Πολιτική

Ανδρέας Νικολακόπουλος: Επισκεψη στην αεροπορική βάση της Ανδραβίδας-“Ενισχύουμε διαρκώς την πυρόσβεση στο Νομό μας!”

Ακούστε το άρθρο

Τα εναέρια μέσα που βρίσκονται στην αεροπορική βάση της Ανδραβίδα είδε από κοντά ο βουλευτής Ανδρέας Νικολακόπουλος

-Σημαντική ενίσχυση με τα δύο Αμερικανικά Air Traktor υψηλών προδιαγραφών

Αισθητά ενισχυμένος φέτος ο Νομός Ηλείας στον τομέα της αεροπυρόσβεσης, με τα εναέρια μέσα να βρίσκονται σε πλήρη ετοιμότητα στην αεροπορική βάση της Ανδραβίδας για να δώσουν τη μάχη με τις φλόγες όποτε και εφόσον χρειαστεί να γίνει αυτό.

Τα ανωτέρω υπογράμμισε ο βουλευτής Ηλείας της Ν.Δ. Ανδρέας Νικολακόπουλος, ο οποίος επισκέφθηκε την αεροπορική βάση της Ανδραβίδας και ενημερώθηκε εκτενώς για τα εναέρια μέσα από τους χειριστές, παρουσία και του διοικητή νομού των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Βασίλη Σολδάτου.

Βαρύτητα στη Δυτική Ελλάδα

Η Ανδραβίδα άλλωστε επελέγη για να φιλοξενήσει δύο ακόμη αεροσκάφη με σημαντικές δυνατότητες, τα Αμερικανικά Air Traktor 802! Η Ελλάδα μίσθωσε συνολικά έξι τέτοια αεροσκάφη για την φετινή αντιπυρική περίοδο και η επιλογή δύο εξ αυτών να βρίσκονται στην Ανδραβίδα αποδεικνύει την βαρύτητα που δίνει η κυβέρνηση στο θέμα της δασοπυρόσβεσης στην περιοχή της Δυτικής Ελλάδας, ενώ υπάρχει πλάνο και για αγορά 30 τέτοιων αεροσκαφών στο μέλλον.

Τα Air Tractor διαθέτουν περισσότερα πλεονεκτήματα, με βασικά χαρακτηριστικά την αυτονομία πτήσης και την χωρητικότητα νερού, καθώς έχουν την δυνατότητα μεταφοράς τριών τόνων νερού, αυτά που διαθέτουν πλωτήρες μπορούν να ανεφοδιαστούν και σε θάλασσα και σε λίμνη- το ένα εξ αυτών που βρίσκεται στην Ανδραβίδα έχει πλωτήρες- και μπορούν να βρίσκονται για μεγάλο χρόνο στον αέρα κάνοντας επιτήρηση.

Ο κ. Νικολακόπουλος είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τους Αυστραλούς χειριστές τους με κάθε λεπτομέρεια για τον τρόπο λειτουργίας και τις ενισχυμένες δυνατότητες των συγκεκριμένων αεροσκαφών.

Πέραν αυτών στην Ανδραβίδα βρίσκονται και τα υπόλοιπα εναέρια μέσα που είχαν αξιοποιηθεί και πέρυσι, η οποία ήταν επίσης μία ενισχυμένη χρονιά από άποψης μέσων για την περιοχή. Πρόκειται για τα δύο PZL, τα δύο Canadair και το ελικόπτερο Ericson, όλα έτοιμα να συμβάλλουν στο μέγιστο βαθμό.

“Η περιοχή μας έχει δοκιμαστεί από τις πυρκαγιές στο παρελθόν, γι’ αυτό και δίνουμε μεγάλη βαρύτητα στον τομέα της δασοπυρόσβεσης, τόσο στις επίγειες δυνάμεις όσο και στα εναέρια μέσα. Γι’ αυτό άλλωστε και τα δύο, από τα συνολικά έξι νέα αεροσκάφη, επελέγη να βρίσκονται στην Ανδραβίδα και σε πλήρη ετοιμότητα για να ανταποκριθούν και να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους. Άλλωστε, το αεροδρόμιο της Ανδραβίδας μπορεί να υποστηρίξει κάθε σχεδιασμό. Το θέμα της πολιτικής προστασίας είναι μεγάλο στοίχημα για εμάς” ανέφερε ο Ηλείος Κοινοβουλευτικός, ο οποίος δεν έκρυψε την αισιοδοξία του για τη φετινή χρονιά και παράλληλα επισκέφθηκε και το χώρο στέγασης και λειτουργίας της Π.Υ. ΠΑ Ανδραβίδας και συνομίλησε με το προσωπικό.

Επιπλέον είχε μία σύντομη συνάντηση και με τον διοικητή της 117 ΠΜ, Σμήναρχο Άγγελο Καλλιγαρίδη.

Όλη η επικαιρότητα