WEB tv Ηλεία Πολιτική

Ανδρέας Λοβέρδος: Αλληλέγγυος στην πυρόπληκτη Ηλεία (vid)

«Η Ηλεία είναι ο τόπος των παιδικών μου εκδρομών και των παιδικών μου αναμνήσεων»
Ακούστε το άρθρο

Λάτρης του Νομού Ηλείας δήλωσε, αποκλειστικά, σε συνέντευξή του στην τηλεόραση της ΟΡΤ και στην εφημερίδα “ΠΑΤΡΙΣ” ο Βουλευτής του ΚΙΝ.ΑΛ. Βόρειου Τομέα (Β1) Αθήνας και υποψήφιος για την προεδρία του Κινήματος Αλλαγής, κ. Ανδρέας Λοβέρδος.

Όπως ανέφερε, χαρακτηριστικά, ο κύριος Λοβέρδος για την σχέση του με το Νομό Ηλείας: “Έρχομαι, εδώ και πάρα πολλά χρόνια, κάθε χρόνο στην Ηλεία. Όπως γνωρίζετε η καταγωγή μου είναι από την Αχαΐα, συνεπώς γνωρίζω καλά την Ηλεία. Είναι ο τόπος των παιδικών μου εκδρομών και των παιδικών μου αναμνήσεων. Δεν είμαι ξένος σε αυτόν τον τόπο.”

Μάλιστα, πήγε και ένα βήμα πιο πέρα τη σκέψη του, ξεκαθαρίζοντας πως, αν εκλεγέι πρόεδρος του κόμματος, τότε θα ρίξει ιδιαίτερο βάρος στους τρεις Νομούς της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας. “Έχω ειδικούς λόγους, αν εκλεγώ πρόεδρος, να είμαι κοντά στην Ηλεία. Είμαι από την περιοχή, συνεπώς δεν γίνεται να αφήσεις το σπίτι σου! Άλλωστε έχουν βαθιά διασύνδεση οι τρεις Νομοί: Αχαΐας, Ηλείας και Αιτωλοακαρνανίας, γι’ αυτό και αποτελούν μια περιφέρεια”, τόνισε χαρακτηριστικά.

ΠΛΗΡΩΣ ΕΝΗΜΕΡΩΜΕΝΟΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΚΗ ΑΝΤΩΝΑΚΟΠΟΥΛΟ

Ο κύριος Λοβέρδος ήταν πλήρως ενημερωμένος για τις καταστροφές που υπέστη η Ηλεία το τελευταίο διάστημα, αλλά και για τα προβλήματα που άφησαν πίσω τους οι καταστροφικές πυρκαγιές.

Όπως ανέφερε: “Ενημερώθηκα πλήρως για την έκταση των καταστροφών και τη δυσκολία των αποζημιώσεων. Ως βουλευτής, παρά το γεγονός ότι υπάρχει βουλευτής του ΚΙΝ.ΑΛ. στο Νομό, ο κύριος Μιχάλης Κατρίνης, και συνεπώς κοινοβουλευτικά ο Νομός καλύπτεται, επειδή το θέμα με τις φωτιές αφορά και την Αττική και την Εύβοια και όλη τη χώρα, θα προσπαθήσω -όπως έκανα και με τη “Μήδεια” το καλοκαίρι, βδομάδα παρά βδομάδα να παρακολουθώ την πορεία των αποζημιώσεων και των αποκαταστάσεων”.

Παράλληλα, αναφέρθηκε και στην πολύ καλή σχέση που διατηρεί με τον Δήμαρχο Πύργου Τάκη Αντωνακόπουλο, κάτι που άλλωστε φάνηκε και στη συνάντηση των δύο ανδρών στο Λάτσειο Δημοτικό Μέγαρο, την περασμένη Τρίτη. Αυτό, προφανώς, δείχνει και που γέρνει η εσωκομματική “πλάστιγγα” για τον Τάκη Αντωνακόπουλο. Όπως ανέφερε: “Γνωρίζω πολύ καλά, και ο κύριος Αντωνακόπουλος με ενημέρωσε πλήρως, ότι πολλές φορές, όταν οι καταστροφές αφορούν σε περιουσιακά στοιχεία που έχουν να κάνουν με την οικονομική ζωή του τόπου, όπως οι ελιές ή οτιδήποτε έχει καταστραφεί που θέλει 4 ή 5 χρόνια για να επανέλθει, η αποζημίωση δεν θα πρέπει να είναι κάτι που δίδεται εφάπαξ. Πρέπει να δίδεται συνεχώς. Η γραφειοκρατία στην Ελλάδα δημιουργεί προβλήματα και, συνεπώς, η παρακολούθηση της εφαρμογής των όποιων μέτρων είναι τόσο σημαντική όσο και τα μέτρα τα ίδια”.

ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΗΣ ΗΛΕΙΑΣ ΓΙΑ ΕΙΔΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ

Ο Υποψήφιος για την προεδρία του ΚΙΝ.ΑΛ. φάνηκε ένθερμος υποστηρικτής και της προσπάθειας που γίνεται από εκπροσώπους φορέων της Ηλείας και κυρίως από τους δημάρχους και τους φορείς της Αρχαίας Ολυμπίας και του Πύργου, για την εκπόνηση ειδικού σχεδίου ανασυγκρότησης. Όπως τόνισε, αυτό που πρέπει να γίνει είναι να αποφύγουμε λάθη του 2007.

