Πολιτική

Ανανέωση της εντολής του Προεδρείου της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής Πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής εξελέγη εκ νέου η Δ. Αυγερινοπούλου

Ακούστε το άρθρο

Το Προεδρείο της εξέλεξε η διακομματική κοινοβουλευτική επιτροπή της Βουλής για την προστασία του περιβάλλοντος.

Με μεγάλη πλειοψηφία εξελέγη εκ νέου Πρόεδρος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Προστασίας Περιβάλλοντος της Βουλής, η Δρ. Διονυσία – Θεοδώρα Αυγερινοπούλου, Βουλευτής Ν. Ηλείας, Ν.Δ..Το Προεδρείο της Επιτροπής με Α’ Αντιπρόεδρο την κα Χαρά Καφαντάρη και Β’ Αντιπρόεδρο τον κ. Γιώργο Αρβανιτίδη ανανέωσε την εντολή του και για την τρέχουσα Σύνοδο.

Αντικείμενο της Επιτροπής σύμφωνα με τον Κανονισμό της Βουλής είναι η παρακολούθηση και η αξιολόγηση της κατάστασης του περιβάλλοντος στη χώρα και των συνεπειών των διαφόρων δράσεων επ’ αυτού. Η Επιτροπή Προστασίας Περιβάλλοντος, η οποία απαρτίζεται από 31 Βουλευτές όλων των κομμάτων που εκπροσωπούνται στη Βουλή, θα εξετάσει το αμέσως επόμενο διάστημα πλειάδα θεμάτων που αφορούν το αντικείμενό της, καθώς λαμβάνει αναφορές πολιτών, ακροάσεις Υπουργών, αλλά και προτάσεις των μελών της.

Πρόκειται για μια Επιτροπή που φέρνει προς συζήτηση νέες υποθέσεις, συμβάλλει στην επίλυση περιβαλλοντικών ζητημάτων που ταλανίζουν την κοινωνία, προβάλλει νέα επιστημονικά δεδομένα και εξετάζει οριζόντια μια ευρεία γκάμα περιβαλλοντικών θεμάτων που ανακύπτουν σε όλα τα Υπουργεία.

Όλη η επικαιρότητα