, με Πανελλήνιες διακρίσεις και ειδικότητα στον Κλασικό Αθλητισμό.

Από φέτος και οι τρεις ένωσαν τις δυνάμεις τους με στόχους που δεν έχουν ταβάνι.

Μπορείτε να τους βρίσκετε καθημερινά στο Δημοτικό Στάδιο Πύργου.

Όλη η επικαιρότητα