“Το κράτος το 2007 επιχείρησε να κάνει ένα πρόγραμμα για την Ηλεία και πολύ σωστά έπραξε, όμως αυτό απέτυχε στην πράξη. Έφτιαξε έναν ειδικό θεσμό, ο οποίος δεν επέτυχε καθόλου. Απέτυχε πλήρως, χαθήκαν χρήματα και το αποτέλεσμα σε καμία περίπτωση, δεν ήταν αυτό που περιμέναμε. Δεν μπορεί να συμβεί πάλι το ίδιο. Συνεπώς με αυτή την εμπειρία του παρελθόντος, λάθη δεν μπορούν να ξαναγίνουν.  Η αποκατάσταση πρέπει να υπάρξει και πρέπει να είναι αποτέλεσμα ειδικού σχεδίου, διότι δεν φτάνει να εξαγγέλλεις ένα μέτρο γενικής χρήσης”, επεσήμανε ο κύριος Λοβέρδος.

Κάνω συναντήσεις σε όλη την Ελλάδα, εν όψει των εσωκομματικών εκλογών. Πρέπει να ξέρετε ότι, οι πυρκαγιές και οι καταστροφές έχουν αναστείλει πάρα πολλές δραστηριότητές μας. Δεν έχουν ακυρώσει, όμως, την πολιτική.  Ακόμα και σε περιόδους πολέμων η πολιτική συνεχίζει, διότι κοιτάς πάντα την επόμενη μέρα. Ανέστειλα πάρα πολλές μου δραστηριότητες, αλλά δεν σταμάτησα.

ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΜΑΣ ΧΩΡΟ “ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑ”, ΑΛΛΑ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΗ

Μπορεί ο κ. Ανδρέας Λοβέρδος -επισήμως- να βρέθηκε στην Ηλεία για διακοπές σε περιοχή της Κυλλήνης, ωστόσο, το τελευταίο τριήμερο στην κυριολεξία “όργωσε” το Νομό.

Στο πλαίσιο αυτό, το απόγευμα της Τετάρτης συναντήθηκε με πολιτικούς του φίλους από την Αμαλιάδα, σε παραλιακό κατάστημα της Κουρούτας. Περισσότερα από 30 άτομα βρέθηκαν σε αυτή την πρώτη συνάντηση μαζί του, εν όψει των εσωκομματικών εκλογών.

Ανάμεσά τους και πολλά πρόσωπα από την τοπική αυτοδιοίκηση της Ήλιδας, όπως ο πρώην Δήμαρχος κ. Χρήστος Χριστοδουλόπουλος, οι δημοτικοί σύμβουλοι κ. Γιάννης Αθανασόπουλος και Διονύσης Τσαούσης, ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Κώστας Τσαούσης, συνδικαλιστές, επαγγελματίες και πολλοί άλλοι.

Τον κύριο Λοβέρδο συνόδευε, καθ’ όλη τη διάρκεια της περιοδείας, αφού αμέσως μετά την Κουρούτα συναντήθηκε με πολιτικούς του φίλους στην Κυπαρισσία, ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΚΙΝ.ΑΛ. κ. Δημήτρης Κωνσταντόπουλος.

Σχετικά με την υποψηφιότητά του, τόνισε ότι θέλει να κάνει και πάλι το χώρο της δημοκρατικής παράταξης “πρωταγωνιστή” στα πολιτικά δρώμενα της χώρας. Παράλληλα, έδειξε και το βάρος που θα ρίξει το επόμενο διάστημα και όσο πλησιάζουμε στις κάλπες του Νοεμβρίου στη δυναμική του παρουσία σε επίπεδο Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, όπου παραδοσιακά είχε δυνάμεις η δημοκρατική παράταξη και το ΠΑΣΟΚ.

“Στους Νομούς Αχαΐας, Ηλείας και Αιτωλοακαρνανίας η δημοκρατική παράταξη ανέκαθεν είχε ρίζες και δυνάμεις. Σήμερα δεν φτάνουν οι ρίζες και οι δυνάμεις. Πρέπει όλα αυτά να πολλαπλασιαστούν. Έχω κοντά τους πολιτικούς μου φίλους και όσο περνάει ο καιρός θα δείτε και πολλούς περισσότερους. Θέλουμε ο πολιτικός μας χώρος να γίνει και πάλι πλειοψηφικό ρεύμα. Δεν μας αρκεί ο ρόλος του “συμπληρώματος”. Εφόσον δεν θες να είσαι “συμπλήρωμα” έχει μονάχα έναν δρόμο, να μεγαλώσεις πολύ. Όποιος δεν μπορεί να μεγαλώσει πολύ την παράταξη, δεν μπορεί να την βοηθήσει. Πιστεύω ότι μπορώ να την βοηθήσω καίρια, διότι μπορώ να την μεγαλώσω πολύ”, ανέφερε με νόημα.

Όλη η επικαιρότητα