Ηλεία

Αναρτήθηκε η Γαλάζια Σημαία στην παραλία της Γλύφας – Πρόταση Μαρίνου για αναβάθμιση της παραλίας

Πρόταση Μαρίνου για αναβάθμιση της παραλίας.
Ακούστε το άρθρο

Η πρώτη από τις τρείς Γαλάζιες Σημαίες του 2021, για τον Δήμο Πηνειού, κυματίζει ήδη στην παραλία της Γλύφας, όπου χθες πραγματοποιήθηκε η τελετή για την ανάρτηση της.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με το χαιρετισμό από τον Πρόεδρο του ΝΠ Πολιτισμού, κ. Δημήτρη Βασιλόπουλο, ο οποίος ανέφερε τα εξής:

«Για ακόμα μια χρονιά, τρεις γαλάζιες σημαίες θα κυματίζουν σε τρείς παραλίες του Δήμου Πηνειού. Είναι η επιβράβευση για την εξαιρετική ποιότητα των υδάτων και την υψηλή προσφορά υπηρεσιών προς τους λουόμενους.

Η Γαλάζια Σημαία αποτελεί το πλέον αναγνωρίσιμο και διεθνώς διαδεδομένο, οικολογικό σύμβολο ποιότητας».

Στον σύντομο χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Πηνειού κ. Ανδρέας Μαρίνος δήλωσε: «Είμαστε στην ευχάριστη θέση να καμαρώνουμε την καθαρή θάλασσα, το καθαρό περιβάλλον και όλη την ομορφιά της φύσης. Η Γαλάζια Σημαία στη Γλύφα , στις Θίνες Βαρθολομιού και το Αρκούδι, είναι αποτέλεσμα συλλογικής δράσης και ορθής καθοδήγησης αλλά και ανταπόκρισης από τους επισκέπτες των παραλιών μας. Οι Γαλάζιες Σημαίες στις τρεις παραλίες του Δήμου δείχνουν το επίπεδο πολιτισμού των λουομένων που τις επισκέπτονται. Θα συνεχίσουμε με τους αρμόδιους αντιδημάρχους τις προσπάθειες ώστε ο Δήμος να αποκτήσει και τέταρτη Γαλάζια Σημαία».

Επίσης ο Δήμαρχος αποκάλυψε πρότασή του που ήδη επεξεργάζεται η Τεχνική και Νομική υπηρεσία του Δήμου: «Στην παραλία της Γλύφας, με απόλυτο σεβασμό στο περιβάλλον, εξετάζουμε την κατασκευή ακινήτου ανάλογου με αυτό που βρίσκεται στις Θίνες Βαρθολομιού».

Την πρόταση του Δημάρχου χαιρέτισε και ο εκπαιδευτικός με καταγωγή από τη Γλύφα, κ. Νίκος Δεμερτζής, λέγοντας ότι « σε αυτό το χώρο θα μπορούσε να υπάρχει μια ξύλινη κατασκευή, χωρίς τσιμέντο, φιλική προς το περιβάλλον, που θα μπορεί να λειτουργεί ως τουριστικό περίπτερο».

Το παρών στην εκδήλωση έδωσαν: ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, κ. Ανδρέας Νικολακόπουλος, ο Δήμαρχος Πηνειού, κ.Ανδρέας Μαρίνος, ο πρόεδρος του ΔΣ του Δήμου Πηνειού, κ.Θεόδωρος Θεοδωρακόπουλος, ο πρόεδρος του ΝΠ Πολιτισμού, κ.Δημήτρης Βασιλόπουλος, ο οποίος προλόγισε και συντόνισε την εκδήλωση, ο Γεν. γραμματέας του Δήμου, κ.Στάθης Στεφανόπουλος, ο αναπληρωτής δήμαρχος, κ.Γιώργος Παναγούλιας, οι αντιδήμαρχοι κ.κ.Γιώργος Κολοκατίνης, Νίκος Μαφρέδας, Νίκος Γεωργόπουλος, ο εκπαιδευτικός και  Σύμβουλος Επαγγελματικού Προσανατολισμού κ. Νίκος Δεμερτζής, ο εκπαιδευτικός και μέλος Πολιτιστικού Συλλόγου Γλύφας, κ. Γ. Δεμερτζής, πρόεδροι κοινοτήτων, εκπρόσωποι φορέων κ.α.

Ανάλογες εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στο Αρκούδι, την ερχόμενη Κυριακή 1 Αυγούστου στις 11.30 π.μ και τις Θίνες Βαρθολομιού, την Κυριακή 8 Αυγούστου στις 11.30 π.μ.

Αφήστε μια απάντηση

Όλη η επικαιρότητα