Ηλεία

Ανδρέας Νικολακόπουλος: «Ο χώρος της υγείας δεν προσφέρεται για αντιπαραθέσεις»

Ακούστε το άρθρο

Α. ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ: ΣΥΝΟΛΙΚΑ ΟΙ ΔΟΜΕΣ ΥΓΕΙΑΣ ΤΗΣ ΗΛΕΙΑΣ ΣΤΗ ΜΑΧΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ
“Ο χώρος της υγείας δεν προσφέρεται για αντιπαραθέσεις”

Βρισκόμαστε αντιμέτωποι ως χώρα με το δεύτερο κύμα της πανδημίας του κορωνοϊού και ο μόνος τρόπος για να αντιμετωπίσουμε την δύσκολη αυτή κατάσταση δεν είναι να γυρίσουμε την πλάτη σαν να μην υπάρχει, αλλά ενωμένοι και οργανωμένα να δώσουμε αυτή τη μάχη για να έχουμε και ελπίδα να νικήσουμε.

Πολλοί είναι αυτοί που λοιδορούν αυτή την στιγμή το Εθνικό Σύστημα Υγείας, υπενθυμίζω όμως ότι όπως δοκιμάζεται αυτή την στιγμή το δικό μας σύστημα υγείας έτσι δοκιμάστηκαν και δοκιμάζονται και τα τελειότερα συστήματα υγείας σε όλο τον κόσμο.

Κατά συνέπεια, δεν είναι η ώρα επίρριψης ευθυνών, ούτε η στιγμή να διαμορφώνονται σενάρια περί κλεισίματος Νοσοκομείων ή άλλων δομών υγείας στο νομό Ηλείας.

Οργανώνονται οι δομές
Κάτι τέτοιο δεν ισχύει και είναι ξεκάθαρο, δεν υπάρχει τέτοια πρόθεση. Αντιθέτως, ο στόχος είναι να ενισχυθούν και να οργανωθούν οι δομές για την καλύτερη αντιμετώπιση της κατάστασης, αφού και στο νομό μας το τελευταίο διάστημα αυξάνονται τα κρούσματα κορωνοϊού.

Γιατροί και νοσηλευτές σε όλη τη χώρα μετακινούνται από Νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας και ρίχνονται στην πρώτη γραμμή της μάχης για την αντιμετώπιση των περιστατικών και για να κρατήσουν όρθιο το Εθνικό Σύστημα Υγείας. Και πρέπει να δώσουμε συγχαρητήρια στο νοσηλευτικό προσωπικό που μετακινήθηκε εθελοντικά σε Νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης για να συνδράμει στην προσπάθεια.

Από την πρώτη στιγμή υπήρχε σχεδιασμός για λειτουργία κλινών Μ.Ε.Θ. στο Νοσοκομείο του Πύργου, κάτι που δεν είχε πράξει η προηγούμενη κυβέρνηση, καθώς επίσης και για λειτουργία κλινικής Covid-19 στο ίδιο Νοσοκομείο.

Ήταν αυτονόητο λοιπόν ότι έπρεπε να μετακινηθεί, προσωρινά, ιατρικό, νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό από το Νοσοκομείο της Αμαλιάδας στο Νοσοκομείο του Πύργου, καθώς ήταν ο μόνος τρόπος για να στελεχωθούν η Μ.Ε.Θ. και η κλινική covid-19 που έχουν αναπτυχθεί στο συγκεκριμένο Νοσοκομείο. Άλλωστε, μεγάλο μέρος του συγκεκριμένου προσωπικού έχει προσληφθεί γι’ αυτό ακριβώς το σκοπό, την κάλυψη των αναγκών για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Αντίστοιχες μετακινήσεις καταγράφονται σε πολλά Νοσοκομεία της χώρας, αλλά δυστυχώς στην περίπτωση της Ηλείας κάποιοι επιχειρούν μέσα από αυτή την διαδικασία να αντλήσουν πολιτικά οφέλη.
Προφανώς, ή δεν έχουν αντιληφθεί την κρισιμότητα των στιγμών ή δεν βλέπουν τίποτα άλλο πέρα από το μικροκομματικό και πολιτικό συμφέρον.
Δεν υπάρχει πρόθεση να υποβαθμιστεί κανένα Νοσοκομείο, κανένα Κέντρο Υγείας, καμία δομή υγείας στην Ηλεία. Όλες οι δομές, όλοι οι υγειονομικοί βρίσκονται στην πρώτη γραμμή για την αντιμετώπιση της πανδημίας.
Άλλωστε, εάν υπήρχε τέτοια πρόθεση δεν θα γινόταν μεταφορά άλλων κλινικών από το Νοσοκομείο του Πύργου στο Νοσοκομείο της Αμαλιάδας. Γίνεται αξιολόγηση της κατάστασης και αναλόγως αξιοποιούνται σε αυτή τη φάση όλες οι νοσηλευτικές μονάδες και ενισχύονται με κάθε τρόπο.

Ενωμένοι δίνουμε τη μάχη
Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει Πύργος και Αμαλιάδα, βόρεια και νότια Ηλεία. Αυτή τη στιγμή όλοι ενωμένοι δίνουμε τη μάχη και συνδράμουμε το έργο των γιατρών και των νοσηλευτών, στηρίζουμε με κάθε τρόπο την προσπάθεια που γίνεται και διασφαλίζουμε κατάλληλες δομές υγείας ώστε κάθε πολίτης που θα νοσήσει να τύχει και της ενδεδειγμένης νοσηλείας.
“Ubi Concordia, ibi Victoria”- ‘Όπου ενότητα, εκεί νίκη’, αυτό είναι το μήνυμα προς όλους και αυτό πρέπει να πράξουμε για να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε τον αόρατο εχθρό που μπήκε στη ζωή μας.

Όλη η επικαιρότητα