Ηλεία

Ανακοίνωση Γ. Λέντζα σχετικά με τον αριθμό των κρουσμάτων κορωνοϊού στο Δήμο Ανδραβίδας-Κυλληνης

Ακούστε το άρθρο

Τι αναφέρει ο δήμαρχος Ανδραβίδας-Κυλλήνης

Αγαπητοί Συνδημότες,

επειδή τις τελευταίες μέρες εχει αναπτυχθεί έντονη παραφιλολογία, σχετικά με τον αριθμό κρουσμάτων κορωνοιου στο Δήμο μας, και επειδή πιστεύω υπεύθυνη ενημέρωση σημαίνει υπεύθυνος πολίτης θα ήθελα να σας πληροφορήσω ότι:

Την τελευταία εβδομάδα από τα στατιστικά στοιχεία του ΕΟΔΥ έχει καταγράφει στατιστική σημαντική αύξηση των κρουσμάτων στο Δήμο μας.

Είμαστε σε συνεχή επαφή με τον ΕΟΔΥ,  την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και λαμβάνουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα προφύλαξης για τη Δημόσια Υγεία.

Πραγματοποιούμε επαναλαμβανόμενα rapid test, καθημερινά σε όλη την επικράτεια του Δήμου μας, για να εντοπιστούν νέα κρούσματα, και να αποφύγουμε την εξάπλωση του ιού.

Λαμβάνουμε, και θα λάβουμε όλα τα αναγκαία, και απαραίτητα μέτρα, που θα μας υποδείξουν οι ειδικοί επιστήμονες.

Η αποφυγή μετάδοσης του κορωνοιου είναι υπόθεση όλων μας, αλλά αποτελεί και ατομική ευθύνη. Οι μεταλλάξεις του ιού, η αυξημένη μεταδοτικότητα, και μολυσματικοτητα, η επιδείνωση των επιδημιολογικών παραμέτρων στο γειτονικό νόμο, μας επηρεάζουν έντονα, και μας προβληματίζουν.

Μένουμε σπίτι, αποφεύγουμε άσκοπες μετακινήσεις, εφαρμοζουμε αυστηρά τα υγειονομικά πρωτόκολλα, ιδιως όταν υπάρχει στενή επαφη με επιβεβαιωμένο κρούσμα (καραντίνα 14 ημερών, και επι εμφάνισης  συμπτωμάτων ιατρική συμβουλή και παρακολούθηση).

Βιώνουμε μια δύσκολη κατάσταση. Δε χρειάζεται πανικός και αναπαραγωγή μυθοπλασιων! Με στοχευμενες κινησεις, ατομική, και συλλογική υπευθυνότητα, θα ξεπεράσουμε και αυτό το σκόπελο.

Ο Δήμος Ανδραβιδας-Κυλλήνης θα προασπίσει το πολυτιμότερο αγαθό, την υγεία των Συνδημοτών μας.

Όλη η επικαιρότητα